۳۸۵۳۰۶
۴ نظر
۵۰۰۸
۴ نظر
۵۰۰۸
پ

بانک‌ها دلال استخدام کردند

رقابت بانکها برای جذب سپرده به جایی رسیده که برخی موسسات مالی و بانکها دلال استخدام کرده‌اند تا سپرده‌گذاران دارای منابع کلان را از یک بانک به بانک دیگر جابجا کرده و منابع آنها را جذب کنند.

خبرگزاری مهر: رقابت بانکها برای جذب سپرده به جایی رسیده که برخی موسسات مالی و بانکها دلال استخدام کرده‌اند تا سپرده‌گذاران دارای منابع کلان را از یک بانک به بانک دیگر جابجا کرده و منابع آنها را جذب کنند.

موضوع جابجایی سپرده‌ها اکنون به سکانس جدیدی از اجرای خود وارد شده که این سکانس جدید، فعال شدن برخی واسطه‌ها در بانکها و موسسات مالی و اعتباری مجاز و غیرمجاز است. سبقت گرفتن بانکها در جذب منابع سپرده‌گذاران، این روزها کار را به جایی رسانده که دلالان وارد عمل شده و شرایط را به نحوی پیش می‌برند که بتوانند منابع را از یک بانک به بانک دیگر جابجا کرده و در عوض، پورسانت یا حق‌الزحمه خود را دریافت کنند.

البته بانکها نیز دلالان را تامین اطلاعاتی می‌کنند؛ بانکها اطلاعات سپرده‌گذاران بزرگ در شعب بانکی رقیب را در اختیار دلالان قرار می‌دهند تا آنها با رایزنی با صاحبان سپرده، آنها را قانع کنند که منابع خود را از بانکی بیرون کشیده و به بهای دریافت یک تا چند درصد سود بیشتر، پول خود را در بانک مورد نظر سپرده‌گذاری کنند. آن وقت علاوه بر اینکه سپرده‌گذار منتفع می‌شود، دلال نیز با پورسانتی از بانک مقصد، ابراز رضایت می‌کند.

در این سیاه‌بازار البته، موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز را می‌توان از همه فعال‌تر دانست. آنها که سود بیشتر می‌دهند و البته، سپرده‌گذاران خرد را هدف می‌گیرند؛ سپرده گذارانی که منابع مالی نه چندان بالای خود را به امید سود بیشتر در نابسامانی بازار، به دست این موسسات می‌دهند تا بلکه سود بیشتری دریافت کنند؛ موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز دام خود را کمتر برای سپرده‌گذاران کلان پهن می‌کنند؛ البته نه به این مفهوم که با سپرده‌های کلان کاری نداشته باشند.

سیدبهاءالدین حسینی هاشمی کارشناس مسائل بانکی در گفتگو با خبرنگار مهر بر حضور و فعالیت دلالان در جابجایی سپرده‌های بانکی صحه می‌گذارد و می‌گوید: متاسفانه این واقعیت دارد؛ برخی شعب بانکی دلال‌هایی را به کار گرفته‌اند تا مشتریان بزرگ را شکار کرده و سپرده های کلان آنها را به شعبه خود منتقل کنند؛ دلیل شکل گیری این فعالیت را می‌توان به عدم عرضه و تقاضا در عرصه بانکداری نسبت داد که این اتفاقات در پی می‌آید و آنهایی که از این فرصتها با دادن مشوق بیشتر و سود بیشتر استفاده می‌کنند، سود می‌برند.

وی می‌افزاید: در این میان بانکهایی دچار مشکل می‌شوند که سود مصوب بانک مرکزی را رعایت می‌کنند و در نتیجه، حسابشان بدهکار می‌شود؛ در این شرایط یک حساب بدهکار قدرت پرداخت ندارد و تطابق منابع و مصارف برای آن از بین می‌رود و در نهایت، کسری در تراز منابع و مصارف مشاهده می‌شود.

وی می‌گوید: اگرچه کاهش نرخ سود سپرده‌ها به نفع بانکها بود و آنها خود توافق کردند که نرخ سود را کاهش دهند، اما این توافق بسیار شکننده بود؛ چراکه بازارها در حال تعادل نیستند و مشتریان بزرگ به دنبال گرفتن سود بیشتر از منابع مالی خود هستند؛ در این میان بسیاری از مشتریان بزرگ سیستم بانکی همچون صندوق‌های بازنشستگی، شرکتهای سرمایه‌گذاری و برخی موسسات، در بازار تعیین‌کننده هستند و بنابراین به نفع بانکها است که منابع آنها را در اختیار داشته باشند.

به گفته حسینی‌هاشمی، برخی بانکها تصور می‌کردند که همتایانشان نرخ سود را رعایت کرده و همه در بازار بانکی، نرخ مصوب شورای پول و اعتبار را ملاک قرار دهند، اما اینگونه نشد و برخی رعایت نکردند. البته پیش از این توافق هم، اقتصاددانان و کارشناسان بانکی بر این باور بودند که این توافق شکننده است و به سرانجام نمی‌رسد؛ چراکه همانطور که گفتم، بازارها در تعادل قرار ندارد.

در این میان صندوق‌هایی نیز در بانکها فعال شده که نرخ‌های سود بالایی دارند و برای جذب سپرده‌های خرد بالاتر از سیستم بانکی، وارد عمل شده‌اند. البته این صندوق‌ها هم سقف مشخصی دارند و به میزان سهمیه‌ای که در اختیارشان قرار می‌گیرد، می‌توانند منابع مردم را جذب کنند؛ اما به هرحال آنها هم به رقیبی برای جذب سپرده‌ها با نرخ سودی بالاتر از مصوب شورای پول و اعتبار تبدیل شده‌اند.

حسینی هاشمی معتقد است کاهش نرخ سود بانکی ممکن است باعث سیال شدن سپرده‌ها شده و آنها را از حساب‌های مدت‌دار به کوتاه مدت و حساب جاری ببرد یا حتی در بازارهای مختلف مورد استفاده قرار دهد که باعث تحرکاتی در بازار و شکل‌گیری برخی سوداگری‌ها شود. از سوی دیگر، خروج سپرده از یک بانک، کار برنامه‌ریزی سرمایه‌گذاری را دچار مشکل کرده و از آنجا که بانکها مصارفی بلندمدت و میان مدت دارند، ممکن است بر وصول مطالبات آنها تاثیر منفی بگذارد و در برخی بازارها نیز باعث تغییر قیمت‌ها شود.

وی، آفت دیگر خروج سپرده از بانکها را کوچ آنها به سمت موسسات مالی و اعتباری غیرمجازی می داند که منابع را با ارایه سود بیشتر می‌بلعند و بازار رسمی پولی و بانکی کشور را دچار مشکل می‌کنند. او می گوید: وقتی سودی که به سپرده‌ها داده می‌شود از انتظار سپرده‌گذاران کمتر باشد، منجر به فرار سرمایه از بانکها شده و به سمت برخی موسسات غیرمجاز که سود بالا و جذابی را به مشتریان می‌دهند، به حرکت در می‌آورد.

حال باید منتظر ماند و دید که تصمیم جدید شورای پول و اعتبار برای نرخ سود چه خواهد بود و آیا مشکلاتی که طی ماههای گذشته با کاهش نرخ سود گریبانگیر سیستم بانکی شده، این شورا را به اتخاذ راهکاری موثر ترغیب خواهد کرد یا خیر. البته آنگونه که از شواهد امر پیداست، شورای پول و اعتبار فعلا علاقه‌ای به بررسی این موضوع ندارد و جلسه سه‌شنبه گذشته آن معطوف به مسائلی همچون صندوق‌های مسکن و تشکیل بانکهای خارجی در مناطق آزاد بود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • علی

      متاسفانه همه بانکی ها زمانی که ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی شد خیلی خوشحال شدند . از این بابت که شخصی از جنس بانک و با شناخت از مشکلات عدیدا صنعت بانکداری در این منصب قرار گرفته است . اما متاسفانه انگار هر کس در این مملکت در هر پستی که قرار می گیرد ، ابتدا باید لباس آن پست را بر تن کند .
      چندین هزار میلیارد تومان بدهی های دولت به چند بانک تازه خصوصی شده ( فقط حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان به بانک صادرات ) هرگز به چشم نمی آید و کسری منابع به مصارف بانکها ( مورد اشاره توسط آقای حسینی هاشمی ) بدون لحاظ آن درنظر گرفته شده و با این وضعیت حتی فشار به بانکها جهت کاهش نرت سود نیز ادامه دارد .
      به نظر میرسد تدبیر دولت امید در خصوص بانکها صرفا نابودی آنهاست . دلالی که سهل است ، بانکها برای تامین منابع و ایستادن سرپا باید بدتر از اینها راببینند .
      تاسف برای اقتصاد بانک محور با این گونه رفتار با بانکها !!!!!!!

    • مدیونی سانسورش کنی

      برادر شما خودت انگار کارمند بانک تشریف داری که انقد مظلوم نمایی میکنی ... ایا برای یک وام 15 ملیونی که 3 ملیونشو بهت نمیدن جالبه سود و قسطشو هم ازت میگیرن سر اخر واسه 12 ملیون 12 ملیون سود هم ازت میگیرن جمعن 24 ملیون؟ ایا اقای مدافع بانک این انصاف است این عدالت است؟ ....

    • علی

      دوست عزیز مشکل مملکت ما دقیقا همینه که در مورد چیزهایی که اطلاع کافی نداریم حکم صادر میکنیم . همین الان که صحبت از نرخ سود ۱۵ درصدی برای سپرده ها مطرحه ، نرخ متوسط همه بانکها دست کم بین ۱۸ تا ۲۲ درصده . اما یک نرخ دیگه هم هست . کارمندای بانک حقوق میگیرن (هزینه های پرسنلی ) ، بسیاری از تسهیلات گیرندگان اقساطشونو لطف میکنن و نمیدن ( هزینه مطالبات مشکوک الوصول ) ، تمام شعب بانکها که شما مراجعه میکنید مجانی نیستند یاهزینه استهلاک ( در صورت تملک توسط بانک ) دارند و یا هزینه سرسام آور اجاره ، تمام عملیات بانکی که در خدمت جنابعالی انجام میشه ( به ویژه خدمات الکترونیک ) مبالغ بسیار هنگفتی به شرکت های psp و سایر شرکتهای مرتبط پرداخت میشه ( هزینه های اداری ) و ....
      مجموع همه این هزینه ها حدود ۵ تا ۶ درصد به نرخ ۱۸ تا ۲۲ که گفتم اضافه میشه . یعنی در بهترین و خوش بینانه ترین حالت بهای تمام شده پول بانک میشه ۲۳ = ۵ + ۱۸ . یعنی بانک پول جمع میکنه با نرخ ۲۳ درصد وام میده با نرخ ۱۸ درصد تازه بدهکار زمین و زمان هم هست !!!!!
      دوست عزیز تمام بانکهای اصلی و بزرگ کشور به همین سادگی در حال زیان دهی هستند و تا مرز ورشکستگی فاصله ای ندارند .
      بدهی های دولت هم بابت تسهیلات تکلیفی و دستوری است که باید به xوy پرداخت بشه و در نهایت هم سوخت بشه و منتقل به مطالبات از دولت !!!! هزاران میلیارد تومان !!!!! که از منابع در جریان بانک کسر میشه و باعث افزایش مجدد بهای تمام شده پول بانک به بیشتر از ۲۳ درصد میشه .
      متاسفانه انتظاری که از دولت تدبیر میرفت برآورده نشد وگرنه خدا به دور اگر دولت فبلی و یا مشابهش دوباره برگرده که ظرف کمترین زمان کل مملکت کاملا به ورشکسگی خواهد رسید .

    • مدیونی سانسورش کنی

      اره انگار چیزی هم بده کار شدیم*** داداش اون چیزی که واضحه است اینه بانکها وجهه خوبی بین مردذم نداره* از ساختمان های انچنانی تا تا اختلاص های این چنانی همچی معلومه* در ضمن تمام بانکهای دنیا تسهیلات بهتری ارائه میدن و سود خیلی ناچیزی میگیرن* شما فازت چیه الان تبلیغ این خون خوارها رو میکینی؟؟؟؟؟؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج