۷۱۹۷۴۲
۴ نظر
۵۰۵۴
۴ نظر
۵۰۵۴
پ

پاتلیجان دیبی؛ پاستا و بادمجان ترکیه‌ای

پاتلیجان دیبی، یک خوراک ترکیه‌ای است که همینطور که از اسمش پیداست پاتلیجان یا بادمجان توی اون استفاده شده. همچنین از یک نوع پاستا به نام پاستای ریزونی یا آرپا شهریه که متعلق به ترکیه هست در اون استفاده میشه.

وب سایت دونفره : وقتی صحبت از غذاهای ترکی به میون بیاد،میتونیم میزی رنگین را تصور کنیم که بشقاب های زیادی بر روی آن چیده شده و درون هر ظرف، خوراکی متفاوت و خوش قیافه دلبری می کند. ترکیه با توجه به تنوع بسیاز زیاد و جذاب خوراک ها و حتی مزه ها یا پیش غذاهایی که داره این روزها در سراسر دنیا بسیار مطرح شده و با توجه به اینکه میتونه هر ذائقه ای رو به خودش جذب کنه، طرفداران زیادی پیدا کرده.

به همین خاطر امروز باز هم قراره با یکی دیگه از این خوراک ها آشنا بشیم با نام پاتلیجان دیبی، که همینطور که از اسمش پیداست پاتلیجان یا بادمجان توی اون استفاده شده. همچنین از یک نوع پاستا به نام پاستای ریزونی یا آرپا شهریه که متعلق به ترکیه هست در اون استفاده میشه. در ادامه بیشتر با طرز تهیه این خوراک آشنا میشیم.

مواد لازم :

  • آرپاشهریه 400 گرم
  • گوشت چرخکرده 300 گرم
  • پیار نگینی خرد شده 1 عدد
  • بادمجان قلمی بزرگ 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • سیر 3-4 حبه
  • استاک گوشت 4 پیمانه
  • فلفل دلمه ای نگینی خرد شده 1/2 پیمانه
  • نمک، قلقل سیاه، زردچوبه و آویشن به میزان لازم

پاتلیجان دیبی؛ پاستا و بادمجان ترکیه‌ای

طرز تهیه :

  1. همونطور که در مقدمه اشاره کردم این خوراک با پاستای مخصوصی درست میشه که به شکل دونه های برنجه. این پاستا با نام های ریزونی (RIZONI) و اورزو (ORZO) هم معروف هست. شاید توی فروشگاه ها به چشمتون خورده باشه. این پاستای دونه برنجی نه تنها در تهیه خیلی از غذاهای ترکی کاربرد داره بلکه در تهیه ی خیلی از سالادها و سوپ های ترکی هم نقش داره و همونطور که اشاره کردم دقیفاً به شکل دونه های برنجه. برای تهیه میتونین به فروشگاه های معتبر مراجعه بفرمایید.
  2. برای تهیه این غذا پیاز رو همراه با سیر خرد میکنیم و همراه با کمی روغن تفت میدیم و سپس گوشت چرخکرده رو اضافه کرده و با هم تفتشون میدیم تا رنگ گوشت تغییر پیدا کنه. گوشت چرخکرده رو با فشار پشت قاشق از هم باز می کنیم و خوب تفت میدیم.
  3. بعد فلفل دلمه ای رو اضافه کرده و با گوشت و پیاز تفت میدیم.
  4. سپس نمک و ادویه ها رو به همراه رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و خوب مخلوط کرده و تفت میدیم تا رنگ رب باز بشه. حالا اجازه میدیم تا سس گوشتمون طعم دار بشه و بپزه سپس زیر شعله رو خاموش می کنیم.
  5. مرحله ی بعدی آماده کردن بادمجان هاست. بادمجان رو به صورتی پوست می کنیم که یکی در میون از پوست بادمجان باقی بمونه. این کار رو به این دلیل انجام میدیم که قراره بادمجان ها رو به صورت نواری برش بزنیم. اینکار باعث میشه بادمجان ها در حین سرخ شدن و پخت شکلشون رو از دست ندن.
  6. بادنجان های برش داده شده رو همراه با مقداری روغن سرخ می کنیم و بعد اونها رو روی حوله کاغذی آشپزخونه قرا میدیم تا روغن اضافیشون گرفته بشه.
  7. پاستای دونه برنجی یا آرپا شهریه رو همراه با مقداری روغن توی یک ماهیتابه می ریزیم و شروع به تفت دادنشون میکنیم. تفت دادن رو تا جایی ادامه میدیم که رنگشون تغییر پیدا کنه و طلایی و خوش رنگ بشن.
  8. جالا ۴ پیمانه استاک گوشت رو اضافه می کنیم. میتونیم از همین مقدار آب به همراه یک قرص عصاره گوشت هم استفاده کنیم. استاک رو اضافه می کنیم و اجازه میدیم تا آرپا شهریه کاملاً بپزه و مغز پخت بشه.
  9. بعد از پخت پاستا، بادمجان ها رو کف قابلمه کنار هم میچینیم.
  10. سپس سس گوشتمون رو روی بادمجان ها ریخته و با فشار پشت قاشق به هم منسجمشون میکنیم. ۲ قاشق از سس گوشتی رو برای تزئین خوراک برمیداریم.
  11. و نهایتاً آرپاشهریه رو روی سس گوشت و بادنجان ها می رزیم و با فشار منسجمش می کنیم. دقیقاً کاری که با تهچین خودمون انجام میدیم.
  12. حالا ۱/۲ پیمانه آب جوش روی پاستاها می ریزیم و درب قابلمه رو قرار میدیم و صبر می کنیم تا خوراک دم بکشه. در پایان پاتلیجان دیبی رو روی ظرف مورد نظرمون برمیگردونیم و با سس گوشتی که کنار گذاشته بودیم همراه با گوجه و سبزی معطر تزئین و سرو می کنیم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      ببین برترین های عزیز بهتره یه چیز رو بدونی ،ترکیه سرزمینی است تاریخی که بسیار دست به دست شده ،از ساکنان اصلی اون لیدی ها تا یونان و روم و مدتی ایران و اعراب و آخر سر ترک ها ،خیلی از غذاها مشترک اند نمی تونی بهشون بگی غذای ترکی چون زبان ترکیه ترکی شده ،،مثلا همین دلمه رو دیدی ؟مادر شوهر من عرب اند ،اصلا تعصب دارند که دلمه مال عرب هاست ،در واقع یه غذای مدیترانه ای است متعلق به لبنان و سوریه و فلسطین و..و البته قسمتهایی از ترکیه ،اونها میگن ترک ها ترکیه رو گرفتن و این غذا رو یاد گرفتن و اسم اش به مرور عوض شده و از این دست ...یا مثلا خورشت عراقی که چند وقت پیش باز شما این غذای عربی رو که با لوبیا سفید درست میشه به اسم ترکیه زدی !

      پاسخ ها

      • بدون نام

        سلام دلمه یه غذای کاملا ترکی هستش و نامش همه ترکیه یعنی (پر
        شده )حالا نمیدونم
        شما چه جوری میگی غذای عربی هستش

    • بدون نام

      این دوستمون راست میگه من یک دوست عراقی داشتم خورش لوبیا سفید داشتند شبیه آبگوشت بدون گوشت بود.

    • بدون نام

      چقد خوشمزه بنظر میرسه به به به به به به به به به

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج