۶۳۶۴۳۱
۱۷ نظر
۱۶۷۱۷
۱۷ نظر
۱۶۷۱۷
پ

فواید و عوارض سیگار‌های الکترونیکی

استفاده از سیگار‌های الکترونیکی و سایر وسایل استنشاق بخار نیکوتین (ویپ) موضوعی مورد بحث بوده است؛ آیا این وسایل راهی ایمن برای سیگاری‌ها برای ترک عادت ناسالمشان است که به بیماری‌های مرگبار قلب و ریه و نیز سرطان می‌انجامد؟

هفته نامه سلامت - دکتر علی ملائکه: استفاده از سیگارهای الکترونیکی و سایر وسایل استنشاق بخار نیکوتین (ویپ) موضوعی مورد بحث بوده است؛ آیا این وسایل راهی ایمن برای سیگاری ها برای ترک عادت ناسالمشان است که به بیماری های مرگبار قلب و ریه و نیز سرطان می انجامد؟

کارشناسان بهداشت عمومی و پژوهشگران دخانیات همیشه در تلاش بوده اند تا پاسخ این پرسش را بیابند، اما تا به حال به نتیجه قاطعی نرسیده اند.

سیگارهای الکترونیکی چطور کار می کنند؟

سیگارهای الکترونیکی وسایل باتری داری هستند که شبیه سیگارهای واقعی به نظر می رسند. برخی از آنها دارای محفظه هایی قابل پرشدن هستند و ظاهرشان با سیگار متفاوت است. اساس کار این وسایل مشابه است.

آنها محفظه ها یا کارتریج هایی دارند که با مایعی ساخته شده از نیکوتین، رایحه دهنده ها و سایر مواد شیمایی پر می شود. یک بخش گرم کننده این مایع را به صورت بخاری در می آورد که فرد با پک زدن استنشاق می کند.

در اغلب موارد چراغ های ال ای دی در نوک وسیله نصب شده که شبیه درخشش سیگار در حال سوختن است.
فواید و عوارض سیگار‌های الکترونیکی
آیا این وسایل بی خطرند؟
اغلب این وسایل حاوی ماده شیمیایی نیکوتین هستند که اعتیادآور است. هنگامی که مصرف این ماده را کنار بگذارید، دچار علائم ترک می شود و احساس افسردگی و اضطراب می کنید. نیکوتین برای افراد دچار بیماری قلبی زیانبار است. برخی پژوهش های اولیه نشان داده اند این ماده می تواند به شریان های شما آسیب بزند.

نیکوتین همچنین می تواند به مغز در حال رشد کودکان آسیب بزند و حافظه و توجه را دچار اختلال کند. از طرفی، به جنین درون رحم آسیب می زند. خانم های باردار نباید از هیچ ماده حاوی نیکوتینی استفاده کنند.

حتی مارک هایی از این سیگارها که مدعی «عاری از نیکوتین» بودن هستند، حاوی مقدار اندکی نیکوتین هستند.

مغز در حال رشد نوجوانان، به خصوص به خواص اعتیادآور نیکوتین حساسیت دارد، اما نگرانی ها درباره سیگارهای الکترونیکی و وسایل استنشاقی مشابه فقط مربوط به نیکوتین نیست.
مایع برخی از مدل های این وسایل استنشاقی حاوی فرمالدئید است؛ ماده ای شیمیایی که در مواد ساختمانی هم به کار می رود و یک جزء دیگر این مایع پروپیلن گلیکول (ماده ضدیخ) می توان سرطان زا باشد.

کارشناسان درباره رایحه های به کاررفته در سیگارهای الکترونیکی هم هشدار داده اند. در برخی از این وسایل یک ماده شیمیایی با رایحه کره به نام «دی استیل» به کار می رود که اغلب به غذاهایی مانند پاپ کورن افزوده می شود. استنشاق این ماده می تواند خطرناک باشد چرا که به ریه آسیب می زند.

بهتر از سیگار کشیدن؟

گرچه سیگارهای الکترونیکی صد در صد بی خطر نیستند، اما به نظر اغلب کارشناسان خطرشان کمتر از سیگارهای عادی است.

سیگار کشیدن هزاران ماده شیمیایی را می سوزاند و سموم حاصل را وارد بدن فرد می کند. سیگارهای الکترونیکی که نمی سوزند، افراد را به اندازه سیگارهای معمولی در معرض این سموم قرار نمی دهند.
آنها حاوی ۶۰ ماده سرطان زای موجود در دود سیگار و دخانیات نیستند. یک مزیت دیگر سیگارهای الکترونیکی این است که افراد را در معرض دود سیگار محیطی قرار نمی دهند.

آیا آنها به ترک سیگار کمک می کنند؟

گرچه هنوز بررسی ای که به نتایج قطعی در این باره رسیده باشد، در دست نیست، اما شواهدی مقدماتی در دست است که سیگارهای الکترونیکی ممکن است به «برخی» افراد برای ترک سیگار کمک کنند.
اما در برخی افراد دیگر سیگار الکترونیکی نتیجه ای معکوس دارد، به این معنا که در محل هایی که سیگار کشیدن ممنوع است، از آنها استفاده می کنند و در مکان های دیگر سیگار روشن می کنند.
توصیه کلی این است که برای استفاده از داروها و سایر وسایل با تاثیر ثابت شده در ترک سیگار به پزشکتان مراجعه کنید. انجمن قلب آمریکا می گوید سیگارهای الکترونیکی فقط باید به عنوان آخرین چاره برای ترک سیگار استفاده شوند.

آیا آنها نوجوانان را سیگاری می کنند؟

منتقدان سیگارهای الکترونیکی می گویند نگران هستند که این وسایل باعث وابستگی نوجوانان به نیکوتین شوند و در سال های بعدی به سیگار کشیدن روی آورند. دو بررسی اخیر موید چنین رابطه ای هستند:

- یک بررسی در سال 2016 میلادی که در مجله «پدیاتریکز» منتشر شد، نشان داد نوجوانانی که هرگز سیگار نکشیده اند، اما از سیگارهای الکترونیکی استفاده کرده اند، در مقایسه با نوجوانانی که از این وسایل استفاده نکرده اند، با احتمال 6 برابر بیشتر به سیگار کشیدن روی می آورند.

- یک بررسی که در سال ۲۰۱۵ میلادی در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد، نیز رابطه مشابهی را نشان داد. این پژوهشگران از ۲۵۰۰ دانش آموز دبیرستانی در لس آنجلس که هرگز سیگار نکشیده بودند، تحقیق کردند. نوجوانی که از سیگار الکترونیکی استفاده یا ویپ کرده بودند، نسبت به افرادی که ویپ نکرده بودند، با احتمال بیشتری در طول سال بعدی سیگار کشیده یا از سایر مواد دخانی استفاده کرده بودند.

از طرف دیگر، آمار در آمریکا نشان می دهد در سال 2015 میلادی با وجود افزایش 24 درصدی مصرف سیگارهای الکترونیکی، میزان سیگار کشیدن میان این گروه سنی به پایین ترین حد تا به حال یعنی زیر 11 درصد رسیده که امیدبخش است.

حوادث مربوط به سیگارهای الکترونیکی

آتش گرفتن و انفجار: براساس اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا، ۱۳۴ مورد گرم شدن بیش از حد باتری و آتش گرفتن یا انفجار سیگارهای الکترونیکی در فاصله سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ میلادی گزارش داده شده است. افراد در برخی از این حوادث آسیب جدی دیده اند.

مسمومیت: محلول نیکوتین که در این وسایل به کار می رود، به خصوص برای کودکان کم سن خطرناک است. گزارش ها درباره مسمومیت ها از این راه در حال افزایش بوده است. سیگارهای الکترونیکی را باید دور از دسترس کودکان کم سن نگه دارید.
فواید و عوارض سیگار‌های الکترونیکی
تاثیر سیگار الکترونیکی بر بدن

مغز: نیکوتین موجود در سیگار الکترونیکی می تواند باعث تنفس سریع و سطحی، آسیب دائمی ریه و خطر بالاتر دچار شدن به بیماری های ریوی و سرطان ریه شود. در برخی از سیگارهای الکترونیکی ماده دی استیل به عنوان رایحه دهنده استفاده می شود که خطر حمله قلبی و سکته مغزی را بالا می برد.

ریه: نیکوتین می تواند باعث تنفس سریع و سطحی، صدمه دائمی به بافت ریه، افزایش احتمال ابتلا به بیماری های ریه و سرطان ریه شود. در بعضی از سیگارهای الکترونیک حاوی دیاکیتل و عامل طعم دهنده یک عامل ایجادکننده بیماری های خطرناک ریه یافت شده است.

قلب: نیکوتین سبب افزایش ریتم قلب و افزایش فشار خون می شود. همچنین کار قلب را برای رساندن اکسیژن به سلول ها دشوار می کند. این عامل در بلندمدت می تواند قلب را در معرض خطر جدی سکته و حمله قلبی قرار دهد.

رفتار: مصرف نیکوتین در این وسایل می تواند برخی افراد را در نهایت به کشیدن سیگار یا ماری جوانا سوق دهد. ینکوتین همچنین می تواند باعث کاهش کنترل تکانه شود و مشکلات درازمدت در توانایی تمرکز و توجه ایجاد کند و به اختلالات خلقی بینجامد.

دستگاه ایمنی: نتایج یک بررسی نشان داده ویپ کردن می تواند صدها ژن مهم مربوط به دستگاه ایمنی را مهار کند و حتی بیشتر از سیگار کشیدن به دستگاه ایمنی آسیب بزند.

خطر مسمومیت: موارد مسمومیت و مرگ کودکان به علت بلعیدن مایع نیکوتین دار این سیگارها گزارش شده است. در فاصله سال های 2013 تا 2015 میلادی شمار کودکان زیر 6 سال مسموم شده با مایع نیکوتین این سیگارها 15 برابر شده است.
منبع: WebMD
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • امین

      بنظرمن سیگارمعمدلی ازاین ویپ ها ضررش کمتره چون روغنی که توی این سیگارهای ویپ استفاده میشه چربه والمنت اونوداغ میکنه ودود داغش اولا دندونارو ازدرون پوسیده میکنه..درحالیکه دود سیکار غلظت کمتری داره وبخاطر تار..دودش داغ نیست..ودوما اینکه چیزی که با وسائل شیمیایی وباطری گرم بشه ضرربیشتری داره تا گرمادهی آتش سیگار...وبوی فلزی که توی دستگاه میپیچه شاید سرطانزاترازسیگارباشه...

      پاسخ ها

      • Amir

        ببین اولا که روغن دیگه چیه اون جویسه و سیگار ۶۰ ماده سرطان زا داره ولی ویپ نداره بعدشم چه ربطی به داغی داره و اینکه داخل جویس به جز نیکوتین که اونم شما میتون مقدار کم یا زیادش رو بگیرین چیز دیگه ای وجود نداره

    • بدون نام

      سلام دوستان من ترک سیگار رو تازه شروع کردم سابقه ترک نا موفق به مدت ٨ ماه در سالهای پیش رو هم داشتم و این بار با مطالعه بیشتری سراغ ترک رفتم خاستم از سیگار الکتریکی استفاده کنم ولی ظاهرٲ نتیجه خوبی نداره پیشنهاد میکنم از ادامس نیکوتین دار طبق برشور استفاده کنید

    • بدون نام

      سلام دوستان. همسرم تمایل داره که مصرف سیگارشو کم کنه روزی نزدیک به یه پاکت مصرف میکنه ممنون میشم راهنمایی کنید.

      پاسخ ها

      • رشید

        ازش بخواهید از سیگارهای شارژی یا همون پاد یا ویپ استفاده کنه بعد از مدتی همشو کنار میزاره بعدشم کشیدن پاد باکلاس بوی تمیز و بدون کثیفی و بوی بد دهان هست

    • بدون نام

      واقعا م ایرانیا عجیبیم یه سیگار اختراع شده که جای 100 نوع سرطانی رو که دود سیگار معمولی داره رو میگیره حلا همه اومدن میگن خوب نیست برو سیگار معمولی بکش تا همه ازت متنفر بشن نه برادر و خوارهرین محترم این ویپ خیلی بهتر از سیگاره هم اینکه بد بو نیست هم اینکه ضرراش کمتره و واقعا آدم

    • بدون نام

      رو به فکر میندازه که ترک کنی من 2 سال نکشیدم دوباره کشیدم و روزی یک تا دو نخ سیگار کشیدم تا به حال اما همونم داره اذییتم میکنه این ویپ بهم کمک کرده که به فکر ترک باشم و حداقل کمک کرده که بوی بد سیگار رو ترک کنم و خودش یه قدم به سمت بدون بوی سیگار زندگی کردنه و تاثیرشم قابل مشاهده هستش

    • دیلر کورد کردستان

      هیچ چیزی حتی قلیان سنتی به اندازه سیگار مضر نیست
      سیگار سم مهلکه و بدون قیدو شرط کشنده ترین وسیله دنیاست ۴۰هزار مواد سمی داره و اما ویپ این ۴۰هزار مواد سمی رو نداره و تو ترک سیگار بهترین وسیله هستش این محصول برای ترک سیگار ساخته نشده پس اگه میخوای سیگار ترک کنی اراده و دانش و عقل میخوای بعدش ویپ بخر چون که ویپ شمارو سیر میکنه و ترک سیگار براتون لذت بخش پیشه البته بگم که ترک سیگار کار آسانی نیست
      پس افراد سیگاری یا قیلانی پیشنهاد میکنم ویپ بخرین

    • بدون نام

      من خودم بیست سال سیگار میکشیدم اما الان حدود 10 ماه هست که به وسیله ویپ سیگار رو ترک کردم نمیخوام بگم ویپ بدون ضرر و زیان هست ولی از بین بد و بدتر بد رو انتخاب کنی به نفعت هست فقط هزینه های ویپ یه کم بالاتر از قلیان و سیگار هست که بلاخره در برابر سلامتی خودتون ارزشش رو داره

    • محمد

      بنظر من این مطلب اصلا قابل اعتماد نیست چون ۹۰ درصد ان به عوارض نیکوتین میپردازد و از جویس های بدون نیکوتین حرف هایی بدون منبع و بی اساس می گوید لطفا در این موارد به سایت ها اعتماد نکنید

    • محمد

      ویپ عالی و بوی کمی دارد من وقتی ویپ مصرف میکنم بو وباعث ترک سینموباعثگار میشود

    • بهنام

      سلام من 20 سال سیگار میکشیدم. الن 2 ماه سیگار نمیکشم و از ویپ استفاده میکنم خیلی راحت سیگار رو کذاشتم کنار. نه بو داره نه دندونام زرد میشه. نفسم خیلی بهتر شده. از شر خلط هم راحت شدم. قلبم هم تیر نمیکشه. همه اینا برام بسته که بگم خیلی بهتر از سیگاره.

    • مانی

      شاید نیکوتین داشته باشن ولی ده برابر از نیکوتین سیگار کمتره من قلیان شارژی مصرف میکنم خیلی باصرفه بدون کوچکترین بویه بد خیلی راضیم این سایت همش دروغ به علت دلایلی این قلیان شارژی یا ویپ همش تهت لیسانس اروپا هستش دیگه ایرانم جابه خود دارد!!

    • علی

      من 12 سال سیگار کشیدم.و الان ترک کردم. حتی از بوی سیگار متنفر شدم.دلیلشم استفاده از سیگار الکترونیکیه(پاد)اصلا بو در محیط نمیمونه. دندونام زرد نمیشه. درد معدم از بین رفته. از شر خلط خلاص شدم. اشتهای غذاییم زیاد شده.بهترین و آسانترین راه ترک سیگاره.

    • عماد

      سیگار خیلی جذاب و بهترین سیگار وینستون است و بوی سیگار خیلی باحاله،درضمن ادکلن سیگار هم ساختن.

    • رضاانصاری

      والا من ۲۰ ساله سیگار میکشم خسته شدم ولی نمیتونمم ترک کنم به نظرتون سیگار الکترنیک بگیرم بهتره ؟؟

    • ابولفضل

      من یکی از این دستگاه ها را دارم خیلی خوبه و از نضر من کمتر ضرر داره وخیلی هم کیف داره وقتی میکشی

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج