پالم از تمام لبنیات کشور حذف شد
۳۶۰۶۳۲
۰۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
۷۱۲۴
رییس سازمان غذا و دارو از حذف کامل روغن پالم از تمام انواع لبنیات در کشور خبر داد و موارد مجاز استفاده از این روغن را در صنایع غذایی اعلام کرد.
خبرگزاری ایرنا: رییس سازمان غذا و دارو از حذف کامل روغن پالم از تمام انواع لبنیات در کشور خبر داد و موارد مجاز استفاده از این روغن را در صنایع غذایی اعلام کرد.

رسول دیناروند افزود: روغن پالم به طور کلی از تمام انواع لبنیات در کشور حذف و استفاده از این روغن در لبنیات ممنوع شده است و هیچ پروانه تولید فرآورده های لبنی در کشور وجود ندارد که مجوز استفاده از روغن پالم داشته باشد.

معاون وزیر بهداشت گفت: البته تخلف در هر زمانی ممکن است، رخ دهد اما مطالعات و نمونه برداری های سازمان غذا و دارو نشان می دهد که مدت ها است هیچ نمونه ای از لبنیات در کشور پیدا نشده است که حاوی روغن پالم باشد و دانشگاه های علوم پزشکی به طور مداوم این موضوع را در سراسر کشور کنترل می کنند.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره موارد مجاز استفاده از روغن پالم توضیح داد: استفاده از روغن پالم در صنایع غذایی در چند مورد مجاز است که شامل تولید روغن های سرخ کردنی، تولید مینارین(خامه قنادی) و مارگارین(کره گیاهی) و نیز تولید برخی بستنی هاست.

دیناروند اضافه کرد: واردات روغن پالم به کشور در سه سال گذشته به شدت کم شده و از بالای 700هزار تن در سال 91 به حدود 400 هزار تن در سال 94 رسید و امسال نیز با افزایش تعرفه واردات روغن پالم انتظار داریم، باز هم میزان واردات این روغن به کشور کاهش یابد.

رییس سازمان غذا و دارو پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بود: در گذشته به علت ارزان بودن روغن پالم بیش از 50 درصد روغن خوراکی مصرفی کشور را این روغن تشکیل می داد.

وی گفت: اکنون به سهم 30 درصدی روغن پالم از کل روغن های مصرفی در کشور رسیده ایم و از امسال دیگر سقف واردات را برای روغن پالم تعریف نمی کنیم بلکه با افزایش تعرفه واردات و گران شدن روغن پالم خود به خود میزان مصرف آن کنترل می شود.
روغن پالم نوعی روغن خوراکی است که از نوعی درخت نخل که بیشتر در کشورهای جنوب شرقی آسیا وجود دارد به دست می آید.

این روغن انواع مختلفی دارد و به علت قوام و مقاومت آن در برابر حرارت و نیز ارزان تر بودن آن نسبت به روغن های دیگر در تولید روغن های مخصوص سرخ کردنی و روغن هایی که در شیرینی پزی و صنعت غذا مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده می شود.

میزان اسید چرب اشباع که روغنی مضر و عامل گرفتگی عروق و بیماری های قلبی و عروقی است، در روغن پالم نسبت به برخی روغن های خوراکی دیگر مانند روغن سویا، کلزا، ذرت و آفتابگردان بیشتر است.

میزان اسید چرب اشباع در روغن پالم حدود 46درصد است، در حالی که میزان این اسید در سایر روغن های گیاهی در حدود 10درصد و کمتر است. البته در روغن های جامد میزان اسید چرب اشباع از روغن پالم هم بیشتر است و البته روغن های جامد به علت داشتن کلسترول و هیدروژنه بودن و داشتن ایزومر ترانس از روغن پالم مضرتر هستند.

روغن پالم فاقد کلسترول است اما مصرف آن کلسترول بد(LDL) را بالا می رود.

در مجموع روغن پالم از روغن های جامد بهتر و از روغن های گیاهی دیگر بدتر است.
برچسب ها:
انتشار یافته: 7
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
15:06 - 1395/05/08
خدا لعنت کنه کسایی رو که از جون مردم پول در میارن . خودشون بهترین مواد غذایی رو مصرف میکنن بعد مردم بیچاره باید آشغالهای ساخته دست اونارو بخورن . تف به غیرتتون کلاهبردارهای بی غیرت که جز سود جیبتون هیچی واستون مهم نیست .
Iran, Islamic Republic of
15:51 - 1395/05/08
خسته نباشید دکتر! شما تعرفه واردات پالم را بردین بالا که لبنیات گرانتر شده پس گرانی لبنیات بخاطر سلامت آن نیست. ممنون که خبر رسانی میکنی دکتر دیناروند!
Iran, Islamic Republic of
16:40 - 1395/05/08
آره شما گفتین ما هم باور کردیم....
Iran, Islamic Republic of
16:50 - 1395/05/08
البته اگر تراریخته یا GMOنباشه و روغن خالص اپالم باشه به اینصورتیه که فرمودن
شما ها میتونید پشت بسته روغنی که گرفتید رو نگاه کنید و مواد تشکیل دهنده روغن رو نگاه کنید ،
همه چی توش هست و در اخر جمله هم نوشتن دستکاری ژنتیکی ،که کم ترین خطری که برای ما داره اقیم شدنمون هست .
پاینده باشید.
Iran, Islamic Republic of
17:22 - 1395/05/08
نکته است اینجاست روغن پالم بواسطه عدم اجازه واردات و دادن روغن های داخل انبار به خورد مردم موجودی آن در انبار تمام شد بخاطر همین حذف شد اگر بازم در انبارها موجود باشد به خورد ملت میرفت حذف نشد تمام شد
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج