آوینا_استیکی 2
adexo3
۱۳۸۱۸۲۹
۱۶ نظر
۴۴۱۱
۱۶ نظر
۴۴۱۱
پ

ماجرای خبرساز عقیم‌سازی سیستم‌های بارشی در ایران

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با تاکید بر اینکه امکان تغییر انرژی سامانه‌های بارشی توسط انسان وجود ندارد و کم‌بارشی بر تمام نقاط خاورمیانه و آسیای میانه حاکم است، گفت: اخبار منتشر شده درباره عقیم‌سازی سیستم‌های بارشی و تغییر مسیر آن‌ها به کشورهای دیگر شایعه است و از نظر هواشناسی صحت ندارد.

ایسنا: ایران در سال جاری وارد چهارمین سال خشکسالی و کم‌بارشی شد. به‌گونه‌ای که بر اساس داده‌های هواشناسی، از ابتدای سال آبی جاری تنها ۳۶ میلیمتر بارندگی دریافت کرده است که با توجه به بارش‌های ۶۳.۲ میلیمتری بلندمدت ۴۲.۲ درصد کاهش بارندگی دارد.

ماجرای خبرساز عقیم‌سازی سیستم‌های بارشی در ایران

 در برخی شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها دلایلی از جمله تاثیر هارپ، ( پروژه تحقیق از یونوسفر با استفاده از ارسال امواج فرکانس بالا به این لایه و بررسی برهمکنش این امواج با لایه یونوسفر زمین) انتقال ابرها و سامانه‌های بارشی به کشورهای همسایه برای کم‌بارشی ایران منتشر شده است اما به گفته رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور به دلیل گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی، سامانه‌های بارشی مجال تقویت و بارندگی را پیدا نکرده‌اند و این شرایط در تمام نقاط آسیای میانه و خاورمیانه حاکم است همچنین سیستم‌های جوی انرژی بسیار بالایی دارند که انسان توانایی تاثیرگذاری بر آن‌ها را ندارد.

احد وظیفه در واکنش به اخبار منتشر شده مبنی بر تغییر مسیر ابرها، «هارپ» به عنوان علل تفاوت بارش ایران و کشورهای همسایه اظهار کرد: طی روزهای گذشته اخباری منتشر شده است که در کشورهای همسایه شمال غرب ایران برف وجود دارد ولی در کوه‌های ایران برفی نیست اما نکته قابل توجه این است که کم‌بارشی و خشکسالی در تمام مناطق آسیای میانه و خاورمیانه حاکم است.

بخش هایی از گفت و گوی وظیفه را در ادامه می خوانید:

*تمام کشورهای ایران، سوریه، عراق و حتی ترکیه همچنین کشورهایی که در شمال شرق ایران در منطقه آسیای مرکزی قرار دارد نیز دچار کم‌بارشی و کمبود آب شده‌اند. این مسئله که برخی کشورهای اطراف ایران بارش برف بیشتری  را نسبت به ایران تجربه می‌کنند کاملا به تفاوت‌های اقلیمی کشورها مربوط است.

*عامل اصلی خیزش گرد و غبار و توسعه بیابان‌ها در ترکمنستان کم‌بارشی و مصرف بی‌رویه آب است. نکته بسیار مهم این است که به‌هیچ وجه نباید شرایط جوی و میزان بارندگی‌ کشورها را با یکدیگر مقایسه کرد.

*میانگین بارش‌های بلندمدت ترکیه حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ میلیمتر است اما میزان میانگین بارندگی‌های بلندمدت ایران به حدود ۲۰۰ میلیمتر رسیده است بنابراین می‌توان گفت که بارش‌های کشور ترکیه به‌طور کلی بین ۲.۵ تا ۳ برابر از ایران بیشتر است.

*در برخی اخبار به بارندگی‌های مناسبی در عربستان اشاره شده که ایران آن را تجربه نمی‌کند این در حالیست که این کشور در دهه‌های اخیر به‌طور میانگین شش میلیمتر کاهش بارندگی نسبت به بلندمدت داشته است. بر اساس آمارها میانگین بارندگی‌های سالانه این کشور حدود ۶۰ میلیمتر ثبت شده که از بارندگی‌های ایران  بسیار کمتر است.

*تغییرات اقلیمی جهانی است و تاثیرات مهمی بر گردش سامانه‌ها و الگوهای جوی گذاشته است، گرمای کم‌سابقه‌ حاکم بر خاومیانه، شمال افریقا و شرق مدیترانه یکی از دلایل اصلی نفوذ نکردن سامانه‌های جوی به این مناطق است و عملکرد سامانه‌ها نسبت به گذشته ضعیف‌تر است.

*عقیم‌سازی سیستم‌های بارشی و یا انتقال آن‌ها به مناطق دیگر شایعه است و این موضوعات بر اساس علم هواشناسی صحت ندارد. سیستم‌های جوی بسیار پرانرژی هستند و قدرت بالایی دارند و بشر توانمندی تاثیرگذاری بر این سامانه‌های جوی را ندارد.

*درست است که انسان در محیط زیست دخالت‌های زیادی کرده و آسیب‌های بسیار زیادی به آن زده است اما در زمینه عقیم‌سازی سیستم‌های بارشی خوشبختانه توانایی ندارد و نباید به این شایعات توجه کرد.

*میانگین بارندگی‌های ایران حدود ۲۳۰ میلیمتر ثبت شد این درحالیست که در سال‌های ۹۷ و ۹۸  میزان بارندگی‌ها به حدود ۳۲۰ میلیمتر رسیده بود اما طی سال‌های اخیر که با کم‌بارشی، خشکسالی و گرمایش جهانی مواجه هستیم، کاهش یافته است.

*این شرایط اقلیمی میزان بارندگی‌ها را تغییر می‌دهند. تغییرات اقلیمی به‌خصوص دخالت‌های انسانی موجب تشدید پدیده‌های حدی به اشکال مختلف همچون خشکسالی و کم‌بارشی و وقوع بارش‌های شدید و سیل‌آسا شده و تخریب محیط زیست، جنگل‌زدایی و گسترش بیابان‌ها را در پی داشته است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۵ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • م. اع

      این انتقال در بالای اقیانوس ها انجام و حرکت توده را منحرف می‌کنند. لذا بسیاری از کشور ها خشکسالی به آنها تحمیل می‌شود. تولید غذا و درآمد از سلاح اتمی مهم تر است. این بحران نقد و آن بحران در انبار هاست. حماقت مدیریتی حاکمان مراتب مختلف و ابزار رسیدن سلطه گران به خواسته ها خود میباشد.

    • ناشناس

      ابر تا بالای مرز ایران و ترکیه میاد و یهو محو میشه این تغییرات آب و هوا هستش؟

    • ناشناس

      چه رئیس بیسوادی کاملا امکان پذیره توجه کنید به بارندگیهای عربستان در چند سال اخیر اطرف مکه سرسبز شده توجه کنید به بارشهای ترکیه و لیست کم بارشی ایران که بیشترین کاهش بارش و گیلان داشته بعد لرستان زییا و بعد ایلام ، گیلان اطراف رودبار کاملا باغات خشک شدن

    • ناشناس

      عربستان بارون میاد حتی برف میاد ولی ما دچار خشکسالی هستيم،یعنی این خیلی عجیب نیست؟

    • ناشناس

      چندسالی است که ابرهای ایران رو میفرشن!! .

    • ناشناس

      هم و توانایی تغییر لایه های جو را دارند .هم کشورهای همسایه دچار کم بارشی نشده

    • ناشناس

      چرا ترکیه و عربستان برف میاد ولی گرمایش زمین برا ایرانه.

    • مردم

      کسی به هواشناسی اعتماد نداره طوفان تا پشت پنجره تهرانی ها اومده مردک میگه هوا صافه زحمت میکشید تا پنجره میرفت بهتر خبرمیداد

    • ناشناس

      چون شما بیسوادین و علمشو ندارین فکر میکنین همه بیسوادن

    • ناشناس

      دلیلش ابهای زیرزمین بیش ازاندازه استفاده میش وازمرطوبی به خشکی تبدیل شده

    • ناشناس

      ابرها تا مرز ایران میاد بعد یدفعه کم وناپدیدمیشه اینها ربطی به جو اب وهوا ندا ره

    • ناشناس

      شما هرچی میگین درسته
      ما گوش درازیم

    • م ر

      سلام هفته ها میگذره و گاها یه لکه ابر تو آسمون دیده نمیشه . این مسئله غیر عادی وعجیبه . یه نفر نیست به داد این کشور برسه. دیگه آبی وجود نداره . نه زیر زمین ونه روی زمین. ارومیه رو خشک کردند این دفعه نوبت خزره . با این وضع همه از گرسنگی خواهیم مرد.

    • ناشناس

      ای کاش هیچ وقت پیشرفت صنعتی هیچ جا اتفاق نمی افتاد .دنیا نابود شد رفت پی کارش

    • ناشناس

      با علم هم چیز امکانش هست که البته شما بیسوادها شاید 100 سال دیگه بفهمید چه بلایی سرمون اومده

    • ناشناس

      دقیقا برعکسه پس

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج