طرز تهیه خورش هویج؛ خوشمزه‌ی تبریزی
۱۰۸۱۹۵۲
۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۸
۶۶۷۱
خورش هویج یکی از غذا‌های ترش و شیرین لذیذ است که با یک بار امتحان کردن، عاشق آن می‌شوید. در این مطلب، طرز تهیه خورش هویج تبریزی را به شما آموزش خواهیم داد.

مجله دیجی‌کالا - مریم ابراهیمی: دست‌پخت آذری‌ها بسیار معروف است و تنوع غذایی بالایی هم دارند. خورش هویج یکی از غذا‌های ترش و شیرین لذیذ است که با یک بار امتحان کردن، عاشق آن می‌شوید. با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش هویج تبریزی را به شما آموزش دهیم.

خورش هویج متعلق به شهر تبریز است و بسیاری آن را با نام خورش هویج ترکی یا خورش هویج تبریزی می‌شناسند. این خورش را در اصل با زردک که ظاهری شبیه به هویج دارد، تهیه می‌کنند که شیرینی کمتری نسبت به هویج دارد. آلو عضو مهم بعدی در این خورش است. ترکیب هویج و آلو در این غذا، ترکیب آشنایی است که قبلا در خیلی از غذا‌ها دیده‌ایم. ترشی ملایم آلو، مکمل شیرینی هویج است و با هم طعمی ملس و خاص می‌سازند.

طرز تهیه خورش هویج آذری محبوب

معمولا خورش هویج با گوشت قرمز تکه‌ای تهیه می‌شود، اما می‌توان از گوشت مرغ، بوقلمون یا گوشت چرخ کرده قلقلی هم استفاده کرد. حتی نوع گیاهی خورش هویج هم تهیه می‌شود که در آن گوشت به کلی حذف می‌شود.

در تهیه این خورش دست شما باز است و می‌توانید با توجه به سلیقه خودتان تغییراتی کوچکی در آن بدهید، مثلا کمی رب انار به آن اضافه کنید یا به جای آب لیمو از آب غوره استفاده کنید. حتی می‌توانید در نحوه‌ی برش زدن هویج هم خلاقیت داشته باشید و ظاهر خورش خود را عوض کنید.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • هویج: ۱ کیلوگرم
  • گوشت خورشتی: ۲۵۰ گرم
  • آلو بخارا: ۱۰ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی: یک و نیم قاشق چای‌خوری
  • لیمو ترش تازه: ۱ عدد
  • زعفران دم کرده: به میزان لازم
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: دو سوم قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه، ادویه‌ی گوشت، دارچین: یک سوم قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: نوک قاشق چای‌خوری
  • چوب دارچین: ۲ عدد
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه خورش هویج آذری محبوب

طرز تهیه خورش هویج آذری محبوب

طرز تهیه

۱. پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت را اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه با پیاز تفت دهید. گوشت خورش هویج باید درشت خرد شده باشد.

طرز تهیه خورش هویج آذری محبوب

۲. ادویه‌ها را به گوشت اضافه کنید و با هم تفت دهید.

طرز تهیه خورش هویج آذری محبوب

۳. بعد از تفت دادن گوشت با ادویه‌ها، آب جوش را تا جایی که روی گوشت را بگیرد، اضافه کنید و اجازه دهید با درب بسته به مدت ۲ ساعت گوشت کاملا بپزد.

طرز تهیه خورش هویج آذری محبوب

۴. در حین پخت گوشت، هویج‌های برش زده را در مقداری کره و روغن تفت دهید تا کاملا سرخ شوند. بعد از سرخ شدن، شکر و مقداری پودر دارچین به آن اضافه کنید و بعد از هم زدن از روی حرارت بردارید.

طرز تهیه خورش هویج آذری محبوب

۵. هویج را از تابه خارج کنید و رب را در همان تابه تفت دهید.

طرز تهیه خورش هویج آذری محبوب

۶. زمانی که گوشت پخت، هویج سرخ شده و رب گوجه فرنگی تفت داده شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در صورتی که خورش به آب بیشتری احتیاج داشت، به آن آب جوش اضافه کنید و غلظت خورش را تنظیم کنید. حالا درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه همه‌ی مواد با هم بپزند و خورش جا بیفتد.

طرز تهیه خورش هویج آذری محبوب

۷. وقتی هویج‌ها نیم پز شده بودند، آلو‌های شسته شده، نمک، آب لیمو ترش و زعفران را اضافه کنید و خورش را بچشید؛ در صورت نیاز می‌توانید کمی شکر، آب لیمو یا آب جوش اضافه کنید تا به طعمی ملس و ایده‌ئال برسید.

طرز تهیه خورش هویج آذری محبوب

۸. نوش جان!

طرز تهیه خورش هویج آذری محبوب

انتشار یافته: 14
در انتظار بررسی:0
Iran (Islamic Republic of)
11:27 - 1399/11/11
خورشت هویج ترکها شکر نداره. اتفاقا ما آبلیمو و آبغوره می ریزیم که شیرینی هویج را از بین ببره. نه در این غذا، در هیچ غذایی ترکها شکر نمی ریزند.
مزه شیرین مال فارسهاست
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
من اصفهانیم و دلمه و خورش آلو و به و فسنجون و.. ما شیرینه
بدون نام
Japan
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۳
اینجا هم فارس و ترک در آوردی از خودت؟!!!!! آذری زبان؟
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۳
دقیقا تبریزی ها از غذای شیرین بدشون میاد
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
ما اهل تبریزیم و شکر هم میزنیم،این ذائقه است و ترک و فارس نمیشناسه.
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
اگه ترکا شیرین نمیخورن پس چرا خاگینه یا قیقاناق شیرین میخورن؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
12:35 - 1399/11/11
من اصالتا تبریزی هستم تا حالا ندیده بودم هویج رو اینطوری خرد کنن برای خورش هویج این کسی که این غذا رو درست کرده به احتماب زیاد تبریزی نبوده چون هویج ها در این خورشت بسیار خلالی خرد میشود
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۱
نوشته حتی می‌توانید در نحوه‌ی برش زدن هویج هم خلاقیت داشته باشید و ظاهر خورش خود را عوض کنید.
Iran (Islamic Republic of)
19:58 - 1399/11/11
دوس نداشتم کلا غذایی که توش هویج باشه رو نمیخام.
Iran (Islamic Republic of)
21:42 - 1399/11/11
گوشت و گزر از قدیم بوده در جاهای دیگر هم. گزر همان زردک است که شبیه هویجه ولی رنگش زرده
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
تو تهران از قدیم زردک بوده
Iran (Islamic Republic of)
21:36 - 1399/11/21
بسیار عالی
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
زردک وهویج هردوخورشتش عالی هست
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج