لوبیا پلو را مجلسی درست کنید
۱۱۰۴۹۸۳
۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۲
۸۹۵۴
ما در مطلب دستور پخت امروز، طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی با گوشت تکه‌ای (خورشتی) را همراه تمام فوت و فن آن آموزش می‌دهیم.

مجله دیجی‌کالا - مریم ابراهیمی: همه‌ی ما ایرانی‌ها لوبیا پلو را دوست داریم، اما احتمالا پیش آمده لوبیا پلویی را بخوریم که شفته شده و اصلا خوشمزه نبوده. پختن لوبیا پلوی مجلسی و خوشمزه فوت و فن خاص خودش را دارد. ما در مطلب دستور پخت امروز، طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی با گوشت تکه‌ای (خورشتی) را همراه تمام فوت و فن آن آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

البته لوبیا پلو را می‌توانید با گوشت چرخ‌کرده هم بپزید که اتفاقا سریع‌تر و راحت‌تر هم خواهد بود. اما معمول این است که در لوبیا پلوی مجلسی از گوشت تکه‌ای یا خورشتی استفاده می‌کنند.

پختن لوبیا پلوی مجلسی خوشمزه و خوش‌رنگ با برنج قد کشیده و دون‌شده دو نکته‌ی طلایی دارد که ما به شما یاد می‌دهیم. نکته‌ی اول اینکه باید برنج لوبیا پلو را کمی خام‌تر از حالت عادی بردارید. از آنجا که مایه‌ی لوبیا پلو خودش مقداری آب دارد، اگر برنج را زودتر بر ندارید لوبیا پلو شفته خواهد شد.

نکته‌ی مهم دیگر این است که در لوبیا پلو نباید از زعفران دم‌کرده استفاده کنید، چرا که آب اضافه‌ی زعفران دم‌کرده هم باعث شفته شدن برنج خواهد شد. به جای آن می‌توانید پودر زعفران را به روشی که ادامه توضیح می‌دهیم لای برنج بریزید.

مواد لازم (برای ۵ نفر)

  • لوبیا سبز نیم‌پز: ۴۰۰ گرم
  • برنج ایرانی: ۴ پیمانه
  • گوشت سردست بدون چربی گوسفندی: ۳۵۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد بزرگ
  • رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر زعفران: به میزان لازم
  • لواشک زرشک: به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر کاری، زیره‌ی سبز، پودر دارچین و چوب دارچین: به میزان لازم

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

طرز تهیه

۱. پیاز‌ها را به صورت نگینی خرد کنید. یک سوم پیاز را با کمی روغن در قابلمه تفت دهید تا کمی سبک شود. سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا جایی که گوشت مانند تصویر تغییر رنگ دهد و آب آن کشیده شود. در این لحظه ادویه و چوب دارچین را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی ادویه‌ها از بین برود. تا جایی که روی گوشت را بپوشاند آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۲ ساعت با در بسته کاملا بپزد.

میزان آب باید به اندازه‌ای باشد که در انتهای پخت هیچ آبی در قابلمه باقی نماند.

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

۲. زمانی که گوشت در حال پختن است، مابقی پیاز را با روغن بیشتری در تابه تفت دهید. اجازه دهید پیاز کمی طلایی شود، سپس ادویه و رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید و باهم تفت دهید.

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

۳. وقتی رب گوجه‌فرنگی رنگ داد، لواشک زرشک را خرد و به تابه اضافه کنید. اجازه دهید لواشک‌ها در مواد حل شوند. چیزی در حدود یک مربع ۱۰ در ۱۰ سانتی‌متری از لواشک برای این میزان مواد کافی است. البته بسته به میزان ترشی لواشک ممکن است ترجیح دهید مقدار کمتر یا بیشتری از آن استفاده کنید.

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

۴. لوبیا‌های نیم‌پز شده را به مایه‌ی لوبیا پلو اضافه کنید و با مواد دیگر تفت دهید.

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

۵. وقتی گوشت کاملا پخت و آب آن کشیده شد، چوب دارچین را از قابلمه خارج کنید.

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

۶. گوشت را به مایه‌ی لوبیا پلو اضافه و میزان نمک آن را اندازه کنید. اگر نیاز بود کمی دیگر لواشک به مواد اضافه کنید.

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

۷. زمانی که مایه‌ی لوبیا پلو حاضر شد، برنجی را که از ۳ ساعت قبل خیساندید در آب جوش بریزید تا بپزد. فراموش نکنید، چون مایه‌ی لوبیا پلو آب دارد، برنج را باید خام‌تر از حالت عادی آبکش کنید.

ته‌دیگ دلخواهتان را کف قابلمه قرار دهید. یک لایه برنج و سپس یک لایه مایه‌ی لوبیا پلو در قابلمه بریزید. کمی برنج روی مایه اضافه کنید و روی آن پودر زعفران و کمی پودر دارچین بپاشید. دوباره مقداری برنج بریزید و مراحل قبل را تا تمام شدن مواد تکرار کنید. دقت کنید که حتما باید پودر زعفران را روی برنج بپاشید و روی آن دوباره برنج بریزید تا زعفران به‌خوبی رنگ باز کند. لوبیا پلو را دم بگذارید. اگر نیاز بود می‌توانید خیلی کم آب دور برنج بریزید تا زودتر بخار در قابلمه بپیچد.

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

۸. اگر دوست داشتید می‌توانید در انتهای پخت روی برنج کمی روغن داغ بدهید و سپس لوبیا پلو را سرو کنید. نوش جان!

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی

انتشار یافته: 11
در انتظار بررسی:0
Iran (Islamic Republic of)
09:42 - 1400/01/16
من با گوشت تیکه ای اصلا دوستش ندارم فقط چرخ کرده
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
اتفاقا خوشمزه تر میشه یکبار امتحان کن
البته تکه های گوشت ریز باشه بهتره
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
من یه روشی دارم فوق‌العاده خوشمزه هر کی خورده دستورش رو ازم گرفته همین مراحل لوبیا پلو رو انجام بدین بدون رب و لواشک وقتی میخوایید دم بذارید یه لایه برنج بعد روی برنج شوید ساطوری شده بریزید بعد مایه لوبیا پلو همین جوری به ترتیب انجام بدین بعد دم بذارید حتما امتحان کنید پشیمون نمیشید
France
11:38 - 1400/01/16
لواشک زرشک دیگه چه صیغه ای است؟ باز محصول رو دستتون مونده میخواهید آب کنید؟
Iran (Islamic Republic of)
13:10 - 1400/01/16
میشه لطفا لوبیا پلوی خوشمزه برای گیاهخوارانم بذارید؟
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
از سویا استفاده کن
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
همین روش رو برید بدون گوشت
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۷
عزیرم میتونید بجای گوشت قارچ استفاده کنید و به مایع یک یا دو عدد هویچ رنده کنید خیلی هم خوشمزه میشه نوش جان
Iran (Islamic Republic of)
14:10 - 1400/01/16
لوبيا پلو با مرغ هم خيلي خيلي خوشمزه است
گياهخواران عزيز ميتوانند به جاي گوشت از سويا استفاده كنند
Iran (Islamic Republic of)
22:18 - 1400/01/16
چرا لوبیاسبز قیمت موز شده؟
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۴
چون تولید کننده یا کشاورز لوبیا سبزم میخواد موز بخره:(:(((
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج