محتوای حمایتشده
بهترین طرحهای ترند پتینهکاری دیوار در سال ۲۰۲۵
بهترین طرحهای ترند پتینهکاری دیوار در سال ۲۰۲۵ کدام اند؟ در دکوراسیون داخلی دیوار، رنگ و طرحی که برای آن انتخاب میشود نقش بسیار مهمی ایفا میکنند. این مطلب را مطالعه کنید و با پتینه دیوار بیشتر آشنا شوید.
از آنجایی که افراد بسیاری ساعات طولانی در منزل و محیط کاری خود سپری میکنند اهمیت دکوراسیون داخلی علاوه بر کاربردی بودن در زیبایی نیز افزایش یافته است. بنابراین تکنیکهای بسیاری وارد بازار دکوراسیون داخلی شدند که بیشتر جنبه زیبایی دارند تا کارایی. یکی از این تکنیکها پتینه کاری روی دیوار است. در این مقاله نیز سعی شده است در رابطه با این روش زیباسازی دیوارها که در دکوراسیون منزل، محل کار، فروشگاه، کافه و هر محیط دیگری مورد استفاده قرار میگیرد بیشتر توضیح داده میشود.
گروه هنر و دکوراسیون yanik art
برای اطلاع از هزینهها همین حالا تماس بگیرید.
پتینه چیست؟
پتینه یک واژه انگلیسی است که در واقع نشان از قدمت و کهنگی در اثاثیه چوبی، سطوح سنگی، مسی، فلزات و مفرغها دارد. این کلمه کمکم به کارهای هنری نسبت داده میشود که در آن هنرمند با تکنیکها و رنگهای مختلف اثر هنری را در قالب تابلوی نقاشی، ابزارهای مختلف زندگی و دکوراسیون داخلی خلق میکند. پتینههای دیواری از پرطرفدارترین تکنیکهای دکوراسیون داخلی و زیباسازی محیط است. در ادامه درباره کاربرد و تاثیر پتینه دیواری در دکوراسیون صحبت خواهیم کرد.
کاربرد و تاثیر پتینه دیوار در دکوراسیون چیست؟
پتینه (Patina) یک تکنیک تزئینی است که با ایجاد بافت و سایهروشنهای خاص روی دیوار، فضایی منحصربهفرد، لوکس و هنری خلق میکند. این روش نهتنها به دیوارها جلوهای تاریخی و کهنهکاریشده میدهد، بلکه میتواند فضای داخلی را کاملاً دگرگون کند. پتینه دیوار یکی از تکنیکهای دکوراسیون داخلی است که به کمک آن میتوان به دیوارها ظاهری زیبا و خاص بخشید. این تکنیک شامل استفاده از رنگها، بافتها و الگوهای مختلف است که بر روی دیوار اجرا میشود. به طور کلی، پتینه دیوار به عنوان یک ابزار دکوراسیون میتواند تأثیر قابل توجهی بر طراحی و احساس کلی فضای داخلی داشته باشد و به آن شخصیت و هویت ببخشد.

پتینه روی دیوار چگونه انجام میشود؟
برای ینکه ظاهر دیوار به شکلی بافتدار و پتینهای تبدیل شود از ترکیب روغن الیف، رنگ روغن، پودر مل و آب استفاده میشود. غلظت این ترکیب باید به گونهای باشد که به شکل خمیری یا ماست غلیظ دربیاید. پس از تهیه این ترکیب از مواد رنگ آمیزی و انواع شابلون و ابزارهای دیگر برای پتینه کردن دیوار استفاده میشود.ابزارهایی مثل خمیر چوب یا بسکت، رنگ روغنی یا اکریلیک، پرایمر، روغن شاپان، رنگ طلایی در تناژهای مختلف، فوم برای استنسیل، ماژیک، کاتر و کاردک در ابعاد مختلف، شابلون در انواع و ابعاد مختلف، قلم مو در اندازههای مختلف، دستکش و ماسک، پیشبند و عینک محافظ.
اگر پتینه مورد نظر دارای طرحهای برجسته باشد از انواع شابلونها، خمیرها و فوم برای برجسته سازی طرح استفاده میشود و سپس کار رنگ روی آن انجا میشود.
مزایای پتینه کاری دیوار چیست؟
هر تکنیک رنگ آمیزی که روی دیوار انجام میشود تاثیراتی در دکوراسیون خواهد داشت. اگر قصد پیاده سازی این تکنیک را در دکوراسیون داخلی منزل، محل کار، گالری، کافه و یا هر محیط دیگری دارید خوب است با مزایای آن بیشتر آشنا شوید:
- قابلیت اجرا در هر سطحی را دارد
- پوشاندن شکافهای روی دیوار یا سقف با هزینه کمتر
- دوام و ماندگاری بالا
- ایجاد حسی متفاوت از ترکیب مدرنیته و سنت
- قابل شست و شو با پارچه نمناک
معایب پیتنه کاری دیوار چیست؟
این تکنیک زیبا سازی دیوار علاوه بر مزایای یاد شده معایبی نیز دارد که خوب است هر گونه اقدامی از آنها نیز مطلع شوید. مانند:
- هزینه زیاد
- آسیب وارد کردن به بخشی از دیوار یا وسیله مورد پتینه
- عدم استفاده در محیطهای مرطوب یا شهرهایی که رطوبت بالایی دارند مانند شهرهای شمالی کشور
- آسیب دیدن در صورت قرار گرفتن در مجاورت آب یا برخورد مستقیم آب به دیوار
- پیچیدگی در اجرای طرح و سرعت کم در پیشرفت
انواع پتینه دیواری
پتینهها در دو نوع کلاسیک و مدرن اجرا میشوند. در پتینه کلاسیک به کمک ورقههای طلایی و انواع رنگ طلایی در تناژهای مختلف حس کهنگی دیوار یا وسیله مورد نظر هر چه بیشتر منتقل شود. در پتینه کلاسیک رنگ سبز آبی، آبی درباری و زمردی نیز بیشتر به چشم میخورد. اجرای این نوع پتینه با روغن شاپان انجام میشود. برعکس در پتینه مدرن از رنگهای روشنی استفاده میشود که زمینه ابروبادی تشکیل داده و با دکوراسیون مدرن این روزها نیز بیشتر تطابق دارد. در این زمینههای ابروبادی گاهی از طرح گل و فرشته نیز استفاده میشود.
بهترین طرحهای ترند پتینه کاری دیوار در سال 2025 چه ویژگیهایی دارند؟
پتینهکاری دیوار همواره به عنوان یک رویکرد هنری و خلاقانه در دکوراسیون داخلی شناخته میشود و در هر سال طرحها و ترندهای جدیدی به بازار میآید. در سال 2025، برخی از بهترین طرحهای پتینهکاری دیوار به احتمال زیاد ویژگیهای زیر را خواهند داشت:
-
رنگهای طبیعی و ملایم: ترندهای 2025 به سمت رنگهای آرام و ملایم با الهام از طبیعت (مانند سبز زیتونی، آبی آسمانی، خاکستری نرم و رنگهای خاکی) خواهد رفت. این رنگها کمک میکنند تا حس آرامش و نزدیکی به طبیعت در فضا ایجاد شود.
-
بافتهای متنوع: استفاده از بافتهای متنوع و ترکیبی خواهند بود. از ترکیبتهای بافتی مانند برجستگیهای نرم، خشنیهای ملایم تا الگوهای خاص، میتوان برای ایجاد عمق و جذابیت بصری بیشتر استفاده کرد.
-
طراحیهای هندسی و انتزاعی: طرحهای هندسی و انتزاعی به عنوان یکی از ترندهای اصلی در پتینهکاری دیوار مطرح خواهد بود. این طرحها میتوانند به سادگی دیوار را مدرنتر و شیکتر کنند.
-
استفاده از تکنیکهای مدرن: تکنیکهای جدید مانند گرافیتی و میکرو پتینه، که امکان ایجاد الگوها و بافتهای خاص را فراهم میکند، به محبوبیت خواهند رسید. این تکنیکها به دیوارهای عادی ویژگیهایی منحصر بفرد میبخشند.
-
طراحیهای الهامگرفته از فرهنگها: پتینهکاری با الهام از سنتها و فرهنگهای مختلف (مانند طراحیهای اسلامی، بوهمی و یا وینتج) میتواند جلوهای خاص و منحصر به فرد به فضا ببخشد.
-
پتینههای چند لایه: استفاده از تکنیکهای چند لایه به منظور ایجاد عمق و هماهنگی بین رنگها و بافتها میتواند بسیار مورد توجه قرار گیرد. این کار باعث ایجاد جلوهای جالب و شیک خواهد شد.
هزینه پتینه دیوار
هزینه پتینه دیوار در سال 1404 به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله وسعت مورد نظر برای پتینه، مواد مورد استفاده، طرح مورد نظر برای پیاده سازی روی دیوار، دستمزد پتینه کار و دستیارش. با این حال به طور تقریبی میتوان گفت هزینه پتینه یک دیوار را با توجه به متغیرهای ذکر شده بین متری 500 هزار تومان تا 2 میلیون تومان شروع میشود.
جمع بندی
پتینه کاری روی دیوار یک تکنیک جذاب برای متفاوت کردن فضای خانه است که میتواند حس و حال فضا را با طرح و رنگ خود کاملاً تحت تاثیر قرار دهد. دیواری که با این تکنیک رنگ شده باشد نیاز به مراقبت بیشتری دارد و نباید در مجاورت آب یا در معرض رطوبت قرار بگیرد. به دلیل این که این تکنیک پرهزینه است بسیاری تنها بخشی محدود از دیوار فضای خانه یا محل کار خود را پتینه میکنند. پتینه دیواری در دو نوع کلاسیک و مدرن عرضه میشود که این روزها نوع مدرن آن طرفدران بیشتری دارد.
گروه هنر و دکوراسیون yanik art
گروه هنر و دکوراسیون yanik art دارای 20سال سابقه تدریس در زمینه اموزش و اجرا پتینه ، دارای کارت مربیگری از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران. تولید اولین بسته آموزشی پتینه دیوار در ایران در سال ۸۸. اجرا پروژه های متعدد پتینه در تهران و کیش، دارای لوح تقدیر از سازمان نظام کاردانی کشور به عنوان تنها مدیر عامل خانم در حوزه صنعت ساختمان. همکاری آموزشی با مجتمع آموزشی سوده و مجتمع فنی تهران و مرکز آموزشی آرمان و ...
برای اطلاع از هزینه خدمات همین حالا تماس بگیرید.
شرایط آموزشی
ارسال نظر