۱۸۴۴۱۹
۷ نظر
۵۰۹۰
۷ نظر
۵۰۹۰
پ

آش دوغ اصل اردبیل

شاید تاکنون نام آش دوغ را شنیده یا طعم آن را در سفر به اردبیل یا سرعین چشیده باشید. در این دستور پخت، آش دوغ خوشمزه محلی خودمان را آموزش خواهم داد. امیدوارم مورد پسند شما عزیزان قرار بگیرد.

سایت سوران:

مواد اولیه :

  • نخود (پخته شده) ۱.۵ پیمانه
  • برنج (برنج ایرانی) ۱ پیمانه
  • ماست (پرچرب) ۲ لیتر
  • دوغ (دوغ محلی ترجیحا) ۲ لیتر
  • سبزیجات (تره، گشنیز، برگ سیر تازه) نیم کیلو
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • گوشت چرخ کرده (با چربی کم) ۲۵۰ گرم
  • نعنا خشک (برای تزیین) به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • پیاز (رنده و آب گرفته شده) ۱ عدد
  • روغن (برای سرخ کردن گوشت قلقلی) به مقدار لازم

شاید تاکنون نام آش دوغ را شنیده یا طعم آن را در سفر به اردبیل یا سرعین چشیده باشید. در این دستور پخت، آش دوغ خوشمزه محلی خودمان را آموزش خواهم داد. امیدوارم مورد پسند شما عزیزان قرار بگیرد.

آش دوغ اصل اردبیل

طرز تهیه:

۱. ابتدا ماست را با همزن برقی یا دستی به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه آنقدر هم می‌زنیم تا کاملا شل شود.

۲. سپس کم کم دوغ را به ماست اضافه کرده و باز هم میزنیم تا کاملا یکدست شوند.

۳. یک عدد تخم مرغ را داخل مخلوط دوغ شکسته و باز هم می‌زنیم تا کاملا تخم‌مرغ باز شود. (تخم‌مرغ از بریدن دوغ در زمان پخت جلوگیری می‌کند)

۴. مخلوط دوغ و تخم مرغ را که کاملا یکدست شده روی حرارت زیاد اجاق قرار می‌دهیم و با قاشق چوبی هم می‌زنیم( استفاده از قاشق چوبی به این دلیل است که این آش نیاز به هم زدن طولانی مدت روی شعله را دارد و چون دسته قاشق چوبی کمتر داغ می‌شود دست نازتان نمی‌سوزد)

۵. در همین زمان یک پیمانه برنج خام را شسته و به مواد روی اجاق اضافه کرده و مرتب آن را هم می‌زنیم تا دوغ نبرد.

۶. زمانی که دوغ به غلظت مناسب رسید و قل زد گوشت قلقلی را اضافه می‌کنیم(۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده و یک پیاز رنده شده و آب گرفته و مقداری نمک و فلفل و یک قاشق مربا خوری نعنا خشک را با هم مخلوط کرده و به اندازه یک فندق در دست قلقلی می‌کنیم و کمی در روغن سرخ می‌کنیم)

۷. اکنون نوبت سبزی‌هایی است که از قبل آن ها را شسته و خرد کرده‌ایم را به آش اضافه می‌کنیم.(اگر برگ سیر تازه در دسترستان بود از ریختن آن به آش دوغ دریغ نکنید چرا که طعم ویژه‌ای به آش می‌دهد)

۸. اکنون نوبت نخودهایی است که از شب قبل خیسانده‌ و آب آن را ۲ بار عوض کرده‌ و پخته‌اید را به آش اضافه می‌کنیم.

۹. وقتی آش جوشید زیر حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم تا رنگ سبزی‌ها تیره شود، بعد از جوشیدن آش باید حداقل نیم ساعت روی حرارت ملایم اجاق باشد.

۱۰. بعد از آماده شدن آش دوغ را در ظرف مورد نظر ریخته و با نعنا و سیر داغ روی آن را تزیین می‌کنیم.

نکته‌ها:

۱. می‌توانید هنگام خوردن آش دوغ ۶ حبه سیر را رنده و در نصف استکان آب جوش مخلوط کرده و به مقدار لازم به آش دوغ اضافه نمایید. این مخلوط آش دوغ را خوشمزه‌تر می‌کند.

۲. استفاده از گوشت قلقلی اجباری نیست.

۳. می‌توانید کمی شوید تازه خرد شده هم به همراه تره و گشنیز به آش دوغ اضافه کنید.

۴. این آش نیاز به صبر و حوصله بسیاری دارد چرا که مدام باید هم زده شود.

۵. استفاده از نعنا و سیر داغ برای تزیین روی آش اختیاری است.

۶. هرگز نباید در آش دوغ از جعفری استفاده کرد، چراکه طعم آش دوغ را به طور کل عوض می‌کند.

۷. اگر دوغ محلی در دسترستان نبود می‌توانید از دوغ های پاکتی بدون گاز استفاده نمایید.

۸. همراه خوردن آش دوغ نان بربری فراموش نشود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      نکته های خیلی خوبی تذکر دادید اگر بجای برنج از بلغور گندم هم استفاده شود خوب می شود .اما عزیزم نخود حتماً باید جداگانه خوب پخته شود وگرنه نپخته در دوغ ریختن باع ناپزیش می شود بازهم تشکر

    • بدون نام

      راستی بگم آش دوغ روز سیزده خاطره انگیزترین غذا میشه انشاءالله بموقع امتحان کنید .

    • مربم

      خیلی خوشمزه ست،با این که ظهر خوردم ولی بازم دلم ميخواد

    • sona

      وایییی آش دوغ فقط می تونم بگم عاشقشممممم....عالی بود ممنون.

    • عشرت رمضانی

      آش دوغ اردبیل خیلی خوشمزه من برا هر که درست میکنم عاشقش میشه وبلا فاصله دستور پختشو ازم میخواد شما عزیزان هم امتحان کنید

    • مبینا

      این میزان برای چند نفر

    • بدون نام

      من خودم اردبیلی هستم ولی مامانم هروقت درست میکنه چرخ کرده نمیریزه

      با تشکر از مجله خوبتون

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج