جاباما
۳۹۵۴۵۹
۱۲ نظر
۹۵۵۶
۱۲ نظر
۹۵۵۶
پ

هویج پلوی اصیلِ شیرازی

هویج پلو از جمله پلوهای مخلوط قدیمی است که معمولا آن را با هویج فرنگی ای که رنگ نارنجی تیره تری دارد، می پزند تا پلو ظاهر خوش رنگ و لعاب تری داشته باشد. برای آموزش پخت این غذای خوشمزه با ما همراه شوید.

وب‌سایت آکاایران: هویج پلو از جمله پلوهای مخلوط قدیمی است که معمولا آن را با هویج فرنگی ای که رنگ نارنجی تیره تری دارد، می پزند تا پلو ظاهر خوش رنگ و لعاب تری داشته باشد. برای آموزش پخت این غذای خوشمزه با ما همراه شوید.

مواد لازم:

  • هویج یک کیلوگرم
  • برنج یک کیلوگرم یا ۶ پیمانه
  • شکر ۲۰۰ گرم یا یک لیوان
  • روغن مایع سرخ کردنی ۶ قاشق سوپ خوری
  • گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
  • زعفران ساییده شده یک قاشق چای خوری و مقداری اضافی برای روی برنج
  • پیاز متوسط یک عدد
  • دارچین نصف قاشق سوپ خوری
  • نمک به میزان لازم

هویج پلوی اصیلِ شیرازی

طرز تهیه:

1 . ابتدا برنج را پاک کرده و با مقداری نمک در آب خیس کنید. هویج ها را با پوست کن پوست بگیرید و پس از شست شو با چاقو به صورت خلال های باریک خرد کنید.

نکته: از رنده درشت نیز می توانید برای این منظور استفاده کنید.

2 . تابه ای آماده کنید و روغن را داخل آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود، سپس هویج های خلال شده را داخل روغن تفت دهید. بعد از تفت دادن خلال هویج، شکر را در یک پیمانه آب جوش حل کنید و داخل تابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب و شکر جوشیده و خلال هویج در این شیره کمی بپزد. در ضمن، زعفران ساییده شده را نیز به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، زیر اجاق گاز را خاموش کنید؛ به این ترتیب مایه هویج پلو آماده می شود.

3. پیاز را پوست کنده و بعد از شستن، در گوشت چرخ کرده، رنده کنید. نمک و دارچین را نیز به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آن را به صورت کوفته های ریزی درآورید.داخل تابه ای کمی روغن بریزید و کوفته ریزه ها را در روغن قرار دهید و روی اجاق گاز بگذارید تا تفت داده شود. کوفته ریزه ها را به مخلوط هویج خلال شده اضافه کنید.

4 . در قابلمه ای آب را بجوشانید و برنج خیس خورده را به آن اضافه کنید و پس از مدتی جوشیدن، آن را آبکش کنید. در پایان قابلمه بزرگی آماده کرده و پس از ریختن نیم پیمانه آب و روغن در قابلمه نان یا سیب زمینی را کف آن بچینید؛ سپس روی آن را با لایه ای از برنج آبکش شده بپوشانید. حالا نوبت مایه هویج پلوی روی برنج است. این کار را به صورت لایه لایه آن قدر تکرار کنید تا مایه و برنج تمام شود. در پایان روی برنج را مقداری آب و روغن بریزید و آن را به روش معمول پخت برنج، دم کنید. سپس خلال پسته را نیز در کمی روغن تفت داده و برای تزئین آماده کنید. پس از آنکه برنج دم کشید، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با خلال پسته و پلوی زعفرانی تزئین کنید.

نکات مهم:

1 - شما می توانید به جای آنکه کوفته ریزه ها را با خلال هویج مخلوط کنید، آنها را به هنگام کشیدن غذا در دیس، در لابه لای برنج بریزید.

2- بعضی ها هویج پلو را با مرغ بیشتر دوست دارند بنابراین به جای گوشت چرخ کرده از مرغ استفاده می کنند. برای این میزان هویج پلو، یک عدد یا 5/1 کیلوگرم مرغ نیاز است.

3- با توجه به اینکه هویج پلو دارای شیره شکر است و این شیره به ته دیگ نیز منتقل می شود، احتمال سوختن این غذا از دیگر پلوهای مخلوط بیشتر است. بنابراین یا زیر اجاق گاز را بسیار کم کنید یا اینکه از شعله پخش کن استفاده کنید. معمولا حدود 3 ربع ساعت، زمان کافی برای دم کشیدن این پلو خواهد بود
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
درآمد ماهیانه 5-20 میلیون از توی خونه با موبایل

آموزش رایگان کسب درآمد 5-20 میلیون ماهیانه از خونه و فقط با یه موبایل ساده رو در یک وبینار رایگان آموزشی یاد بگیر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • golbahar

      امشب یا فردا حتما مبپزم سپاس :* :)

    • بدون نام

      امکانش هست که شکر نریزیم؟

    • بدون نام

      ممنون دنبال دستورش بودم

    • golbahar

      بچه ها من گفتم درست میکنم امروز درست کردم بااینکه اولین بارم بود و اندازه موادم کم کرده بودم ب اندازه خودمون و تو دلم آرزو میکردم ک بد نشه ضایع نشم ولی عالی شد جای همتون خالی حتما بپزید ک خیلی خوش بو و برنگه.راستی من هویجامو رنده درشت کردم راحتتر بود بنظرم تا خلال :)

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بی نمک

    • بدون نام

      من گوشت چرخ کرده رو با پیاز تفت میدم و بهش دارچین میزنم. هویج رو هم که رنده درشت، بعد لابه لای برنج میریزم و دم میزارم

    • بدون نام

      اغلب بدون شکر می پزند هویج خودش شیرینه و بعد از تفت دادن نرم میشه احتیاجی به شیره شکر نداره.

    • بدون نام

      منم بدون شکر و با مرغ درست می کنم. مرغ رو باید با پیاز و ادویه بپزید ریش ریش کنید و به مایه هویج اضافه کنید و لا بلای برنج بذارید

    • بدون نام

      خواهر شوهر من شیراز زندگی میکنه ،من 15 ساله که این غذا رو ازشون یاد گرفتم و درست می کنم ،خوشمزه ست و خوبیش اینه که موادش در دسترس همه هست و همه می تونن درست کنن برای مهمون هم خوبه

    • سمیه

      منم تازه امروز درست کردم ولی خود گوشت رو گذاشتم وسطش،تازه داره دم میکشه،امیدوارم خوب بشه

    • بهار

      سلام ماشیرازی ها شکرنمیریزیم

    • مهسا

      من چون غذای ملس دوست دارم یکم رب انار به مواد هویجم زدم تا شکرش دلو نزنه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج