ایران و آمریکا بالاخره در یک نقطه به توافق رسیدند!
ایران و آمریکا هر دو در گروه کوچک کشورهای مدافع اعدام در سازمان ملل متحد قرار گرفتند.
عصر ایران: ایران و آمریکا هر دو در گروه کوچک کشورهای مدافع اعدام در سازمان ملل متحد قرار گرفتند.
در رای گیری طرح دعوت از کشورها به توقف اعدام در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ، اکثریت کشورها رای مثبت و گروه کوچکی از کشورها هم رای منفی دادند.
قطعنامه ضد اعدام در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با 131 رای مثبت، 21 رای ممتنع و 36 رای منفی به تصویب رسید.
این بیشترین رای موافق کشورها به توقف حکم اعدام در تاریخ رای گیری این گونه قطعنامه هاست. ایران و امریکا هر دو به این طرح، رای منفی دادند و از ادامه اجرای اعدام در کشورهای خود دفاع کردند.
ایران و امریکا هر دو جزء کشورهایی هستند که همچنان حکم اعدام را به عنوان مجازات در کشورهای خود اجرا می کنند. اکثریت کشورهای جهان مجازات اعدام را کاملاً لغو یا تعلیق کرده اند یا اجرا نمی کنند.
رای گیری کشورها به قطعنامه دعوت به توقف اعدام
کشور چین بیشترین تعداد اعدام را در جهان انجام می دهد. چین در کنار عربستان سعودی و ژاپن هم با توقف اعدام، مخالفت کردند. چین، ایران، عربستان سعودی، عراق و آمریکا در فهرست کشورهایی با بیشترین تعداد اعدام در جهان هستند.
مهمترین کشورهایی که به قطعنامه ضد اعدام، رای منفی دادند و از اجرای حکم اعدام حمایت کردند از این قرار است: ایران، یمن ، آمریکا، عربستان سعودی، سنگاپور، سودان جنوبی، سودان، سوریه، تونگا، ترینیداد و توباگو ، قطر، عمان، پاکستان، کویت، لستو، لیبی، مالدیو، موریتانی، ژاپن، جاماییکا، عراق، هند، گرانادا، چین، کره شمالی، مصر، اتیوپی، برونئی، بتسوانا، بحرین.
در جمع کشورهای حامی اعدام، نام کشورهایی آمده که معمولا در مواضع سیاسی دارای تضاد هستند و در بلوک های مخالف قرار دارند اما این بار در کنار هم یکصدا از اجرای حکم اعدام حمایت کردند. کشورهایی مثل چین، عربستان سعودی، ژاپن، سوریه، کره شمالی، ایران و بحرین.
آمریکا تنها کشور غربی حامی حکم اعدام در این رای گیری است.
مهمترین کشورهایی که رای ممتنع دادند: بلاروس، کوبا، چاد، کامرون، گابون، اندونزی، مراکش، نیجر، نیجریه، اوگاندا، تایلند، امارات و ویتنام بودند.
تقریبا همه کشورهای اروپایی و روسیه به قطعنامه مخالفت با اعدام، رای مثبت دادند و از لغو حکم اعدام حمایت کردند. تنها استثنا کشور بلاروس در اروپای شرقی است که رای ممتنع داد. بلاروس به همسویی و حمایت از روسیه معروف است.
در میان کشورهایی که رای ممتنع داده اند نام دو کشور عربی مراکش و امارات و نام کشورهای اسلامی نیجریه، نیجر، چاد، گابن و کامرون دیده می شود.
این قطعنامه، غیرالزام آور است، یعنی کشورهای عضو ملزم به اجرای آن نیستند. در متن این قطعنامه از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواسته شده است " با هدف احترام به کرامت انسانی و توسعه و تثبیت حقوق بشر، مجازات اعدام را معلق کنند و به صورت شفاف درباره استفاده از این مجازات، گزارش دهند".
نظر کاربران
چقدر هم نام زیبای ایران رازدیدانگار
اعدام چیزخوبیه که مقام دوم را کسب کردیم.
کاش درپشرفت وابادانی دوم میشدیم
قاتل باید اعدام بشه وگرنه امنیت اعدام میشه
شب راحت بخواب اقای مدیر
اعدام لازمه برای یک فرد جانی و قاتل و گرنه عدالت اجرا نمیشه!
خدا میگه کسی را کشتی به نا حق انگار بشریت را کشته ای پس باید کشته شوی
چه عجب، بالاخره یه نقطه اشتراک پیدا شد
بیشترین اعدام در ایران مربوط به مواد مخدر است پیشنهاد میکنم مجازات اعدام برای قاچاق ترانزیت مواد مخدر را لغو کنند قرار نیست برای ارسال مواد به اروپا ایران قاچاقچی اعدام کند بعد مورد انتقاد قرار گیرد و این لغو مجازات اعدام ترانزیت باعث میشود مواد درایران رسوب نکند و میل به خروج آن بیشتر شود و به پاک شدن کشور نیز کمک میکند