۵۷۷۹۸۹
۵۲۱۵
۵۲۱۵
پ

سلامت پا پس از ۵۰ سالگی

با ورود به دهه ۵۰ سالگی، ‌حتی اگر سالم باشیم و اضافه‌وزن هم نداشته باشیم، باز هم شانس مواجهه با مشکلات مختلف در ناحیه پاها وجود دارد.

وب‌سایت سلامتیسم: با ورود به دهه ۵۰ سالگی، ‌حتی اگر سالم باشیم و اضافه‌وزن هم نداشته باشیم، باز هم شانس مواجهه با مشکلات مختلف در ناحیه پاها وجود دارد. علاوه بر مشکلات ناشی از پیری، بیماری‌های مزمنی مانند دیابت و چاقی واقعا می‌توانند برای پاها و زانوها مشکل‌ساز شوند.
سلامتیسم متخصصان می‌گویند که وقتی به سن ۵۰ سالگی می‌رسیم، پاهای‌مان تقریبا ۱۲۰ هزار کیلومتر راه رفته‌اند؛‌ یعنی ۳ برابر بیشتر از دور تا دور زمین. افرادی هم که دونده هستند، بخشی از این هزاران کیلومتر را روی سطوح سخت سپری کرده‌اند. تازه بسیاری از زنان به‌خاطر مُد روز، هر روز کفش‌های پاشنه‌دار می‌پوشند و به محل کار می‌روند.
متخصصان ارتوپدی و پادیاتریست می‌گویند که این عادت واقعا پاها را شکنجه می‌دهد و زنان را با طیف وسیعی از مشکلات مواجه می‌کند: از پاشنه‌درد و پینه پا گرفته تا انگشت چکشی و عفونت‌های مختلف. با ورود به دهه ۵۰ سالگی، ‌حتی اگر سالم باشیم و اضافه‌وزن هم نداشته باشیم، باز هم شانس مواجهه با مشکلات مختلف در ناحیه پاها وجود دارد.
علاوه بر مشکلات ناشی از پیری، بیماری‌های مزمنی مانند دیابت و چاقی واقعا می‌توانند برای پاها و زانوها مشکل‌ساز شوند.
سلامت پا پس از 50 سالگی
نکات کلیدی برای برطرف‌سازی درد پاها
کاهش وزن: این کار، بار اضافی را از روی پاها و زانوها برمی‌دارد.
بررسی اندازه پاها: همراه با افزایش سن، پاها نیز درازتر و پهن‌تر می‌شوند.
خرید کفش‌های استاندارد و مرغوب: هرچه محافظت بیشتری از پاها انجام بگیرد و هرچه پاها راحت‌تر باشند، برای آن‌ها بهتر است.
برنامه ورزش روزانه و منظم: فعالیت‌های ورزشی کم‌فشار و متناسب برای قلب واقعا مهم هستند.
مراجعه به متخصص: اگر با پادرد مواجه شدید، حتما به متخصص مراجعه کنید.
حفظ پاکیزگی: تمیز نگه داشتن پاها و حفظ خشکی آن‌ها واقعا برای حفظ سلامتی‌شان مهم است.
بیماری‌های پیری پا
از دهه ۵۰ سالگی به بعد، ابتلا به بیماری‌ها و مشکلات پا می‌تواند فعالیت‌های ما را مختل کند و حتی بعضی از افراد را زمین‌گیر کند.
از میان بیماری‌ها و مشکلات پا می‌توان به این موارد اشاره کرد:‌ پینه پا،‌ فاسئیت پلانتار (Plantar fasciitis)، انگشت چکشی، عفونت‌های پا و نوروپاتی ناشی از بیماری دیابت. دکتر کریس کوپ (پادیاتریست) تاکید می‌کند که مراقبت پیشگیرانه برای پاها واقعا از اهمیت خاصی در زندگی برخوردار است. این متخصص می‌گوید: «همزمان با افزایش سن، پاها نیز تغییر می‌کنند؛ درواقع درازتر و پهن‌تر می‌شوند. آن‌طور که من تجربه کرده‌ام، پوشیدن کفش‌های نامناسب، عامل شماره یک در شکل‌گیری پادرد است».
زنان و مردان
زنان به دلایل مختلف، بیشتر از مردان به مشکلات و بیماری‌های پا مبتلا می‌شوند. خرید کفش‌ها براساس مُد روز یا سبک پوشش (و نه به‌خاطر راحتی)، مهم‌ترین دلیل در میان این دلایل است. به‌علاوه، شانس ابتلا به بعضی از مشکلات مانند پینه پا در میان زنان بیشتر است و حتی می‌تواند ارثی باشد.
آمارها نشان می‌دهند که بخش قابل توجهی از زنان همراه با افزایش سن، مشکلاتی مانند ضعیف شدن قابلیت ارتجاعی در تاندون و رباط‌های پاها را تجربه می‌کنند. به همین دلیل، دکتر نانسی کاپلان (پادیاتریست) می‌گوید که همه افراد بعد از ۵۰ سالگی (خصوصا زنان) باید نوع کفش‌های خودشان را عوض کنند.
به‌گفته این متخصص، «من به همه مراجعه‌کنندگان خودم می‌گویم که خرج کردن پول نسبتا زیاد برای پوشیدن کفش‌های مناسب، استاندارد و مرغوب اصلا اشکالی ندارد».
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج