اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۱۳۷۴۰
۷ نظر
۵۱۲۹
۷ نظر
۵۱۲۹
پ

چرا ایرانیان در خارج از کشور موفق ترند؟

نام ۳ نفر از دانشمندان ایرانی در میان اسامی محققان دریافت کننده جایزه «جرقه نخستین»، به چشم می خورد. حال این سوال پیش می آید که چه اتفاقی می افتد که ایرانیان در خارج از کشور موفق تر جلوه می کنند و تبدیل به شخصیت های تاثیرگذار علمی و فنی حوزه خود در سطح جهان می شوند.

در خبرها داشتیم، نام ۳ نفر از دانشمندان ایرانی در میان اسامی محققان دریافت کننده جایزه «جرقه نخستین»، به چشم می خورد. در کنار این سه دانشمند ایرانی، ۹۳ نفر دیگر نیز این جایزه را دریافت می کنند. نام این سه دانشمند ایرانی، «علی خادم حسینی» از دانشگاه «نیومکزیکو» و «امیر اوستی مهر» از دانشگاه کرنل است. علی خادم حسینی، استادیار دانشگاه هاروارد در بخش علوم سلامت و پزشکی است. او محقق ارشد دانشگاه علوم مواد دانشگاه توکیو نیز محسوب می شود. یاسمین مستوفی استادیار دانشگاه مهندسی الکترونیک و رایانه دانشگاه نیومکزیکو است. او به خاطر تحقیقات در زمینه شکبه های حسگر موبایل متراکم و فعالیت های امیر اوستی مهر در سمت استادیار دانشکده رایانه دانشگاه کرنل، موسس انجمن مهندسی اطلاعات است. در کنار این ایرانیان می توان افراد ذیل را از میان ایرانیان موفق خارج از کشور ذکر کرد.

امید کردستانی معاون ارشد سایت Google، مدیر فنی سایت Yahoo

چرا ایرانیان در خارج از کشور موفق ترند؟


خانم کریستین امان پور خبرنگار ارشد بین المللی

چرا ایرانیان در خارج از کشور موفق ترند؟


خانم انوشه انصاری، رئیس موسسه تکنولوژی تل کام و اولین زن فضانورد دنیا

چرا ایرانیان در خارج از کشور موفق ترند؟

پروفسور مجید سمیعی، رئیس جراحان مغز جهان در آلمان

چرا ایرانیان در خارج از کشور موفق ترند؟

پیر امیدیار موسسه و رئیس شرکت Ebay، بنیانگذار تجارت الکترونیک در جهان

چرا ایرانیان در خارج از کشور موفق ترند؟

پرفسور محمد جمشیدی مدیر برنامه های داخلی ایستگاه فضایی ناسا

حسین اسلامبلچی رییس شرکت مخابرات آمریکا AT&T

خانم ماریا خرسند رییس شرکت اریکسون

فریار شیرزاد معاون وزارت بازرگانی آمریکا

قاسم اسرار عضو هیات مدیره ایستگاه فضایی ناسا

خانم آزاده تبارزاده دانشمند ایستگاه فضایی ناسا

پروفسور لطفی زاده استاد دانشگاه های آمریکا و پدر منطق فازی

کامپیوتر هوشمند و بنیانگذار نسل سوم کامپیوتر در جهان

حال این سوال پیش می آید که چه اتفاقی می افتد که ایرانیان در خارج از کشور موفق تر جلوه می کنند و تبدیل به شخصیت های تاثیرگذار علمی و فنی حوزه خود در سطح جهان می شوند.

در پاسخ به سوال فوق باید موارد ذیل را دلیل موفقیت بیشتر ایرانیان خارج از کشور ذکر کرد.

۱ - تمرکز بر موضوع فعالیت:

ایرانیان که به خارج از کشور سفر می کنند و در آنجا مشغول فعالیت به ویژه فعالیت علمی و پژوهشی می شوند، براساس ساختار بروکراتیک کشورهای پیشرفته بر کار خود متمرکز می شوند. وظیفه و مسئولیت آنها مشخص و هدف فعالیت آنها نیز معین شده است. بنابراین پیشرفت علمی و پژوهشی آنها دور از ذهن نمی تواند باشد، ولی در داخل، پژوهشگران کشور به دلایل ساختاری و فکری در هزار و یک جا مشغول فعالیت می گردند، در موضوع خاص متمرکز نمی گردند و در تمامی حوزه های مرتبط و غیرمرتبط سرک می کشند. فضای فرهنگی جامعه نیز طوری است که انتظار دانستن هر چیزی را از افراد تحصیلکرده دارند و در آخر اینکه اگر شما به افراد تحصیلکرده کشور نظر کنید، آنها دارای چندین شغل رسمی و غیررسمی و چند پست مشاوره و غیره می با شند. بنابراین انتظار بالایی از آنها نداشته باشید.

۲ - بستر آماده آموزش و پژوهش:

فعالیت علمی در کشورهای پیشرفته یک فعالیت نفسگیر نیست. پژوهشگر و دانشمند برای پژوهش و دانشورزی نباید جنگ کند. همه چیز برای او آماده است و او تنها باید به کار خود مشغول شود. بودجه های پژوهشی و آموزشی دارای درصد بالایی از تولید ناخالص داخلی کشورهای پیشرفته است و همه چیز برای آموزش و پژوهش آماده است. در حالی که در داخل پژوهشگر با موانع ساختاری و فکری زیادی روبه رو است. پژوهشگر خود باید همه چیز را مهیا کند. پژوهش پژوهشگر در نقشه علمی کشور تعیین کننده نیست و بالاخره پژوهشگر از حوزه پژوهش خارج و وارد حوزه های اجرا می گردد و عطای پژوهش را به لقای آن می بخشد.

۳ - نقش راهبردی دولت:

در کشورهای پیشرفته که ایرانیان در آن موفق تر هستند، نقش دولت در سیاستگذاری مشخص است و حوزه های فعالیت دولت، شفاف و تعریف شده است. دولت سیاست گذاری می گند و نگاه راهبردی دارد و بخش خصوصی در آن موتور محرکه است.

سیاست گذاری راهبردی دولت همه چیز را در جای خود قرار می دهد و دیگر دولت در هر چیز سرک نمی کشد. در حالی که در کشور ما دولت به عنوان کارفرمای بزرگ در همه جا حضور دارد، بنابراین کار برای کارآفرینان به راحتی دیگر کشورها نیست.

۴ - حمایت های نهادی:

در کشورهای خارجی، محققان، پژوهشگران، اساتید و کارآفرینان از حمایت های نهادی صنفی و پشتیبانی های تعریف شده سیستم کاری و اداری برخوردار هستند. اگر طرحی را کارآفرین یا پژوهشگری ارائه دهد در کمترین زمان بیشترین حمایت را جلب می کند و نهادهای مرتبط با طرح از آنها حمایت می کنند. درحالی که در کشور ما هرچقدر طرح و ایده شما مهم باشد حمایت های تعریف شده ای وجود ندارد. هر دستگاهی ساز خود را می زند و بانک ها امکانات مالی لازم را در اختیار شما قرار نمی دهند. بنابراین ایده ها و طرح ها معطل می مانند و سرانجام از دور خارج می گردد.

بنابراین اگر شرایط برای کارآفرینان، پژوهشگران و محققان کشور آماده شود، آنها نیز می توانند همانند هموطنان ما در خارج از کشور موفق باشند.

منبع: روزنامه آسیا

باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

چرا ایرانیان در خارج از کشور موفق ترند؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • elhgo

      انوشه انصاري اولين زن فضانورد نيست
      بلكه اولين ايراني فضانورد است

    • farzad

      اميدوارم روزي برسه كه همه اين شرايط در كشور فراهم باشه تا ايراني واقعا" آباد شاد و سربلند و سرافراز.... داشته باشيم!!!!!

    • R.R

      einu motmaenam age hamin afrad toye iran bodan beheshon hich arzeshi nemidadin...
      az ein ghabil afrad toye iran ziyade vali kasi nemish nasadeshon...

    • بی نام

      واقعا این قبیل افراد در ایران زیادند اما بهایی بهشون داده نمیشه و اینکه فسیلیتی لازم رو هم ندارن .اینجا همه چیز شده رابطه بازی و سلیقه ای ...

    • sahar

      می دونین واسه چی ایرانیا اون سر دنیا به یه جایی می رسن به خاطر اینکه اون طرف استادای اینجارو نداره که تا میای دست به یه فناوری یا پروژه جدید بزنی بهت بگن تو هنوز در اون حد نیستی که بخوای این کارو بکنی اون طرف استادا نمی گن اگه می خوای مقاله چاپ کنی تو پولشو بده اسم ما اول نوشته می شه..............

    • milad

      بخداداریم اینجا حروم میشیم.کسی صدامونونمیشنوه

      پاسخ ها

      • behnam

        eeeeeeyyyyyyyy.....................jaaaaaaaannnnnnn
        khob yeki 3daye in agha milado beshnave dige dare harum mishe

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج