۱۸۳۹۳۵
۷۱ نظر
۵۸۹۰
۷۱ نظر
۵۸۹۰
پ

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

تو این مطلب طرز تهیۀ یکی از غذاهای کشک‌دار پرطرفدار و خوش‌طعم رو براتون انتخاب کردیم: «کشکِ بادمجان» که ظاهرا اوایل بیشتر توی کرمان و کاشان طبخ می‌شده اما امروز دیگه روی سفرۀ همه ایرانی‌ها دیده می‌شه.

برترین‌ها: کشک، این خوراکی خوشمزۀ شور و کمی ترش یکی از فرآورده‌های فرعی شیر محسوب می‌شه که در روش سنتی از جوشوندن و غلیظ کردن دوغی که بعد از کره‌گیری باقی مونده و یا از ماست بدون چربی تهیه‌ش می‌کنن. کشک یه محصول صددرصد ایرانیه و بنابراین غذاهایی هم که توی پخت‎شون از کشک استفاده می‌شه معمولا از خوراکی‌های سنتی ایران محسوب می‌شن.

این بار طرز تهیۀ یکی از همین غذاهای کشک‌دار پرطرفدار و خوش‌طعم رو براتون انتخاب کردیم: «کشکِ بادمجان» که ظاهرا اوایل بیشتر توی کرمان و کاشان طبخ می‌شده اما امروز دیگه روی سفرۀ همه ایرانی‌ها دیده می‌شه.

مواد لازم:

  • بادمجان: ۴ عدد، معادل یک کیلوگرم (ترجیحا تازه و قلمی)
  • کشک: یک پیمانه
  • پیاز: یک عدد بزرگ
  • گردو: نصف پیمانه خرد شده (ریز باشه در حدی که هنوز زیر دندون بیاد)
  • نعناع خشک: یک قاشق سوپ‌خوری
  • سیر: چند حبه

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

اول از همه بادمجون‌ها رو پوست می‌کنیم و به صورت ورقه‌ای برش می‌زنیم. ورقه‌هایی که نه خیلی نازک باشه و نه خیلی ضخیم. روی بادمجون‌ها نمک می‌پاشیم و می‌ذاریم به مدت یک ساعت تو آبکش بمونن تا تلخی‌شون بره، بعد با آب سرد می‌شوریمشون. دوباره می‌ذاریمشون توی آبکش تا آب اضافه‌شون بره و اگر لازم بود با دستمال خشک‎شون می‌کنیم. خب؛ دیگه معطلش نمی‌کنیم و توی یه تابه کمی روغن می‌ریزیم و با شعلۀ متوسط بادمجون‌ها رو سرخ می‌کنیم. اونقدری که نرم بشه و از حالت خام در بیاد.

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

سرخ‎کردنشون که تموم شد، با گوشت‌کوب بادمجون‌ها رو له می‌کنیم. فقط یادتون باشه اینکار رو با گوشت‌‎کوب برقی و سایر دستگاهای مخلوط کن انجام ندین چون بادمجون زیادی خمیری می‌شه و بافتش رو از دست می‌ده.

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

خب حالا پیازهایی رو که به صورت درشت رنده کردیم با کمی روغن و زردچوبه تفت می‌دیم تا طلایی بشن و بعد بادمجون‌های له‎شده رو بهش اضافه می‌کنیم. در این مرحله می‌تونین گردو رو هم اضافه کنید و البته اگر دوست دارین یه مقدارشو برای تزیین نگه دارید.

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

حالا نوبت به اضافه‎کردن اصل ماجرا یعنی کشک می‌رسه. کشکی که البته از قبل با کمی آب رقیقش کردیم و گذاشتیم چند دقیقه‌ای بجوشه. بعد از اضافه‎کردن کشک، مایۀ کشک بادمجون رو یه خرده دیگه روی حرارت هم می‌زنیم تا خوب جا بیفته. حالا یه مقدار نعناع داغ و سیر داغ رو به کشک بادمجون اضافه می‌کنیم و یه مقدارش رو هم نگه می‌داریم برای تزیین روی غذا.

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

فقط حواستون باشه سیر و نعناع خیلی خیلی زود می‌سوزه و مزه‌شون تلخ می‌شه. برای داغ‎کردن نعنا فقط کافیه روغن رو توی یه تابۀ کوچیک گرم کنید و بعد از اینکه از روی حرارت برش داشتید؛ نعناع خشک رو اضافه کنید و به سرعت هم بزنید.

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

خب حالا کشک بادمجون رو در ظرف مناسب بریزید و با کشک و پیاز و نعنا و سیر و گردو (بعضی‌ها از گوشت چرخ‌کردۀ سرخ‌شده هم استفاده می‌کنن) روش رو تزیین کنید و با نون تازه نوش جان کنید. اگر سبزی خوردنِ تازه و ترشی لیته و دوغ هم دور و برتون بود که دیگه واقعا خوش به حالتون شده. جای همه دوستان رو خالی کنید. نوش جان.

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان

آموزش تصویری: راز و رمز کشک بادمجان
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • تارا

      دلم خواست

      پاسخ ها

      • بدون نام

        منم همینطور

      • بدون نام

        چربه، آشپزی ایرانی یعنی یه وجب روغن

    • رضا

      کجاش فوت وفن داشت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        منم دنبال فوت و فنش گشتم چیزی ندیدم

    • بدون نام

      چه سخته

      پاسخ ها

      • بدون نام

        گشاااااااد

      • بدون نام

        خخخخخح

    • الهام

      دلم اب افتاد.فردا حتما برا ناهار درست می کنم

    • نوروز

      باسلام و خسته نباشید من امروز برا ناهار درست کردم مزش بدنبود فکر کنم بهتر از اینم میتونست باشه ولی به نظرم غذای چربی بود

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اگه وقتی میخوای بادمجون رو سرخ کنید، در ماهیتابه رو
        بزارین احتیاج به روغن زیاد نیست در نتیجه کشک یادمجون چرب نمیشه

    • سمیه

      بچه ها به نظرم کشکش اگه رون باشه ومقداربش زیاد والبته اگه پیازاحلالی سرخ شن وبادمجون به تیکه های نازکتر وکوچکترسرخ شه وله نشه مزش خیلی بهترمیشه
      حالااین نظرمنه یادتون باشه بادمجون له نشه و کشکش زیادباشه

    • بدون نام

      به به. ممنون از توضیح کاملتون.

    • مهدی

      ممنون از دستور پخت . با طرز تهیه شما
      تو خانواده معروف شده کشک و بادمجونام .

    • faeze

      سلام
      دستتون درد نکنه، خیلی ساده و خوب توضیح دادید. امشب درست کردم برای مامان و بابام خییییییییلی تعریف کردند و گفتند عالی بود
      اولین بارم بود ...22 سالمم هس! خودمم تعجب کردم خیلی خوب شد
      ممنون از توضیحات خوبتون

      پاسخ ها

      • بدون نام

        فائزه خانم ،آفرین به شما دختر باسلیقه ،،، فرصت زیادی داری که هنرهای زیادی را بیاموزی و هنرمندیتو ثابت کنی

      • بدون نام

        شما قصد ازدواج نداری

    • فاطمه عسگری

      ممنون از توضیحات کاملتون

    • نازیلا

      سلام ممنون خیلی عالی بود

    • بدون نام

      عالی بود ممنون از توضیحات کاملتون

    • سپيده

      دوستم با بادنجان كبابي درست كن ديگه چرب نيست

    • خانم کدبانو

      به نظرم اگه بجای اینکه پیاز رو رنده کنین خردش کنین غذا بوی بهتری می گیره . درضمن من بعد از اینکه پیاز سرخ شد بادمجان های سرخ شده رو ضافه می کنم و بعد با گوشت کوب اروم روم لهش میکنم و ر همین حین سیر خام و ادویه و زرد چوبه و کشک اضافه میکنم و میذارم اروم اروم بپزه ...عااالی میشه

    • سارا

      به نظر منم با سیر خام عطر و طعم بهتری میکیره

    • بدون نام

      هنوز درست نکردم

    • سلام

      خیلی دوستت دارم عالی بود

    • بنت الهدي

      ممنون از اين دستور كاملي كه گذاشتيد.

    • بدون نام

      سلام
      خیلی خوب توضیح دادید
      مرسی

    • هلناشونم

      مرسی مرسی عالی بود میشه اینجا عکس کشک بادمجون خودمونو بزاریم عایا؟

    • بدون نام

      عاليه اين غذا ،ممنون ازتوضيحاتتون

    • محیا

      حتمابایدگردوبریزیم؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        نه . این دیگه قر و فره

    • بدون نام

      سلام . به نظر من با شعله کم بادنجانها را بزارید بپزه تا نرم بشه و جا بیافتده که روغنش را پس بده و می تونید روغن اضافی را بردارید .

    • بدون نام

      خیلی خوب بود. من 17 سالمه آشپزیم تو فامیل معروف حالا با این دیگه چیییی میشه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آفرین به ششما آشپز نمونه

    • رییس بزرگ

      بنده فقط خوردنو بلدم.البته یه مررررررد فقط باید بخوره نباید خودش غذا بپزه ک.کشک بادمجون خوبه.دوست داریم.خوشمان می آید.

      پاسخ ها

      • امپراطریس اعظم

        یه زن فقط باید خوش بگذرونه نباید واسه مردا خودشو اذیت کنه بچه دار بشه آشپزی کنه و..‌
        این سبک زندگی رو دوست داریم خوشمان می آید!

      • بدون نام

        یه سوزن بزنم بادکنک بترکی؟

      • بدون نام

        شما دو تا با این طرز تفکر باید تنها بمونید. نسل خودخواه

    • سپیده

      قکر کنم این غذا خیلی چربه، نه؟

    • سایدا

      بامجان و گردو با هم طبع بسیار گرمی داره. مخصوصاً برای کسانیکه گرمی بالایی دارن.

    • بدون نام

      عالی بود

    • زهرا

      منم برأى ناهار امروز درست كردم..عالى شد.

    • نازنین

      برای ناهاردرست کردم عالی شد ممنونم از دستور پخت عالیتون..

    • بدون نام

      مسخره کشک بادمجون که پیاز ندار من درآوری میکنین

      پاسخ ها

      • بی نام

        وا مگه میشه مال کجایین شما!!!!

      • بدون نام

        اصل کشک و بادنجان همان کشکه و بادنجان. دیگه پیاز داغ و نعنا داغ خوشمزه ترش میکنه

    • بدون نام

      خب پیاز برا عطر و طعم غذا هست واقعا نمیدونی

    • معصومه

      سلام . برا شام درست کردم بدک نیست ولی 5 تا سیرخیلی بد میشه خیلی تند و غیر قابل تحمل میشه
      حواستون به تعداد سیر ها باشه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        سیر اصلا نریزی بهتره فردا میخوای بری بیرون بوی سیر میدی

    • فاطمه اسماعیلی

      دستتون درد نکنه خیلی خوب توضیح دادید من هم الان درست کردم با کشمکش محلی جای شما خالی خوش مزه شد .

      پاسخ ها

      • بدون نام

        کشمش یا کشک؟ اون که کشمش داره کالا جوشه

    • ناشناس

      سلام خیلی عالی بود منم که آشپزیم خیلی ضعیفه تلاشم اینکه بهترش کنم.بازم ممنونم.

    • بانویاس

      سلام.ممنون از رسپی خوبتون.منم یه مدل خاص خودم کشک بادمجون درست میکنم که تو فامیل طرفدار زیاد داره مخصوصا بادمجون نخورا.به این صورت که علاوه بر بادمجون و سیر و پیاز گوجه هم سرخ میکنم بعد تموم مواد رو باهم قاطی میکنم وحسابی لهشون میکنم.همه رو باهم میریزم مجدد توی قابلمه و ادویه میزنم کمی تفت میدم و خاموش میکنم.
      حالا سوا کشکی که خودم سابیدم (رقیق باشه مثل آب)رو با روغن محلی و زردچوبهمیریزم تو یه ظرف جدا و کمی گرمش میکنم قبل از قل زدن خاموش میکنم.مادرم میگفتن کشک اگه بجوشه آب و کشک سوا میشه و تیزوک میشه
      بعد مواد رو داخل یه ظرف مناسب سرو میکنم و روشو تزیین،کشک رو هم داخل یه کاسه جداگونه میارم هرکسی میخواد یکی دوقاشق پر از مواد رو میریزه تو بشقابش و از مایع کشک میریزه روش
      بعضیاهم فقط دلشون میخواست مایع بادمجون و گوجه رو بخورن.البته که به نظرم ضرر میکنن;-)با کشک فوق العادس
      واقعا خوشمزه میشه

      پاسخ ها

      • بدون نام

        کاش منم یه روز مهمان شما میشدم و از این کشک و بادمجون معرکه ی شما میخوردم ،،، واقعا هوس کردم ،،، ولی ب امید خدا باروش شما خودم حتما درست میکنم ،مرسی از توضیحاتت

      • بدون نام

        اونی که درست میکنی گوجه بادنجونه نه کشک و بادنجون

    • شهناز

      من‌همیشه بادمجون رو گاز تنوری مکنم بعد سیرو توش رنده می کنم ، جدا پیاز داغ با زرچوبه و نعنا داغ به اضافه بادمجون تنوری خرد شده و سیر رنده شده و چند تا گوجه ی پوست کنده و خرد شده و دو قاشق کشک که با یه لیوان اب رقیق شده و به اندازه نمک و فلفل می کو بیم و می گذاریم ابش تموم شه مکشیم تو ظرف و روش تزیین می کنیم

    • بدون نام

      امشب حتما دوستش میکنم خدا کنه خوب از اب در بیاد

    • بدون نام

      اگه میخواین چربی غذا کم بشه بادمجونارو سرخ نکنین و بپزین، بعد تو همون پیاز داغی که کردین یکم تفت بدین، اینجوری هم خوب میشه من امتحان کردم

    • بدون نام

      اصلش کشک و بادنجان و نعنا داغه. کسانی که پیاز و سیر دوست ندارند و گردو بهشون نمی سازه می تونند اینها را حذف کنند. بدون اینها هم خوشمزه میشه. و برای کمتر چرب شدن میشه نصف بادنجونها یا همه اش را کبابی کرد. سلامت باشید. :)

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آفرین

    • بدون نام

      خییییییلی خوب بود ممنووووونم با سنگک و سبزی خوردن محشره

      پاسخ ها

      • بدون نام

        آآآآآآآآآخ دام خواست

    • ............

      من دارم درست می کنم خیلی داره خوب در میاد بوشم محشره

      پاسخ ها

      • بدون نام

        حواست به آشپزی باشه. نت را خاموش کن

    • بدون نام

      جم کن بابا اینا هم شد غذا؟
      غذا باید گوشت باشه یا کبابی یا اب پز یا استیک

      پاسخ ها

      • بدون نام

        از بس گوشت خوردي درنده شدي

      • بدون نام

        چربی خون، بیماری قلبی، اضافه وزن و نقرس و دیگر بیماریها در انتظار شماست.

      • بدون نام

        برای شب خوبه البته نه اینقدر چرب

    • بدون نام

      ما به این غذا میگیم حلیم بادمجون چون ظاهری مثل حلیم داره،کشک بادمجون ما بادمجون های سرخ شده ،تکه های گوشت و قلم ،کشک،کمی برنج برای لعاب غذا و نعناداغ داره که لعاب دار و بسیار خوشمزه است،

    • شیدا

      نصف بیشترتون فقط زر زدین نیومدین اینجا ک گپ بزنین یا نخونین یا میخونین لال مونه بگیرین انقد فک نزنین کسی ب نظر شما اهمیتی نمیده حله؟

    • زهرا

      خیلی عالی توضیح میدین ممنون درست کردم عالی شده خدا کنه همسرم هم دوست داشته باشه
      همسرم کشک بادمجون دوست داره من بلد نبود امروز با این روش درست کردم ان شاءالله ک دوست داشته باشه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج