فقط آیفون یک دهه عمر می کند
چیزی در حدود یک ماه پیش بود که تولید محصولات آیفون به دهمین سال خود رسید. حال در شرایطی که بسیاری از کاربران منتظر رونمایی اپل از نسل بعدی آیفون هستند، اطلاعات جدید در مورد این محصولات محبوب به دست آمده است.
۱. با نگاهی دقیق تر به این آمار می توان دریافت که ۳۱.۳ درصد (معادل ۲۲۸ میلیون) از کل دستگاه های آیفون در اختیار کاربران چینی بوده که این کشور را در صدر کشورهای با بیشترین کاربران آیفون قرار داده است؛ و این در حالی بوده که چین اکنون یکی از تولیدکنندگان برتر حوزه گوشی های هوشمند نیز به شمار می رود.
کشور آمریکا نیز با داشتن 120 میلیون کاربر آیفون (16.4 درصد) در رده دوم کشورهای با بیشترین کاربر آیفون قرار دارد. در بین تمامی محصولات، آیفون 6 با سهم 21 درصدی کاربران در صدر فهرست قرار دارد (تا ماه آوریل).
گوش های هوشمند آیفون ۶ اس با ۱۸، آیفون ۷ با ۱۱، آیفون ۶ پلاس با ۹ و آیفون ۶ اس پلاس نیز با ۸ درصد در رده های بعدی دستگاه های آیفون با بیشترین کاربر قرار دارند.
یکی از دلایل ادامه حضور قدرتمند آیفون 6 و 6 اس را می توان در شایعاتی دید که طی یک سال گذشته منتشر شده اند. پیش از عرضه رسمی آیفون 7 بود که وال استریت ژورنال گزارش مفصلی را از آیفون 8 که به مناسبت 10 سالگی این محصول در حال ساخت است، منتشر کرد و همین مسئله تا حدودی فروش آخرین مدل از آیفون را با کاهش رو به رو کرد.
2. در شرایطی که بسیاری انتظار دارند، اپل با معرفی آیفون 8 تحولی بزرگ را در میان محصولات همراه خود ایجاد کند اما شاید یکی از دلایلی که همچنان مدل های قدیمی این تلفن مورد استفاده قرار می گیرند را بتوان در کم بودن تغییرات ساختاری آنها دید. اگر نگاهی به مجموعه آیفون های عرضه شده طی 10 سال اخیر کنیم، متوجه می شویم که اکثر مدل ها حداقل از لحاظ کاربرد و مشخصات ظاهر شباهت بسیاری به یکدیگر دارند.
همین مسئله کار را برای طراحان سیستم عامل اپل ساده تر کرده. آنها مجبور نیستند که تغییرات ساختاری را روی سیستم عامل ایجاد کرده و همین نکته گزینه جدیدی را پیش رویشان قرار می دهد. اگر به تاریخچه انتشار نسخه های مختلف سیستم عامل آی او اس نگاه کنیم، متوجه می شویم که معمولا هرکدام از تلفن های اپل تا چیزی حدود چهار سال از لحاظ نرم افزاری پشتیبانی می شوند. شاید جدیدترین قابلیت های سیستم عامل در اختیار مدل های قدیمی قرار نگیرد اما انتشار به روزرسانی به این معنی است که تلفن شما هنوز از رده خارج نشده و می توانید برای زمان بیشتری به صورت اصولی از آن استفاده کنید.
۳. با بررسی محصولاتی که از اندروید استفاده می کنند، به این نتیجه می رسیم که در مرحله اول تفاوت سخت افزار و نرم افزار باعث می شود که از همان ابتدا با پایین بودن سرعت کارایی رو به رو شویم. این مسئله در ادامه با انتشار به روزرسانی های اندروید بدتر شده و به مرحله ای می رسد که تولیدکننده سخت افزار مجبور می شود، محصول خود را از میان دریافت کنندگان نسخه های جدید اندروید خارج کند.
کافیست یک گوشی مبتنی بر اندروید دیگر به روزرسانی دریافت نکند تا با حجمی از مشکلات درگیر شده و عملکرد اولیه خود را به نمایش درنیاورد. در مقابل وضعیت برای آیفون کاملا متفاوت است. سخت افزار و نرم افزار آیفون هر دو توسط اپل تولید شده و همین مسئله به هماهنگی بیشتر آنها کمک می کند. نه تنها در ابتدای خرید آیفون ها با وجود ضعف سخت افزاری نسبت به رقبای اندرویدی، سرعت بهتری دارند بلکه همین مسئله در ادامه و با انتشار به روزرسانی ها ادامه پیدا می کند. اپل می داند که سخت افزار قدیمی آنها در چه نقاطی ضعف دارد و با استفاده از این دانش سعی می کند در آینده از آنها برای بهبود کارایی استفاده نکند.
ارسال نظر