۸۶۲۴۵۷
۵ نظر
۵۰۱۳
۵ نظر
۵۰۱۳
پ

وقتی دارندگان گوشی‌های ساده فراموش می‌شوند!

بیشتر بانک ها برای فعال سازی ساز و کار دریافت رمز دوم یکبار مصرف به تولید نرم افزارهای ویژه گوشی های هوشمند اقدام کرده اند و در این میان، مشتریانی را که گوشی های ساده و غیرهوشمند دارند، به فراموشی سپرده اند.

خبرگزاری ایرنا: بر اساس اعلام بانک مرکزی، رمزهای دوم ایستا که در خریدهای اینترنتی کاربرد دارند، فقط تا پایان اردیبهشت اعتبار دارند و از ابتدای خرداد امسال برای استفاده از خدمات بانکی هوشمند باید از رمز دوم یکبار مصرف (OTP) استفاده شود.

با وجود اینکه بانک مرکزی به بانک ها ابلاغ کرده است که باید ساز و کار رمز دوم یکبار مصرف را تا ابتدای خرداد آماده کنند، اما شواهد نشان می دهد، بانک ها از برنامه زمانبندی عقب هستند.

البته بانک مرکزی برای اصلاح بخشنامه خود، روز شنبه در بخشنامه دیگری اعلام کرد که به منظور پشتیبانی حداکثری از مشتریان ضرورت دارد امکانات ارائه رمز محدود به استفاده از برنامه‌های کاربردی گوشی‌های هوشمند نشده و ارائه آن از طریق سایر ابزارها نظیر پیامک، پیام‌رسان‌های داخلی مجاز و نظایر آن برای مشتریان بانک‌ها نیز حسب تشخیص بانک فعال شود.

با این حال اکنون مسابقه ای بین بانک ها برای تولید و راه اندازی اپلیکیشن نرم افزار ویژه استفاده از رمز دوم یکبار مصرف، راه افتاده است. این بانک ها به سرعت در تلاش هستند تا پایان ضرب الاجل تعیین شده، سامانه مخصوص خود را برای گوشی های هوشمند راه اندازی کنند.

اما نکته ای که هنوز اغلب بانک ها از آن غفلت کرده اند، تکلیف مشتریانی است که فاقد گوشی های هوشمند هستند و همچنان تمایل به استفاده از گوشی های ساده و غیرهوشمند مدل قدیمی دارند.

افرادی که از گوشی های غیرهوشمند استفاده می کنند یا افراد مسن و میانسالی هستند که نتوانسته اند با فناوری های جدید، تعامل برقرار کنند یا افرادی هستند که به دلیل مسائل امنیتی به سراغ گوشی های هوشمند نرفته اند یا اینکه به هر دلیل نتوانسته اند که گوشی هوشمند تهیه کنند.

با وجود اینکه دارندگان گوشی های غیر هوشمند، کم نیستند، بیشتر بانک ها هنوز ساز و کار استفاده این مشتریان از رمز دوم یکبار مصرف را تعریف نکرده اند.

پیگیری های خبرنگار ایرنا نشان می دهد که در روزهای اخیر، برخی بانک ها در صدد برآمده اند تا از طریق شیوه هایی مانند کد دستوری (*کد بانک#) این خلاء را جبران کنند که هنوز نهایی نشده است. نکته ای که در استفاده از کدهای دستوری وجود دارد، امنیت پایین این کدهاست که توسط کارشناسان بارها زیر سوال رفته است.

تصمیم بانک مرکزی برای استفاده اجباری از رمز دوم یکبار مصرف با هدف ایمن سازی دسترسی کاربران به سیستم های الکترونیکی و افزایش امنیت در تراکنش های بانکی و استفاده عموم مردم از خدمات در بستر بانکداری الکترونیک اتخاذ شده و در این راستا، «سند الزامات رمزهای پویا» یا همان رمز یکبار مصرف (OTP) شهریور سال ۹۷ به بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری ابلاغ شد.

بر اساس ابلاغ بانک مرکزی، بانک‌ها باید تا آذر پارسال نسبت به تهیه زیرساخت ارائه رمز یکبار مصرف اقدام می کردند، اما در این میان برخی بانک‌ها این زیرساخت را ایجاد نکردند. البته بانک‌های مذکور از سوی بانک مرکزی مسئول جبران خسارت مشتریان در صورت بروز کلاهبرداری شدند.

سپس بانک مرکزی در بخشنامه‌ای دیگر به شبکه بانکی ابلاغ کرد که این زیرساخت در همه بانک‌های کشور باید از ابتدای خرداد ۹۸ ارائه شود و در غیر این صورت با بانک‌ها یا موسسه های مالی و اعتباری فاقد این زیرساخت ها برخورد خواهد کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اگر در بانک مرکزی فرد فکوری وجود داشت اینکار را نمی کرد! کافی بود با رمزگذاری پیچیده و کیبورد مجازی امنیت خرید را بالا ببرد.
      اینکار ضایع کردن حقوق مشتریان است! اکثر بانکها نرم افزار اینترنتی تهیه کرده اند و ضمن تحمیل هزینه اینترنت به مشتری کارمز هم احذ می گردد! درحالیکه بسیاری از مشتریان یا گوشی هوشمند ندارند و یا سواد اینترنتی ندارند! حتی اگر نرم افزار را از طریق USSD فعال نمایند بازهم خیلی از جها و وقتها شاید آنتن نتوانند بگیرند و خرید نمایند!

    • بدون نام

      با کد ussd

    • *sana*

      و همین طور کسانی که موبایل ندارند هم فراموش شدند

    • حمید موحد

      بنظر من با توجه به اینکه تعداد زیادی گوشی هوشمند تا حتی گوش معمولی را ندارن فکر کسانیکه حد اکثر موجودی بالا مثلا ۴ میلیون دارن از رمز یکبار مصرف کنن زیر مبلغ فوق مثل روال قدیم انجام شود چون برای یک شارژ ۱۰۰۰ تومنی یا یک عدد نان یا عوارض اتوبان های برون شهری دیگه رمز دوم یکبار مصرف بسیار بی معنی هست

    • بدون نام

      بانک مرکزی بهتره بجای این کارهای بیهوده اگه نمی تونه امنیت کارتها رو تأمین کنه همه رو جمع کنه و مردم با پول نقد خرید کنن

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج