۱۵۶۳۲۳۳
۱۰۰۱
۱۰۰۱
پ

شش غذایی که احتمال ابتلا به سرطان روده را چند برابر می‌کند

یک مطالعه آمریکایی ارتباط بین برخی غذاهای فوق فرآوری شده، در درجه اول فست‌فود و گوشت‌های فرآوری شده‌ و افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در زنان را نشان داده است

هفت صبح: یک مطالعه آمریکایی ارتباط بین برخی غذاهای فوق فرآوری شده، در درجه اول فست‌فود و گوشت‌های فرآوری شده‌ و افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در زنان را نشان داده است. محققان بیمارستان عمومی ماساچوست توضیح دادند که کاهش مصرف این غذاها می‌تواند یک استراتژی مؤثر برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ پیش سرطانی باشد. این یافته‌ها روز پنجشنبه در مجله JAMA Oncology منتشر شد.

V44

سرطان روده بزرگ نوعی سرطان است که بر قسمت انتهایی دستگاه گوارش تأثیر می‌گذارد. این سرطان معمولاً با تشکیل پولیپ یا رشدهای کوچک در پوشش روده بزرگ شروع می‌شود که ممکن است به مرور زمان به تومورهای بدخیم تبدیل شوند. این بیماری معمولا با عوامل غذایی ناسالم، چاقی، سیگار کشیدن، عدم فعالیت بدنی و برخی عوامل ژنتیکی مرتبط است.

این مطالعه شامل 29هزار پرستار زیر ۵۰ سال بود که به مدت ۲۴ سال تحت نظر بودند. نتایج نشان داد ‌شرکت‌کنندگانی که بیشترین میزان غذاهای فوق فرآوری شده را مصرف می‌کردند، بیشتر احتمال داشت به سرطان روده بزرگ پیش سرطانی مبتلا شوند. آدنوم‌ها شایع‌ترین نوع سرطان روده بزرگ پیش سرطانی هستند و به شدت با سرطان روده بزرگ زودرس مرتبط هستند.

این مطالعه نشان داد زنانی که به طور متوسط ​​روزانه 10 وعده غذاهای فوق‌فرآوری شده مصرف می‌کردند، در مقایسه با زنانی که فقط 3 وعده در روز مصرف می‌کردند، 45 درصد بیشتر در معرض ابتلا به آدنوم بودند.‌ غذاهای فوق‌فرآوری شده به عنوان غذاهای آماده یا نیمه آماده تعریف و به صورت صنعتی تهیه می‌شوند.

ایم غذاها اغلب حاوی مقادیر زیادی قند، نمک، چربی اشباع و مواد افزودنی مصنوعی هستند. با وجود سهولت تهیه و ماندگاری طولانی، ارزش غذایی پایینی دارند. شش غذای اصلی مرتبط با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ شامل فست فودهایی مانند برگر و پیتزاهای آماده؛ گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس‌‌ و هات داگ؛ نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی؛ وعده‌های غذایی آماده بسته‌بندی شده مانند غذاهای منجمد، چیپس و غلات؛ و شیرینی‌های بسته‌بندی شده مانند کیک و کلوچه هستند.

به گفته محققان، ارتباط بین مصرف این غذاها و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ حتی پس از در نظر گرفتن سایر عوامل خطر مانند چاقی، دیابت نوع ۲ و کمبود فیبر غذایی همچنان پابرجا بود.آنها افزودند که این یافته‌ها، از دیدگاه پیشگیرانه، نشان می‌دهد که کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده ممکن است به کاهش بروز سرطان روده بزرگ زودرس کمک کند.

وب گردی

خبرفوری: کچل ها بزودی منقرض میشوند

معرفی شامپو ضد ریزش مو در برنامه زنده صدا سیما!!

سفارش محصول

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج