۱۴۰۱۶۱
۵۰۰۰

پایان اختلاف‌ نظر درباره خمیر مرغ سوسیس

پس از اطلاع‌رسانی‌های پی در پی وزارت بهداشت درباره روغن پالم موجود در لبنیات، نوبت به فرآورده‌های گوشتی رسید و براساس تازه‌ترین بخشنامه سازمان غذا و دارو استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس ممنوع شد.

خبرگزاری ایسنا: پس از اطلاع‌رسانی‌های پی در پی وزارت بهداشت درباره روغن پالم موجود در لبنیات، نوبت به فرآورده‌های گوشتی رسید و براساس تازه‌ترین بخشنامه سازمان غذا و دارو استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس ممنوع شد.

این در حالی است که براساس بررسی‌های انجام شده، سازمان ملی استاندارد از مرداد ماه سال ۱۳۹۰ این ممنوعیت را اعلام کرده بود.

با این وجود، اختلاف نظر بین سازمان استاندارد و وزارت بهداشت باعث شد این دو سازمان تا همین چندی پیش، نظر یکدیگر را درباره استفاده از خمیر مرغ در تولید فرآورده های گوشتی قبول نداشته باشند.

نهایتاسازمان غذا و دارو در تازه‌ترین بخشنامه خود بالاخره بعد از گذشت بیش از سه سال نظر سازمان ملی استاندارد را تایید و استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس را ممنوع اعلام کرد.

این در حالی است که تولیدکنندگان سوسیس و کالباس در سال‌های گذشته در بلاتکلیفی ناشی از اختلاف نظر دو سازمان دولتی قرار داشتند. مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی ایران به تازگی به ایسنا اعلام کرد که "حذف خمیر مرغ از فرآیند تولید سوسیس و کالباس امکانپذیر نیست و در حال حاضر واحد‌های تولید فرآورده‌های گوشتی، خمیر مورد نیاز خود را عمدتا خودشان در داخل کارخانه تولید می‌کنند".

به گفته محمد موسوی "واحد‌های تولید فرآورده‌های گوشتی موظف هستند خمیر مرغ خود را از منابعی تامین کنند که دارای مجوز بهداشت و استاندارد هستند در غیر این صورت با تعطیلی مواجه می‌شوند."

استفاده از خمیر مرغ در تولید فرآورده‌های گوشتی ۳ سال پیش ممنوع شده بود!

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که به گفته معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران از سال ۱۳۹۰ تاکنون استفاده از خمیرمرغ در تولید کلیه فرآورده‌های گوشتی ممنوع است.

وحید مرندی مقدم در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی براینکه تولیدکنندگان سوسیس و کالباس تاکید کرده‌اند که در تولید محصولاتشان از خمیر مرغ استفاده می کنند، عنوان کرد: در سال ۱۳۹۱ از بازار فرآورده‌های گوشتی بالغ بر هزار نمومنه‌گیری انجام شد که در این نمونه‌ها از بیش از ۳۵۰ واحد تولیدی در ۲۸۸ مورد از بافت‌های غیرمجاز در تولید محصول استفاده شده بود که با آنها برخورد شد.

به گفته وی بار میکروبی خمیر مرغ بسیار بالاست و تا زمان حمل آن به کارخانه‌های فرآورده های گوشتی امکان بروز هرگونه آلودگی در این محصول وجود دارد به همین دلیل استفاده از آن در تولید سوسیس و کالباس ممنوع شده است. شاید در دنیا از خمیر مرغ در تولید فرآورده های گوشتی استفاده شود اما در دنیا فرآیند تولید بسیار پیشرفته است اما در ایران چنین چیزی وجود ندارد.

معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو اخیرا از نظر سازمان استاندارد تبعیت کرده و استفاده از خمیر مرغ در تولید فراورده های گوشتی را ممنوع اعلام کردند.

شیوه تهیه خمیر مرغ

خمیر مرغ (MDM) یا به اصطلاح گوشت جدا شده از استخوان مرغ به روش مکانیکی، ماده اولیه معمول مورد استفاده در کلیه کارخانه‌های صنعتی در اروپا و آمریکا است. پس از استحصال ران و سینه از لاشه مرغ که به طور جداگانه به مصرف تولید سوسیس و کالباس یا به دیگر فرآورده‌ها می‌رسد، حدود ۱۲ درصد گوشت روی استخوان باقی می‌ماند که با دستگاهی به نام Separator از آن جدا می‌شود. محصول این دستگاه به نام خمیر مرغ مشهور است که با توجه به میزان مصرف مرغ در کارخانه‌های فرآورده کننده، ‌سالانه مقادیر قابل توجهی از پروتئین سالم و باکیفیت را می‌توان به این روش استحصال و در تولید فرآورده‌های گوشتی متعدد به مصرف رساند و با توجه به پایین بودن قیمت آن، فرآورده‌های ارزان و باکیفیتی را روانه بازار مصرف کرد.

به گفته انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران مصرف‌کننده می‌تواند با مراجعه به نشانه‌گذاری روی محصول دریابد محصول از قطعات گوشت مرغ مانند ران و سینه تهیه و یا در تولید آن خمیرمرغ مصرف شده است.

در حال حاضر بیش از ۲۰۰ کارخانه تولید فرآورده‌های گوشتی در کشور فعالیت دارند. براساس محاسبات برآوردی انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی، تولید فرآورده‌های گوشتی شامل انواع سوسیس، کالباس، همبرگر و ناگت در سال ۱۳۹۰ حدود ۴۰۰ هزار تن و در نتیجه مصرف سرانه کشور حدود ۵.۳ کیلوگرم بوده است. این در حالی است که مصرف سرانه در کشورهای دیگر بسیار بالاتر و برای نمونه در ترکیه حدود ۱۳ کیلوگرم و در اروپا ۲۸ تا ۳۰ کیلوگرم است.

محتوای حمایت شده

گوناگون

سایر رسانه‌ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج