قیمت نان در این استان ۲۵درصد افزایش یافت
آیا حق شهروندان سمنان این است که در صف نانوایی از افزایش قیمت آن خبردار شوند.
خبرگزاری ایرنا: آیا حق شهروندان سمنان این است که در صف نانوایی از افزایش قیمت آن خبردار شوند. آیا حق مردم نبود که در قالب یک اطلاعرسانی کوچک از آن مطلع میشدند، مسالهای که در مدیریت از آن به عنوان اصل «پیوست رسانهای» یاد میشود و مانع اصلی در مقابل هرگونه نابسامانی اجتماعی و اقتصادی است.
افزایش ۲۵ درصدی قیمت انواع نان در استان سمنان در شرایطی رقم میخورد که هم مردم از آن بیخبر بودند و هم نانوایان دربارهاش اظهار بیاطلاعی میکنند.
به نظر میرسد ساز و کار مسوولان استان سمنان در این زمینه «راهبرد بدون اطلاع قبلی» بوده است؛ در صورتی که بارها دولتمردان بر لحاظکردن «پیوست رسانهای» در مباحث مختلف به ویژه در مورد قیمت نان به عنوان قوت غالب مردم تاکید کردهبودند. این اصل در مبانی پدافند غیرعامل نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
استان سمنان با سابقه تاریخی کهن و مشهور به دیار اخلاق و فرهنگ، اکنون شهروندانش نسبت به افزایش قیمت ناگهانی نان بدون زمینهسازی و اعلام قبلی گلایه دارند و میگویند سکوت در اعلام افزایش قیمت نان، ضعف مشهود مسوولان در توجه به اصل «پیوسترسانهای» در تحقق رویکردها و اجرای برنامههاست.
شهروندان در صف نانوایی با نشان دادن قرص نان به یکدیگر از کیفیت پایین این برکت خدا با یکدیگر دردِ دل میکنند و به طور کنایهآمیز میگویند «نان بیسر و صدا و بدون اظهارنظری از سوی مسوولان استان سمنان گران شد، اما به نظر میرسد نان همان نان است و رفع کمفروشی و بهبود کیفیتی رقم نخورده است.»
ناچیزشمردن افکار عمومی در مساله افزایش قیمت نان
تجربه افزایش قیمت نان در سمنان ضرورت تعریف ساز و کار برای اجرای تمامی طرحها با «راهبرد رسانهای» را دوچندان میکند و انتظار میرود این موضوع و تهیه طرح «پیوست رسانهای» برای اقناع افکار عمومی در اجرای طرحهای مهم مورد توجه مسوولان قرار بگیرد.
مروری بر خبرهای افزایش قیمت نان در استانهای دیگر نشان میدهد پیش از افزایش قیمت، مسوولان اجرای آن را در نشستها مطرح و با اطلاعرسانی و اقناع افکار عمومی مساله را پیشبردهاند، موضوعی که در سمنان مورد غفلت قرار گرفت و مسوولان تا همین روزهای پیش، در خبرها اذعان بر ثبات قیمت و نداشتن برنامه برای افزایش قیمت نان داشتند.
افزایش قیمت نان با تصمیم شورای آرد و نان استان سمنان انجام میشود و رییس استانی شورای آرد و نان استاندار یا معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار است. سازمان جهاد کشاورزی، ادارهکل صنعت، معدن و تجارت، ادارهکل تعزیرات حکومتی، فرماندهی انتظامی، بسیج اصناف و اتاق اصناف، اتحادیه نانوایان، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده و ادارهکل غله و خدمات بازرگانی از جمله اعضای این شورا هستند.
مروری بر قیمت نان از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ در استان سمنان
طبق بررسی ها، در استان سمنان قیمتها نان لواش یارانهای از ۲ هزار و ۵۰۰ ریال در سال ۱۴۰۰ به ۶ هزار و ۲۵۰ هزار ریال در آبان ۱۴۰۳ و قیمت نان بربری یارانهای از هفتهزار و ۵۰۰ ریال طی همین مدت به ۱۸ هزار و ۷۵۰ ریال افزایش یافت که یک حساب سرانگشتی نشان از افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت نان طی سه سال است.
تداوم افزایش قیمت نان در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳
آذر یا دی ۱۴۰۲ بود که قیمت نان در استان سمنان افزایش داشت و اکنون کمتر از مدت یکسال افزایش ۲۵ درصدی قیمت نان به عنوان قوت غالب مردم با وجود شرایط اقتصادی و کوچکشدن سفرهها اعمال شد.
سال ۱۴۰۲ در سمنان قیمت نان لواش یارانهای پنج هزار ریال و نیمهیارانهای ۶ هزار ریال، قیمت نان بربری یارانهای ۱۵ هزار ریال و نیمهیارانهای ۱۸ هزار ریال، قیمت نان تافتون یارانهای ۹۵ هزار ریال و نیمهیارانهای ۱۱ هزار ریال، و قیمت نان سنگک ساده یارانهای ۲۱ هزار ریال و نیمهیارانهای ۲۷ هزار ریال است. اکنون در آبان ۱۴۰۳ با افزایش ۲۵ درصدی، قیمت نان بربری ساده به ۱۸ هزار و ۷۵۰ هزار ریال، سنگک نیمهیارانهای به ۳۳ هزار و ۷۵۰ هزار و لواش یارانهای به ۶ هزار و ۲۵۰ هزار ریال افزایش یافت.
وزن چانه چهار نوع نان اصلی شامل لواش ۱۷۰ گرم، نان بربری ۵۱۰ گرم، نان تافتون ۳۲۵ گرم و نان سنگک ۴۸۰ گرم تعیین شده است.
قیمت نان در سال ۱۴۰۰
پیشتر هشتم اردیبشهت ۱۴۰۰ بود که بدون اعمال تغییری در وزن نان با توجه به افزایش ۱۷ درصدی قیمت چهار نوع نان اصلی شامل لواش ۱۷۰ گرم یارانهای از قیمت ۲ هزار و ۵۰۰ به سه هزار ریال و نیمه یارانهای از سه هزار و ۵۰۰ به چهار هزار ریال، نان بربری ۵۱۰ گرم یارانهای از هفت هزار و ۵۰۰ به ۹ هزار ریال و نیمهیارانهای از ۱۰ هزار به ۱۱ هزار و ۵۰۰ ریال، نان تافتون ۳۲۵ گرم یارانهای از قیمت پنج هزار به ۶ هزار ریال و نیمهیارانهای از ۶ به هفت هزار ریال و نان سنگک ۴۸۰ گرم ساده یارانهای با افزایش قیمت از ۱۱ هزار و ۵۰۰ به ۱۳ هزار و ۵۰۰ ریال و نیمهیارانهای از ۱۵ هزار به ۱۶ هزار و ۵۰۰ ریال به دست مردم میرسید.
پس از اردیبهشت ۱۴۰۰ روز بیستم مهر ۱۴۰۰ در مدتی کوتاه و کمتر از ۶ ماه، دوباره قیمت نان در استان سمنان افزایش داشت.
نان قوت غالب اغلب مردم در نقاط مختلف کشور و به ویژه استان سمنان سهم قابل توجهی در سبد هزینهای خانوار دارد، اما این روزها افزایش قیمت و کیفیت پایین نان و در برخی موارد تحمیل خرید نان کنجدی(نانی که مشخص نیست کنجدش باید چه مقدار باشد) نارضایتی عمومی به همراه داشته است، انتظار میرود مسوولان با قید فوریت برای رفع گلایهمندی شهروندان اقدام کنند.
نکته اینجاست که درنظرگرفتن «پیوست رسانهای» در بسیاری از موارد اقتصادی و اجتماعی ضروری است و لزوم آن در مورد افزایش قیمت نان هم باید مدنظر قرار میگرفت.
نظر کاربران
نان به قیمت دلار
چرانان یارانه ای بایدبه افغانها بدهید جراحق ملت افغانی ها بخورند بدبختی مردم ایران بدن