خطرات نگرانکننده مصرف شیر خام
این روزها در برخی کشورها، بازار شیر خام یعنی شیری که مستقیم پس از دوشیدن از گاو، گوسفند یا بز مصرف شود و پاستوریزه نشود، داغ شده است اما برخی کارشناسان بهداشت و درمان هشدار میدهند این کار خطرناک است
خراسان: این روزها در برخی کشورها، بازار شیر خام یعنی شیری که مستقیم پس از دوشیدن از گاو، گوسفند یا بز مصرف شود و پاستوریزه نشود، داغ شده است اما برخی کارشناسان بهداشت و درمان هشدار میدهند این کار خطرناک است. به گزارش «ایندیپندنت» بنا بر اعلام اداره غذا و دارو (FDA)، پاستوریزه کردن اقدامی ضروری برای سلامت عمومی است تا میکروبهای شیر کشته و از احتمال مسمومیت غذایی کاسته شود. متاسفانه کارشناسان بهداشت خودخوانده و افراد تاثیرگذار رسانههای اجتماعی این روزها در پستهای بیشماری مدعیاند که پاستوریزه کردن شیر مواد مغذی آن را از بین میبرد و مشکلاتی مانند حساسیت به لاکتوز و اگزما را تشدید میکند. برایان سنت پییر، متخصص تغذیه، میگوید: «بله، پاستوریزه کردن برخی از باکتریهای مفید شیر را هم میکشد اما تمام خاصیتهای مغذی آن را از بین نمیبرد.» او در ادامه میافزاید: «پاستوریزه کردن محتوای باکتریایی شیر را به میزان قابلملاحظهای کاهش میدهد تا از میزان مسمومیتهای غذایی بکاهد.» شیر پاستوریزهشده همچنان سرشار از پروتئین، کلسیم، ویتامین D و بسیاری از مواد مغذی دیگر است. در جریان فرایند دوشیدن شیر، میکروبها ممکن است شیر را آلوده کنند، زیرا در همه جا وجود دارند از پستان گاو گرفته تا دستان دامدار. شیر پاستوریزهنشده ممکن است حاوی باکتریهایی باشد که مسمومیتهای غذایی شایعی مانند سالمونلا، لیستریا، کامپیلوباکتر و ئیکلای ایجاد میکنند و به تهوع، استفراغ، تب، بدندرد و از کار افتادن کلیه منجر میشوند.
ارسال نظر