۱۰۲۴۶۵۲
۲ نظر
۵۰۱۰
۲ نظر
۵۰۱۰
پ

سرنوشت ریاست شورای عالی اصلاح‌طلبان

سرنوشت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بعد از استعفای عبدالواحد موسوی‌لاری و محمدرضا عارف در ابهام است؛ به‌نحوی که مشخص نیست آیا اساسا این شورا باقی می‌ماند یا خیر و اگر باقی بماند، با همان رویکرد سابق پیش می‌رود یا قرار است شاهد تفاوت روش در این مجمع اصلاح‌طلب باشیم.

رزونامه شرق: سرنوشت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بعد از استعفای عبدالواحد موسوی‌لاری و محمدرضا عارف در ابهام است؛ به‌نحوی که مشخص نیست آیا اساسا این شورا باقی می‌ماند یا خیر و اگر باقی بماند، با همان رویکرد سابق پیش می‌رود یا قرار است شاهد تفاوت روش در این مجمع اصلاح‌طلب باشیم.

اعضای حزب کارگزاران سازندگی در دوران ریاست عارف انتقادهای زیادی را به سیاست حاکم در این شورا وارد می‌کردند و همیشه از این موضوع گلایه داشتند که بنای شورای عالی باید انتخابات باشد و نمی‌تواند جز در این مورد برای احزاب جبهه اصلاحات تکلیف معین کند. اکنون و بعد از کنار‌رفتن عارف گمانه‌زنی‌های زیادی بر سر ریاست‌ این شورا مطرح می‌شود و مشخص نیست که در نهایت سرنوشت ریاست آن چگونه می‌شود.

مرعشی: نبوی می‌تواند انتخاب خوبی باشد

چندی‌پیش بود که جواد امام در اظهارنظری گفت عبدالله نوری می‌تواند گزینه خوبی برای ریاست شورای عالی باشد. پس از این اظهارنظر حسین مرعشی، سخنگوی کارگزاران سازندگی از بهزاد نبوی که در گذشته عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بوده است، نام برد: «‌آقای نوری گذشته از اینکه خودش هم این مسئولیت را نخواهد پذیرفت اما ویژگی سوم را هم به اعتقاد من ندارد و پیام همراهی و همکاری با نظام از این طریق منتقل نخواهد شد اما بهزاد نبوی می‌تواند انتخاب خوبی باشد».

فرزانه ترکان: مرعشی می‌تواند به‌عنوان رئیس شورا مؤثر باشد

این اظهارنظرها در حالی است که حالا در جدیدترینش فرزانه ترکان، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفت‌وگو با خبرگزاری «برنا» گفته است: «ابتدا باید برای شورای عالی اصلاح‌طلبان چاره‌اندیشی جدی صورت گیرد. به بیانی دیگر با توجه به کناره‌گیری عارف و موسوی‌لاری، باید چاره‌اندیشیِ اساسی در‌این‌باره صورت گیرد که این شورا را چه کسی رهبری کند و آن فردی که این مسئولیت را برعهده می‌گیرد، این توانایی را داشته باشد که یک اجماع‌نظری را بین احزاب برقرار کند... بنده نه به‌عنوان فردی که عضو حزب کارگزاران هستم اما بر این باورم که افراد صاحب‌نظری، مانند مرعشی به‌عنوان رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان می‌تواند مؤثر باشد؛ چراکه او قبلا بارها ثابت کرده‌ که در ایجاد وحدت رویه بسیار موفق است و می‌تواند اجماع‌نظری را بین احزاب مختلف برقرار کند. حال یا مرعشی و فرد دیگری که این قابلیت و این جوهر اجماع را داشته باشد، باید وارد میدان شود و پس از آن است که می‌توان درباره سایر احزاب هم اظهارنظر کرد».

علیزاده‌طباطبایی: نوری مورد قبول همه اصلاح‌طلبان است

چنین دیدگاه‌های متفاوتی به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ به‌نحوی‌که یکی دیگر از اعضای حزب کارگزاران یعنی محمود علیزاده‌طباطبایی برخلاف نظر سخنگوی حزب متبوعش باور دارد که عبدالله نوری می‌تواند گزینه خوبی برای شورای جدید باشد: «هنوز مشخص نشده است. همان‌گونه که گفتم بسته به تصمیم نظام است. اگر نظام تصمیم بگیرد حضور حداکثری وجود داشته باشد، ممکن است عبدالله نوری هم بیاید. عبدالله نوری شخصیتی توانمند، مستعد و مقتدر و آگاه به امور زمان است و اگر نظام تصمیمش بر این باشد که مشارکت حداکثری باشد، عبدالله نوری هم می‌تواند به صحنه بیاید. جایگاه نوری بسیار بالاتر از این است که جایگزین موسوی‌لاری یا عارف شود. وی مورد قبول همه بدنه اصلاح‌طلبان از جمله جوان و غیر‌جوان است».

او ادامه داد: «در مورد شورای عالی سیاست‌گذاری دیدگاه‌ها مختلف بوده و هنوز تصمیمی گرفته نشده است. یک دیدگاه این بود که یک مجلس اصلاح‌طلبان تشکیل شود و نمایندگانی از همه قشرهای اصلاح‌طلب باشند. این شورایی که کدخدامنشی داشت، به‌خصوص مورد قبول جوانان اصلاح‌طلب نیست. جوان‌های اصلاح‌طلب بحثشان این است که تا کی می‌خواهند برای ما از بالا تصمیم بگیرند اما در‌حال‌حاضر درون اصلاح‌طلبان هم همین اتفاق رخ داده به‌جای اینکه کل بدنه اصلاح‌طلب مشارکت و در تصمیم‌گیری دخالت کند، یک عده ریش‌سفید و بزرگ‌ دور هم می‌نشینند و برای کل جمع تصمیم می‌گیرند. شورای جدیدی که تشکیل می‌شود، باید با نظر و با نظارت بدنه اصلاح‌طلبان تشکیل شود. بدنه اصلاح‌طلب‌ها نشان داده بالای ۱۰ تا ۱۵ میلیون رأی در کشور دارد. این نظریه اگر به بازی گرفته نشود و بخواهد کدخدامنشی از بالا رخ دهد، یعنی گروهی بیایند و متولی امور شوند، مورد قبول بدنه اصلاح‌طلبان به‌ویژه طبقه جوان نیست.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره مخالفت برخی چون کرباسچی با این شورا عنوان کرد: «آقای کرباسچی نظر خودشان را دارند. در واقع اصلاح‌طلبان نباید متولی داشته باشند، بدنه اصلاح‌طلبان باید روی کار بیایند و تصمیم بگیرند». او درباره نظر خاتمی درباره شورا هم گفت: «خاتمی تابع نظر جمع است. یکی از خصوصیت‌های خاتمی این است که دموکراسی را می‌پذیرد و تابع نظر جمع است. هر چیزی هم جمع تصمیم بگیرد، او می‌پذیرد». با توجه به‌ چنین اظهارنظرهایی به ‌نظر می‌رسد که در حزب کارگزاران اتفاق‌نظری بر چگونگی ادامه شورای عالی سیاست‌گذاری وجود ندارد و بعید نیست این اختلاف‌‌نظرها در حزب کارگزاران در سیاست‌های انتخاباتی آنها هم دیده شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بی نام

      وحدت کنید لذت وحدت بهتراز تجزیه قدرت است

      پاسخ ها

      • بدون نام

        این رو بفهمید که هر دو جناح از لحاظ عموم ملت مرده محسوب میشن . برای افراد روشنفکر و باسواد جامعه که خیلی وقته مرده اند . پس بیخود خودتون رو وقف این بازی های لوس و بی خاصیت نکنید .

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج