قالیشویی بانو _استیکی
۱۴۴۴۴۶۳
۴۵۷
۴۵۷
پ

انتشار یک سویه مرگبارتر از ویروس آبله میمونی

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (سی‌دی‌سی) می‌گویند شکلی مرگبارتر از ویروس آبله میمونی به فراتر از مرزهای جمهوری دموکراتیک کنگو در آفریقا گسترش یافته است و پزشکان باید آماده مواجهه با موارد احتمالی این بیماری باشند.

همشهری آنلاین: مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (سی‌دی‌سی) می‌گویند شکلی مرگبارتر از ویروس آبله میمونی به فراتر از مرزهای جمهوری دموکراتیک کنگو در آفریقا گسترش یافته است و پزشکان باید آماده مواجهه با موارد احتمالی این بیماری باشند.

انتشار یک سویه مرگبارتر از ویروس آبله میمونی

به نقل از ان‌بی‌سی نیوز ام‌پاکس (آبله‌ ام) (Mpox) که در گذشته «آبله میمونی» نامیده می‌شد، ویروسی است که باعث ایجاد بیماری با اعلائم تب، سردرد و در عضلانی و نیز جوش‌های دردناک روی پوست می‌شود. این ویروس از طریق تماس نزدیک پوست به پوست از شخصی به شخصی دیگر منتقل می‌شود. این بیماری در موارد نادری ممکن است مرگبار باشد.

سازمان بهداشت جهانی در حال بررسی است که آیا آخرین شیوع آبله میمونی باید به عنوان وضعیت اضطراری بهداشت عمومی جهانی اعلام شود یا خیر.

دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت این هفته در توئیتی نوشت: «من در حال بررسی تشکیل کمیته اضطراری مقررات بین‌المللی بهداشت هستم تا به من توصیه کند که آیا شیوع ام‌پاکس باید یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین‌المللی (PHEIC) اعلام شود یا نه.»

کنگو که در مرکز آفریقا واقع شده است، بدترین شیوع بیماری ام‌پاکس را تجربه کرده است. بیش از ۱۲۰۰۰ نفر مبتلا به بیماری در این کشور تشخیص داده شده‌اند و حداقل ۴۷۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

اما اکنون کشورهای همسایه، ازجمله کنیا و جمهوری آفریقای مرکزی، موارد مرتبط با سویه ام‌پاکس را گزارش کرده‌اند که در کنگو در گردش است.

این سویه ویروس متفاوت از نوع سویه آبله ام است که در سال ۲۰۲۲ شیوع یافت و عمدتاً مردانی دارای آمیزش جنسی با مردان را مبتلا کره بود. این موارد عفونت با این سویه در آمریکا به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته است.

سویه فعلی ویروس به نام دسته ۱b به دلیل بیماری‌زایی بیشتر آن نگران‌کننده است. تقریباً ۴٪ از موارد ام‌پاکس یا آبله‌ام ناشی از دسته ۱b کشنده هستند، در حالی که دسته ۲b که در سال ۲۰۲۲ شیوع یافت در کمتر از یک درصد موارد مرگبار بوده است.

از طرف دیگر کودکان هستند که به‌ویژه بیشتر مستعد مبتلا شدن به دسته ۱b ویروس هستند. سازمان جهانی بهداشت می‌گوید بیشتر موارد گزارش‌شده در استان‌های دارای شیوع بومی در کنگو همچنان در میان کودکان زیر ۱۵ سال رخ داده است. نوزادان و کودکان زیر پنج سال در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید و مرگ هستند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، کودکان ۶۲ درصد مرگ‌ومیر ناشی از ام‌پاکس در کنگو را تشکیل می‌دهند.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا می‌گوید واکسن ام‌پاکس جینئوس (Jynneos) که در دو دوز تزریق می‌شود، بر هر دو دسته clade ۱ و clade ۲ مؤثر است.

کارشناسان می‌گویند عرضه محدودی از واکسن‌های آبله‌ ام در سراسر جهان وجود دارد، و اکثریت قریب به اتفاق ذخیره این واکسن‌ها در کشورهایی مانند آمریکا قرار دارد که این واکسن‌ها را به عنوان بخشی از یک انبار استراتژیک ملی خریداری کرده‌اند. در مقابل اغلب مردم در کشورهای آفریقایی به این واکسن‌ها دسترسی ندارند.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۸ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج