۲۳۴۵۷
۱۶ نظر
۵۰۳۶
۱۶ نظر
۵۰۳۶
پ

اگر قصد وام گرفتن دارید این گزارش را بخوانید

در این گزارش سعی شده تا روش محاسبه نرخ سود تسهیلات و همچنین نرخ سود سپرده گذاری معرفی شود.

اگر قصد وام گرفتن دارید این گزارش را بخوانید

هفت صبح: آیا می دانید بانک ها و موسسات مالی سود تسهیلات و سپرده های خود را چگونه محاسبه می کنند. موضوعی که در شرایط کنونی تمام افراد جامعه به نحوی با آن در ارتباط بوده و کمتر کسی را می توان یافت که به واسطه دریافت تسهیلات بانکی و یا سپرده گذاری در یکی از بانک های دولتی و خصوصی درگیر محاسبات پیچیده نرخ سود نباشند.

البته در بسیاری از مواقع مشاهده شده روش هایی که گاها از سوی مردم برای تعیین نرخ سود مورد کاربرد قرار می گیرند مبنای درستی نداشته و با روش های معمول در سیستم های بانکی تفاوت دارند و این موضوع مشکلات مالی زیادی را برای آنها ایجاد کرده است. در این گزارش سعی شده تا روش محاسبه نرخ سود تسهیلات و همچنین نرخ سود سپرده گذاری معرفی شود.

محاسبه نرخ سود تسهیلات

مهدی مرادی کارشناس امور بانکی و رییس یکی از شعبات بانک صادرات در پاسخ به چگونگی محاسبه نرخ سود تسهیلات به هفت صبح گفت: برای تعیین نرخ سود تسهیلات کافی است مبلغ وام دریافتی را در نرخ سود ضرب کنیم و نتیجه را بر عدد 2400 تقسیم کنیم

وی گفت: عدد به دست آمده در واقع میزان سود قطعی است که به کل تسهیلات تعلق می گیرد اما برای به دست آوردن میزان پولی که گیرنده تسهیلات باید در هر ماه بپردازد کافی است که سود قطعی را با اصل مبلغ تسهیلات جمع کرده و حاصل را بر تعداد اقساط تقسیم کنیم که جواب به دست آمده میزان اقساط هر ماه را تشکیل می دهد.

وی در توضیح بیشتر گفت: فرض کنیم شخصی وامی به مبلغ 10 میلیون تومان را با نرخ سود 20 درصد و برای بازه پنج ساله از بانکی دریافت کرده است. بنابراین برای محاسبه میزان سود و اقساط ماهانه لازم است تا مبلغ 10 میلیون را عدد 20 که نرخ سود است ضرب کرده و سپس حاصل را در تعداد اقساط به علاوه یک ضرب کنیم.

وی ادامه داد: چون پنج سال معادل 60 ماه خواهد شد بنابراین تعداد اقساط به علاوه یک عدد 61 را به ما می دهد که این عدد را باید در حاصلضرب اولیه ضرب کنیم.

این کارشناس بانکی گفت: پس از انجام محاسبات فوق عدد حاصل را که چیزی در حدود پنج میلیون تومان می شود را باید با مبلغ اصل وام یعنی همان 10 میلیون تومان جمع کرده و سپس جمع حاصل را بر تعداد اقساط ماهانه یعنی 60 ماه تقسیم کنی که به عبارتی شخص وام گیرنده باید هر ماه مبلغ 418 هزار تومان را بپردازد.

مرادی در ادامه در پاسخ به اینکه چرا در محاسبه سود قطعی تعداد ماه ها اقساط با عدد یک جمع می شود، گفت: در روش محاسبه سود سیستمی داریم به عنوان راس گیری به این معنا که برای جلوگیری از متضررشدن وام گیرنده و بانک مدت زمان اخذ سود نیمه هر ماه محاسبه می شود بنابراین در فرمول تعیین شده تعداد ماه های اقساط با عدد یک جمع می شود.

محاسبه سود سپرده

مرادی درخصوص نحوه محاسبه سود سپرده گذاری گفت: روش تعیین سود سپرده تفاوت چندانی با فرمول تعیین نرخ سود تسهیلات ندارد. فقط کافی است بدانیم سود به صورت روزشمار بوده یا ماهانه محاسبه می شود.

وی گفت: در روش روزشمار ابتدا باید مبلغ سپرده را در نرخ سود ضرب و سپس حاصل را در تعداد روزهای سپرده گذاری ضرب و نتیجه حاصل را بر عدد 36500 تقسیم نماییم.

وی در رابطه با محاسبه سود ماهانه گفت: در این روش پس از ضرب مبلغ سپرده در نرخ سود نتیجه حاصل را باید در تعداد ماه های سپرده گذاری ضرب کرده و نتیجه را بر عدد 1200 تقسیم نماییم.

مرادی در توضیح بیشتر گفت: فرض کنیم شخصی مبلغ پنج میلیون تومان را برای مدت دو سال با نرخ سود 20 درصدی در بانکی سپرده گذاری کرده است.

وی ادامه داد: برای محاسبه میزان سودی که به این سپرده گذاری تعلق می گیرد باید عدد پنج میلیون را در عدد 20 که نرخ سود سپرده است ضرب کرده و نتیجه را در عدد 24 ماه که در واقع تعداد ماه های دو سال است ضرب نماییم.

وی افزود: نتیجه حاصل را اگر بر عدد 1200 تقسیم کنیم عدد حاصل مبلغ دو میلیون تومان به دست می آید که در واقع میزان سودی است که بانک در مدت دو سال به پنج میلیون تومان سپرده گذاری پرداخت می کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • حسین

      محاسباتي که در مثال مربوط به نرخ سود تسهیلات بيان شده است، اشتباه به نظر ميرسد.

    • حامد

      ممنون از مطلب بسیار کاربردیتون
      ولی من هرچی محاسبه کردم طبق مثال محاسبه نرخ سود تسهیلات مبلغ قسط هرماه طبق گفته شما بدست نیومد
      شاید من بد محاسبه میکنم

    • بدون نام

      توضیح و مثال محاسبه سود تسهیلات غلط است چگونه به عدد 418 هزار تومان رسیدید ؟

    • NASER

      اگر قصد وام گرفتن دارید این گزارش را بخوانید

    • مسلم

      اشتباه در اشتباه. اول که در توضیح اولیه نحوه محاسبه سود تسهیلات دچار اشتباه شدید و اشتباه رو کامل کردید با محاسبات غلطی که کردید. مبلغ قسط هر ماه برای این مثال 251400 تومان میشه نه 418000 تومان. تو رو خدا کمی دقت ...

    • امیر

      بنظر میاد این کارشناس نسبتا محترم باید اول واحد های مقدماتی ریاضیات دانشگاهی یا حتی ابتدایی رو پاس کنه بعد در رابطه با جمع و ضرب و تقسیم نطر بده.
      البته شاید هم دستوراتی از مقام ارشدتر آمده که جای حدود 250 تومان 418 تومان بگیرند...

    • naser tahmasebi

      روش محاسبه سود اعلامی همکار بانکی منسوخ است و بانکها روش دیگری را که سود بیشتری رای نصیب بانک میکند اعمال میکنند

    • س

      قبلا" از همین فرمول محاسبه میشد اما الان فرمولو عوض کردن بهترین راه برای محاسبه میزان قسط وامتون اینه که مبلغ تسهیلات رو در 149% ضرب کنید و تقسیم بر تعداد ماههای دوره بازپرداخت وام بکنید جواب مبلغ پرداختی شما به عنوان مبلغ قسطه که دقتی حدود 95% داره

    • f

      خودتون فهميديد چي گفتيد!؟

    • بدون نام

      اگر جرعت دارید ازمولی الموحدین وام بگیرید که برای یک میلیون ودویست وپنجاه هزار تومان شش میلیون ونیم مجبور بشید پس بدید تازه لذت وام گرفتن رامیفهمید

    • بدون نام

      وام ها همه کشکه هر وقت سراغ بانک ها می رم تعداد قسط ها و سود وام را میگم وحشت میکنم واقعا این انصافه

    • sam

      اگه میتونید یه سرمایه گزاری کنید که یک ساله پولتونو چند برابر کنید می ارزه

    • MINA

      عالی بود فقط بفرمایین سودبانکی سالانه است یا از اول که وام میگیریم سود برتعداد اقصاط تقسیم میشه.

    • mina

      جگونگی محاسبه سودبانکی رابنویسید مچکرم

    • مسعود

      همه این محاسبات به نفع جیب دولت و به ضرر مردم بیچاره.

    • بدون نام

      محاسبه خریدیم صبحانه هم اینطور نیست جان خودم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج