یک پرس قیمه امام حسینی چند؟
اکوایران با محاسبه هزینه یک پرس قیمه امام حسینی، برآورد کرده که تورم این غذای ایرانی از محرم سال قبل (تیر ۱۴۰۳) تا محرم امسال (تیر ۱۴۰۴) چقدر بوده است.
اکوایران با محاسبه هزینه یک پرس قیمه امام حسینی، برآورد کرده که تورم این غذای ایرانی از محرم سال قبل (تیر ۱۴۰۳) تا محرم امسال (تیر ۱۴۰۴) چقدر بوده است. برای این محاسبه، از متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری که توسط مرکز آمار اعلام میشود استفاده شده است.
با نزدیکشدن به روزهای آخر دهه محرم حسینی، پخش نذریها در سطح شهر نیز سرعت میگیرد. پخت نذری یکی از رسوم دیرین این ایام است و از گذشته تا کنون مورد استقبال و توجه مردم قرار دارد. با این حال، تورم به این سنت دیرینه نیز رحم نکرده و با افزایش شدید قیمتها در طول سالهای اخیر تهیه اقلام مورد نیاز یک نذری پر تعداد را برای قشر کثیری از مردم به امری دشوار بدل کرده است. یکی از معروفترین نذریهایی که به ویژه در ماه محرم پخت و توزیع میشود، چلو خورش قیمه است. گوشت گوسفندی که جزء مهم این خورش است در سالهای گذشته چنان رشد قیمت بالایی را تجربه کرده که اثری جدی بر مصرف آن گذاشته است. برنج نیز به ویژه از ابتدای امسال شاهد رشد قیمت چشمگیری بوده است.
به همین بهانه، اکوایران با محاسبه هزینه یک پرس قیمه امام حسینی، برآورد کرده که تورم این غذای ایرانی از محرم سال قبل (تیر ۱۴۰۳) تا محرم امسال (تیر ۱۴۰۴) چقدر بوده است. برای این محاسبه، از متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری که توسط مرکز آمار اعلام میشود استفاده شده است. همچنین، با توجه به این که آخرین آمار در دسترس مربوط به خرداد امسال است، قیمت این غذا در محرم امسال بر مبنای قیمتهای آخر خرداد محاسبه شده است.
نتیجه محاسبات نشان میدهد که طبخ یک پرس قیمه با 100 گرم گوشت گوسفندی و 200 گرم برنج در محرم سال قبل 105 هزار و 155 تومان در میآمد. بر این اساس، یک نذری 100 نفره در آن سال برای توزیعکنندگان حدود 10.5 میلیون تومان آب میخورد.
طبق ارقام جدید، هزینه طبخ این غذا در محرم امسال با همان مقادیر ثابت 144 هزار و 90 تومان شده که برای 100 نفر هزینهای 14.4 میلیون تومانی ایجاد میکند. به عبارت دیگر، قیمه امام حسینی از محرم سال قبل تا محرم امسال 37 درصد گرانتر شده است. این در حالی است که هزینه ادویهجات و چاشنیها در این محاسبه لحاظ نشده است. با توجه به رشد قیمتی که این افزودنیها تجربه کردند، در کنار افزایش قیمت ظروف یکبار مصرف، هزینه تهیه و توزیع این غذای محبوب ایرانی بدون دستمزد آشپزها برای 100 نفر میتواند تا بالای 16 میلیون تومان نیز افزایش یابد.
ارسال نظر