طرز تهیه‌ی شامی هویج؛ خوشمزه‌ای از اصفهان
۹۶۱۳۸۰
۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۸
۱۱۹۲۵ 
شامی هویج یکی از غذا‌های محلی و خوشمزه شهر اصفهان می‌باشد. طرز طبخ خاص این غذای محلی به همراه سس خوشمزه و معطر آن می‌باشد که طعم آن را کاملا متفاوت و خاص خواهد کرد. این غذای سبک و خوشمزه برای تمام مناسبت‌ها و فصل‌های خاص و به خصوص ماه رمضان بسیار عالی می‌باشد.

وب‌سایت غذالند - مریم حسن‌پور: شامی هویج یکی از غذا‌های محلی و خوشمزه شهر اصفهان می‌باشد. طرز طبخ خاص این غذای محلی به همراه سس خوشمزه و معطر آن می‌باشد که طعم آن را کاملا متفاوت و خاص خواهد کرد. این غذای سبک و خوشمزه برای تمام مناسبت‌ها و فصل‌های خاص و به خصوص ماه رمضان بسیار عالی می‌باشد.

این غذای لذیذ و پرطرفدار اصفهانی، با طعم گوشتی و کمی چرب خود معمولاً با نان و یا همراه برنج نیز سرو می‌شود. می‌توان از غذای شامی هویج به عنوان یک غذای آماده ساندویچی و در حین سفر نیز استفاده کرد و از طعم و مزه خاص آن لذت برد.

شامی هویج

البته اکثر افراد بین شامی هویج و کتلت تفاوتی قائل نمی‌شوند. اما باید بگوییم که این تصور کاملاً غلط است. چرا که شامی هویج با گوشت و سیب زمینی تهیه می‌شود، اما کتلت صرفا با سیب زمینی آماده می‌شود. البته دیگر مواد تشکیل دهنده شامی هویج نیز باعث این تفاوت شده اند، مثل هویج، سرکه، نعناع و رب گوجه فرنگی.

از این رو همان طور که اصفهان جزو جذاب‌ترین و معروف‌ترین شهر‌های ایرانی است، علاوه بر جاذبه‌های گردشگری و تاریخ و قدمت آن، غذا‌های سنتی و خوش طعم و عطر آن نیز بسیاری از گردشگران و افراد مختلف را به این شهر جذب می‌کند. یکی از همین غذا‌های خاص و عالی اصفهان، شامی هویج آن می‌باشد.

هر غذای بومی و اصالتی کشور ایران طبخ ویژه و منحصر به فرد خاص شهر خود را دارد. به همین دلیل مطمئنا این غذای محلی استان اصفهان که با نکته‌ها و ترفند‌های غذایی بانوان اصفهانی طبخ شود، عطر و طعم خاص و اصالت ویژه خود را خواهد داشت.

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
  • هویج متوسط: ۳ عدد
  • سیب زمینی متوسط: ۲ عدد
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • آرد نخودچی: ۱۲۰ گرم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۴ قاشق سوپخوری
  • آب: ۲ لیوان
  • سرکه: ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • نعناع: ۱ قاشق غذاخوری
  • ادویه جات نمک، فلفل قرمز، دارچین و زردچوبه: به مقدار لازم

شامی هویج

شامی هویج

مراحل پخت

۱. سیب زمینی ها، هویج و پیاز را پوست کرده و با رنده ریز آماده کنید.

۲. سپس گوشت، تخم مرغ و آرد نخودچی را نیز به درون مواد ریخته و کاملا مخلوط کنید.

۳. ادویه جات را نیز به مواد گوشت اضافه کنید و مواد را با دست به خوبی ورز دهید.

۴. در یک ماهی تابه کمی روغن مایع بریزید و بگذارید داغ شود.

۵. سپس از مایع شامی به اندازه کف دست بردارید و فرم دهید و درون ماهیتابه دو طرفه آن را نیز سرخ کنید.

۶. بعد از اتمام سرخ کردن شامی ها، در یک ظرف دیگر یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید.

۷. بعد از طلایی شدن پیازها، رب گوجه فرنگی و آب را به آن اضافه کنید و سس شامی هویج را آماده کنید.

۸. بعد از به جوش آمدن سس، شکر، نعناع و سرکه را داخل ظرف بریزید و مخلوط کنید.

۹. حالا شامی‌های سرخ شده را داخل ظرف سس بریزید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد.

شامی هویج

انتشار یافته: 2
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
12:26 - 1398/12/02
این طوری نیست که تازه اسمش هم قیمضه مشتی هست اینا چیه نوشتید.
Iran, Islamic Republic of
20:46 - 1399/01/05
آیا مزه ی هویج بعد از پخت تغیر نمیکنه
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج