جاباما
۱۱۱۵۲۰۷
۱۲ نظر
۵۰۲۵
۱۲ نظر
۵۰۲۵
پ

محاکات؛ جایی برای درددل، نه لزوما اشکی

«محاکات» عنوان مسابقه تلویزیونی است که سرگذشت انسان‌ها را روایت می‌کند.

برترین‌ها: «محاکات» عنوان مسابقه تلویزیونی است که سرگذشت انسان‌ها را روایت می‌کند. هرکس ده دقیقه وقت دارد سرگذشت خود را به جذاب‌ترین شکل ممکن بیان کند. منصور ضابطیان به‌عنوان مجری برنامه، پس از تأملی کوتاه و سؤالاتی که به ذهنش می‌رسد، از داوران می‌خواهد درباره روایت بیان‌شده نظر بدهند. فلورا سام، امیرشهاب رضویان، رسول نجفیان، کارشناسان و داروان برنامه هستند که از راوی سؤالاتی می‌پرسند.
محاکات؛ جایی برای درددل، نه لزوما اشکی
امیری در شهرآرانیوز نوشت: شنیدن داستان‌ها و سرگذشت‌ها برای مردم و تماشاگران برنامه جذاب است. با اینکه صفحه اینستاگرام برنامه محاکات فقط ۲۹ هزار دنبال‌کننده دارد و تعداد نظرها پای پست‌ها اندک است، از میان همین نظرها می‌توان متوجه جذابیت برنامه برای تعداد زیادی از تماشاگران این برنامه شد. به‌ویژه که فضای نقدی برای نظرهای داوران نیز به وجود آمده است. تماشاگران گاه با نظرهای داورن و مهمانان برنامه موافق‌اند و گاه مخالفت خود را بیان و آن‌ها را نقد می‌کنند. یکی از پرشمارترین نقدها به نظر داوران و مهمان برنامه درباره سرگذشت مادری بود که فرزندانش او را رها کرده بودند.
یکی از مخاطبان در پاسخ به نظر مهمان برنامه درباره سرگذشت این مادر گفته است:من فاز این عظیمی (کارشناس و مهمان برنامه) را نمی‌فهمم، برگشته می‌گه داستان خاصی نداشت، ارزش فیلم نداشت و این حرف‌ها. به‌نظرم ازشون سؤال کنیم کدوم یکی از اطرافیانت این همه سختی کشیده؟
از این دست نظرها برای دیگر قسمت‌های برنامه نیز وجود دارد که تا حدودی تفاوت میان احساسات و تکنیک‌های قصه‌گویی را بیان و احساسات برخی مخاطبان فضای مجازی را برانگیخته می‌کند. به‌ویژه که موسیقی متن نیز تا حد زیادی به فضاسازی کمک می‌کند. یکی دیگر از کاربران دراین‌باره نوشته است: موسیقی متن فضا را بسیار غمگین می‌کند و نمی‌گذارد احساسات واقعی راوی را متوجه شویم.
محاکات؛ جایی برای درددل، نه لزوما اشکی
مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: همان‌قدر که محمد حسین میثاقی دلیلی است برای تماشانکردن هر برنامه‌ای که او اجرا ‌کند، منصور ضابطیان هم انگیزه‌ای است تا ببینی این بار چه کار متفاوتی عرضه کرده است.ضابطیان البته هیچ ربطی به فوتبال از نوع برتر و غیر برتر ندارد و نه در شبکۀ سه که قبل‌تر هم در شبکۀ آموزش بود و حالا هم در شبکۀ دو با «محاکات» آمده است تا سنت حکایت و قصه‌ گویی را زنده کند. برگ برندۀ «محاکات» بی گمان، خود منصور ضابطیان است. شاید در نگاه اول از حیث صدا و تصویر چهرۀ مناسبی برای اجرا در نظر نیاید و قابل مقایسه با احسان علیخانی یا علی ضیا نباشد اما اطلاعات و دانش اوکاستی های دیگر را می پوشاند و از این حیث شبیه عادل فردوسی پور است اگر چه نه به محبوبیت و نه با جسارت و البته نه جویده گویی‌های او.
محاکات؛ جایی برای درددل، نه لزوما اشکی
طنز نویسی نوشته بود برنامه‌های تلویزیونی چهار رکن دارد: مجری، میهمان، اسپانسر و دودی که آن پشت برای خواننده راه می‌اندازند!در اصطلاح «سبک‌ شناسی» و آن گونه که از استاد شفیعی کدکنی آموخته‌ام، سبک وقتی شکل می گیرد که «انحراف از نُرم» اتفاق افتاده باشد. اگر نُرم را «دورهمی» مهران مدیری فرض کنیم انحراف از نُرم در «محاکات» این است که به شیوۀ مرسوم و مثلا مانند مهران مدیری از میهمان سؤال نمی‌شود و او را به سوی عریانی ذهنی و پیشینه‌ای در مقابل دوربین سوق می‌دهند و در واقع مخاطب از همین لذت می‌برد اما وقتی میهمان امتناع می‌کند تدبیری ندارند. کما این که یوسف تیموری آشکارا طفره می‌رفت.باز از استاد آموخته‌ام که «بسامد»ها در این انحراف از نُرم مؤثر است و منصور ضابطیان باید برای فرکانس یا بسامد انحرافات یا تمایزات خود از برنامه‌های گفت و گو محور بیش از این ابتکار به خرج دهد. هر چند شاید قدری برای قضاوت زود باشد.
محاکات؛ جایی برای درددل، نه لزوما اشکی
دقیقا مشخص نیست داوران چه می کنند و کی و چگونه امتیاز می‌دهند و خود داوران را چگونه می‌توان داوری کرد. در حالی که در «عصر جدید» داوریِ داوران هم در معرض داوری است.در این میان صحبت‌های خانم روان شناس با همۀ وجاهت و آرامش‌بخشی انگار ربطی به برنامه ندارد. اتفاقا کارشناس میهمان که هر برنامه تغییر می کند مرتبط تر است.
با این که بر وقت تأکید می‌شود اما ضابطیان عزیز ناگاه وقت را نگاه می‌دارد تا دل تنگ میهمان هر چه می‌خواهد بگوید! اگر قراراست در ۱۰ دقیقه بگوید باید تنظیم کنند و آدم را یاد نوع وقت نگه داشتن‌های دکتر پور حسین در مناظره‌های ۸۸ نیندازند!با این همه همین که « محاکات» غیر قابل پیش بینی است و نام منصور ضابطیان بر آن نقش بسته کافی است تا باز ببینیم.
محاکات؛ جایی برای درددل، نه لزوما اشکی
محاکات؛ جایی برای درددل، نه لزوما اشکی
محاکات؛ جایی برای درددل، نه لزوما اشکی
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      کلا منصور ضابطیان آدم بافرهنگ با باسوادیه و برنامه هاش همیشه استاندارن. من تا حالا ندیدم برنامه ضعیف و سطح پایین بسازه

    • بدون نام

      فقط بهتون بگم که ۵/۶ ساله تلویزیون ایران نگا نمیکنم! قبلشم که نگا میکردم برنامه منصور ضابطیان نگا میکردم که اجرای پراز ارامش و متین و باسواد و بدور از جنجال الکی داشت

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بهت پیشنهاد میکنم برنامه زندگی پس از زندگی شبکه چهار ساعت شیش ونیم غروب ببین.

    • بدون نام

      منتقد چیکار به چهره مجری داره؟ اگه بلدی درست نقد کن

    • بدون نام

      برنامه بسیار عالی مجری بسیار عالی خدا قوت موفق باشید

    • علی

      مهران مدیری خلاقیتی خرج نکرده از همون روز اول برنامه مرحله به مرحلش از مدلای موفق خارجی مثل شبی با فلان کپی کرد

    • ناشناس

      برنامه جالب و متفاوتی است

    • بدون نام

      دوس دارم برنامشو

    • بدون نام

      خیلی خوبه ما که محاکات را مبینیم اون مادر در سالمندان را هم دیدیم دیگه واقیت هاس

    • فرهاد

      منصور ضابطیان عالیه..چهره ای پر از آرامش رفتاری توام با ادب و سواد و فرهنگ بالا اما کارشناسان ثابتش خیلی نطرات سطحی و عامه میدند یه آقای نویسنده ای یکبار به عنوان کارشناس مهمان آمده بود خیلی عالی و تخصصی بحث میکرد که بمناعث میشد من مخاطبم جامع تر نگاه کنم...

    • محمد رکگو

      اتفاقا اگر مدیر شبکه ۲ زمان این برنامه به جای ثابت پر بیننده انتقال بده،روایت آدمهای این برنامه اکثرا بسیار سازنده امید بخش وتاثیر گذاره،ومن اینقدر به همسرم اصرار کردم تا بببنده این صتدلی داغ شده، بعضی روایتها رو درمقطع دکتری شاخه های مختلف علوم اجتماعی باید جست ،سازنده تاثیر گذار،اگه مخاطبش کمه ولی خاصه یعنی مخاطب به دنبال گمشده میگرده،دیگه اینکه بذر تولد فیلمنامه های بامحتوی روداره می پاشه،آینده تاثیرش مشخص میشه برنامه اول فروردین که نصرالله رادش بودومعرفی معجزه شکرگزاری،نگرشی نو برام ایجاد کرد وهمه قسمتهارو میبینم،سراسر درس زندگی است،اگه کسی بخواد.

    • maral

      چقدر آدم حسابیه این منصور ضابطیان..

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج