۸۳۴۰۰۹
۵ نظر
۵۰۱۳
۵ نظر
۵۰۱۳
پ

بیشتر مهاجران مازندران از مناطق کویری هستند

کمبود آب، تغییر اقلیم و خشکسالی در کشور موجب شده تا شاهد افزایش مهاجرت به استان مازندران باشیم، استانی که در ظاهر سبز است اما با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند و افزایش میزان جمعیت جز دردسر، عاید دیگری نخواهد داشت.

خبرگزاری ایسنا: کمبود آب، تغییر اقلیم و خشکسالی در کشور موجب شده تا شاهد افزایش مهاجرت به استان مازندران باشیم، استانی که در ظاهر سبز است اما با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند و افزایش میزان جمعیت جز دردسر، عاید دیگری نخواهد داشت.

کمبود آب به عنوان یک مایه حیاتی در کشور، موجب شده، تا مردم از استان‌های کویری چون یزد، کرمان و سیستان و بلوچستان، به این استان سفر کنند، هرچند برخی از سفرها بیشتر به شکل خوش‌نشینی و از سوی پایتخت به این استان است اما در نهایت دود افزایش بی رویه جمعیت در مازندران به چشم مردم استان می‌رود.

روز گذشته بود که محمدرضا رضوی، مدیرکل هواشناسی مازندران، به ادامه تغییر اقلیم در این استان و کمبود آب ناشی از آن اشاره کرد و گفت: مهاجرت‌ها به مازندران اتفاق افتاده و همچنان در حال انجام است اما اینکه گروه های مهاجر از چه استان‌ها و شهرهایی وارد مازندران شده‌اند مشخص نیست و کوچک‌ترین آماری از مهاجرت های داخلی وجود ندارد اما به عنوان مثال روستای هفتاد خانواری به ۴۷۰ خانوار رسیده و ۴۰۰ خانوار آن غیر بومی هستند.

تغییر کاربری اراضی مستعد کشاورزی و نابودی پوشش‌های جنگلی

همچنین تغییر کاربری اراضی مستعد کشاورزی و نابودی پوشش‌های جنگلی برای ساخت ویلا، از تبعات ورود مهاجران به مازندران است.

عبدالله درزی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفته که این موضوع باعث شده که کشاورزان مهاجرت کنند و یا به شغل های کاذب روی آورند چرا که زمین کشاورزی خود را جهت ساخت ویلا به فروش رسانده‌اند.

مدیر پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، نبود قوانین و مقررات سفت و سخت جهت مقابله با تغییر کاربری زمین های کشاورزی را از دیگر مشکلات دانست و خاطرنشان کرد: اگر هم این قوانین وجود داشته باشد مبانی اجرایی لازم را ندارد.

*حفر چاه در ویلاهای بالادست و کاهش شدید آب چشمه‌ها

درزی، برداشت منابع آب در منشا را از عمده ترین معایب و ایرادات در مازندران عنوان کرد و گفت: ویلاسازی در ارتفاعات اتفاق افتاده و همه این افراد دارای حیاط و باغچه‌ای هستند که ممکن است آب کافی برای شرب و سایر مصارف نداشته باشند بنابراین دست به حفر چاه می‌زنند، این عمل باعث می شود جریانی که در گذشته برای تقویت چشمه‌ها استفاده می‌شد به سمت چاه‌ها حرکت کند و کم کم چشمه ها خشک می‌شوند.

افزایش ثبت نام دانش‌آموزان مهاجر در مدارس مازندران

اسفندیار نظری معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران نیز در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا نسبت دانش آموزان غیرمازندرانی به مازندرانی، تغییر کرده است، اظهار کرد: افزایش مهاجرت به استان مازندران به ویژه از استان‌های جنوبی و کویری مانند یزد، کرمان، کردستان و سیستان و بلوچستان صورت گرفته است و علاوه بر مهاجرت به خرید زمین و مسکن نیز اقدام کرده‌اند و به همین دلیل به افزایش دانش آموز غیربومی در مدارس منجر شده است.

وی با اشاره به اینکه درصد نسبت دانش آموزان مازندرانی به غیر مازندرانی باید مطالعه شود، تصریح کرد: کمبود آب در شهرهای کویری، افزایش خرید زمین در مناطق شمالی و بازار کار در مازندران از عوامل تاثیرگذار در افزایش مهاجرت است.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران با اشاره به تحصیل دانش‌آموزان مهاجر در مدارس مازندران، گفت: دانش آموزی که مشکل خاصی نداشته باشد براساس بوم و منطقه خود، در شهر یا روستا می‌تواند ثبت‌نام داشته باشد.

نظری افزود: می‌توان افزایش جمعیت دانش‌آموزی و فرسوده بودن بیش از ۳۲ درصد از مدارس مازندران را هم به مشکلات اساسی آموزش و پرورش اضافه کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      دیگه نه چیزی از جنگلهای شمال می مونه نه از نژاد شمالی.باز بفروشید زمینهاتون رو.خلایق هر چه لایق

    • بدون نام

      زمین ها تون رو به هر کس و ناکسی که نمیاد نفروشید

    • بدون نام

      این کس وناکس هموطنانت هستن

    • بدون نام

      درست در همین سه ماه اخیر،سه زمین شالیزاری که فقط ده متر از مناطق مسکونی فاصله دارند قطعه بندی شده وفروخته شده اونم به سرعت برق وباد ،شهرداری که فقط بلده پول بگیره واز طرح در میاوری،وبازرسها هم که همش شعار نباید تغییر کاربری داده میشه سرشان را مثل کبک داخل برف کرده اند ومسولین هم یا خواب خرگوشی هستند یا انقدر درگیر مسایل پیش پا افتاده هستند که هوش هم نیستند ونماینده های ما هم که کلا شوتند،باور کنید واقعا بلعیده شدن بهترین زمینهای کشاورزی وزراعی را با چشمان خودمان میبینیم و واقعا مثل یک موش در دهان افعی میماند در عرض یک سال کل منطقه ای که ما در ان زندگی میکنیم ومنطقه شهری است وانتهای ان زمین وشالیزار بود در این یکسال قلع وقمع شده اند من از شهروندان عزیز مازنی گیلانی وگلستانی عاجزانه خواهشمندم زمینهایشان را نفروشند روزی برسد که نوه هایشان حسرت ۱۰۰متر زمین را داشته باشند وشادابی شمال به زودی از بین خواهد رفت خواهشا نفروشید!!

    • علی

      کار آمریکاست

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج