۱۶۵۱۶۷
۵۰۱۹

گاتا؛ نان ارمنی

من تهران که زندگی میکردم خونمون توی محله ارمنی نشین بود و ایام کریسمس که می‌شد بوی نون گاتا محل رو بر میداشت.

گاتا؛ نان ارمنی




برترین ها: من تهران که زندگی میکردم خونمون توی محله ارمنی نشین بود و ایام کریسمس که می‌شد بوی نون گاتا محل رو بر میداشت. البته از اونجایی که من در شکمو بودن ید طولایی دارم، حتی وقتی از اون محله به غرب تهران رفتم، باز هم هر از چندی سری به قنادی طلایی توی خیابان میرزای شیرازی میزدم، چون گاتایی داشت در حد تیم ملی.

خب بعد از داستان آشنایی من با گاتا بریم سراغ دستور پخت و مواد لازم برای این نان کم شیرین و به شدت خوشمزه.

گاتا؛ نان ارمنی

مواد مورد نیاز برای خمیر گاتا:

• ۵۰۰ تا ۵۵۰ گرم آرد

• ۲۵۰ گرم کره

• ۱۲۵ میلی لیتر شیر

• ۲۰ گرم شکر

• ۳ تا تخم مرغ

• نصف قاشق چایخوری مایه خمیر

• یک چهارم قاشق چایخوری بیکینگ پودر

• نمک رو هم یه ذره نشونش بدین

طرز تهیه

۱. همیشه کره رو چند ساعت قبل از شروع پخت و پز از یخچال دربیاورید تا به دمای محیط برسه .

۲. تخم مرغ‌ها، کره، مایه خمیر،نمک، بیکینگ پودرو شیر را در ظرف میریزیم و چند دقیقه ای هم میزنیم تا کره خوب وا بره. بعد آرد الک شده رو یواش یواش به این مخلوط عجیب و غریب اضافه میکنیم. با دست هم بزنید و اگر خمیر زیادی شله بهش آرد اضافه کنید. بعد خمیر رو به یه سطح آردپاشی شده منتقل کنید و خوب خمیر رو ورز بدین.

۳. خوب که خمیر رو ورز دادین به یه ظرف تمیز منتقلش کنید. و یکی دو ساعتی کنار بگذارید.

مواد داخل گاتا

• ۱۰۰ گرم آرد تفت داده شده

• ۱۷۵ گرم کره

• ۶۰ گرم شکر

• دارچین، پودر هل، مخلوط ادویه های دیگه هر چقدر دست دارید

• گردو و یا هر مغزینه دیگه ای باز هم هرچقدر دوست دارید

طرز تهیه

۱. کره و شکر را با همزن برقی خوب بزنید تا سبک بشه. بعد آرد تفت داده شده رو اضافه کنید تا یک خمیر لطیف به دست بیاد. بعد ادویه ها و مغزینه ها تون رو اضافه کنید و خوب با دست هم بزنید. خمیر رو بزارید تو یخچال تا خودش رو بگیره نیم ساعت بسه.

۲. درباره آرد اگر تفتش ندید بوی خامی آدر توی شیرینی باقی میمونه.

۳. یه تیکه خمیر بردارید و گردش کنید بعد با وردنه صافش کنید و حالا یک تیکه از مغز گاتا رو بردارید و گلوله کنید و بزارید روی خمیر گاتا و خمیر رو جمع کنید و بعد دوباره روش وردنه بکشید ولی خیلی نازکش نکنید. حالابه یک زرده تخم مرغ یه قاشق شیر بزنید و و خوب همش بزنید و با قلم مو بمالید روی گاتاها. فر رو روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بزارید و برای نیم ساعت گاتاها رو بزارید توش.

۴. یکی دیگر از روشهای پیچیدن گاتا: یه تیکه بزرگ خمیر بردارید و مثل یه مستطیل شکلش بدید و خوب با وردنه روش برید ولی خیلی نازکش نکنید.حالا مغز گاتا رو بزارید روش و سه تا تا بزنید.

۵. گاتای خوشمزه حاضر است. با چای یا قهوه نوش جان کنید.

محتوای حمایت شده

گوناگون

سایر رسانه‌ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج