۴۵۲۸۷۳
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

نامگذاری گونه ای قارچ جدید بنام دریاچه ارومیه

اولین گونه بومی قارچ رشته ای متعلق به خانواده (پلئوسپوراسه) به نام دریاچه ارومیه توسط محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی نامگذاری شد.

خبرگزاری مهر - میترا سعیدی کیان: اولین گونه بومی قارچ رشته ای متعلق به خانواده (پلئوسپوراسه) به نام دریاچه ارومیه توسط محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی نامگذاری شد.
نامگذاری گونه ای قارچ جدید بنام دریاچه ارومیه

به نقل از مرکز ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران، دریاچه ارومیه، یکی از بزرگترین زیستگاه های حیات وحش کشور است که متاسفانه به علت خشکسالی به شدت متاثر شده است. در راستای حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور، محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران یک گونه جدید قارچ coelomycete (سلومایست) از دریاچه ارومیه جداسازی و شناسایی کردند که به نام دریاچه ارومیه (چیچست) نامگذاری شده است.

گونه Neocamarosporium chichastianum (نئوکاماروسپوریوم چیچستیانوم) یک آسکومایست متعلق به خانواده Pleosporaceae (پلئوسپوراسه) است و در گروهی از قارچها که در کشور مطالعات کمی روی آنها انجام شده است، قرار دارد.

دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی، رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: تلاشهای ما در این مرکز طی نمونه برداری های مختلف از دریاچه فوق شور ارومیه سبب کشف قارچ Neocamarosporium chichastianum شده است که خود تأکیدی بر لزوم نگاه ویژه به این منطقه است.

وی افزود: نظر به این واقعیت که این گروه از قارچ ها در کشور بسیار کم مورد مطالعه قرار گرفته اند و معمولاً در ارتباط با گیاهان شورپسند نیز گزارش شده اند، لذا موضوع بسیار جالب توجهی برای انجام مطالعات گسترده فیزیولوژی میکروبی و اکولوژی مولکولی است.

رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران عنوان کرد: قارچها به دلیل پتانسیل های منحصر به فرد ژنتیکی-متابولیک از توانایی بالایی در تحمل شرایط سخت، مانند شوری، برخوردارند. همچنین سازگاری برخی گیاهان شورپسند با شرایط خشکی، شوری و کم آبی حاکم بر دریاچه های فوق شور شاید مرتبط با همزیستی و یا چنین ارتباطی با قارچ های هالوتولرانت باشد.

فاضلی با تأکید بر مأموریت مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در جمع آوری و نگهداری نمونه های زیستی کشور و معرفی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور عنوان کرد: گونه های بومی قارچی کشف شده از دریاچه ارومیه نشان دهنده نیل مرکز در راستای رسالت های تعریف شده و اکتشاف و ذخیره سازی ذخایر ژنتیکی و زیستی است.

نمونه های این گونه قارچ بومی در بانک میکروارگانیسمها، یکی از کلکسیونهای زیستی چهارگانه مرکز با شماره دسترسی IBRC-M ۳۰۱۲۶نگهداری می شوند و قابل ارائه به کلیه محققان و دانشمندان است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج