۹۸۳۴۶۰
۱۳ نظر
۵۰۲۱
۱۳ نظر
۵۰۲۱
پ

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید

پختن نان در خانه یکی از لذت‌بخش‌ترین کار‌ها و البته راه حل خوبی برای روز‌هایی است که نمی‌توانیم از خانه بیرون برویم. اگر برای اولین بار می‌خواهید در خانه نان بپزید اصلا نگران نباشید؛ در این مطلب، طرز تهیه نان خانگی در تابه را به شما آموزش می‌دهیم.

مجله دیجی‌کالا - مریم ابراهیمی: پختن نان در خانه یکی از لذت‌بخش‌ترین کار‌ها و البته راه حل خوبی برای روز‌هایی است که نمی‌توانیم از خانه بیرون برویم. اگر برای اولین بار می‌خواهید در خانه نان بپزید اصلا نگران نباشید؛ در این مطلب، طرز تهیه نان خانگی در تابه را به شما آموزش می‌دهیم. مواد لازم در دستور پخت این نان تابه‌ای بسیار کم است و نیازی به فر یا لوازم آشپزخانه خاصی هم ندارد.

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید

مواد لازم

  • آرد نانوایی یا آرد سفید: ۲ الی ۲٫۵ پیمانه
  • پودر خمیر مایه: ۱٫۵ قاشق مرباخوری
  • روغن مایه: ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق مرباخوری
  • نمک: ۲ قاشق چای‌خوری
  • آب ولرم: ۱ پیمانه

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید

طرز تهیه

۱. برای شروع مایه خمیر را همراه شکر در یک پیمانه آب ولرم بریزید و کاملا حل کنید. بهتر است از یک کاسه‌ی بزرگ برای این کار استفاده کنید.

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید

۲. مقداری از آرد را به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که مایه مانند تصویر غلظتی شبیه مایه‌ی کیک پیدا کند. حالا ظرف را با یک دستمال تمیز بپوشانید و برای ۱۰ دقیقه آن را در جای نسبتا گرم قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود و حباب‌های اولیه در آن به وجود بیاید.

اگر مایه خمیر بعد از ۱۰ دقیقه فعال نشد و حبابی در خمیر به چشم نخورد، احتمال دارد مایه خمیر کهنه یا خراب باشد.

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید

۳. زمانی که مایه خمیر فعال شد، آرد را به آرامی به آن اضافه کنید تا خمیر شکل بگیرد. نیمی از روغن را هم در کنار آرد به خمیر اضافه کنید. برای جلوگیری از سفت شدن خمیر نان، آرد را به آرامی و کم‌کم اضافه کنید، چون آرد زیاد باعث سفت شدن نان می‌شود.

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید

۴. مهم‌ترین نکته در پخت نان این است که به اندازه‌ی مناسب آرد به خمیر اضافه کنید، تا جایی که مانند تصویر با فشار دادن، خمیر به دست نچسبد. دقت کنید که اگر وقتی دستتان را روی خمیر نگه می‌دارید بعد از چند لحظه خمیر به دست می‌چسبد نیازی به اضافه کردن آرد بیشتر نیست؛ این چسبندگی با ورز دادن از بین می‌رود.

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید

۵. سطح میز یا تخته کار را آرد بپاشید و خمیر را برای ۱۰ دقیقه روی آن ورز دهید. مابقی روغن را در این مرحله کم‌کم به خمیر اضافه کنید.

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید

۶. بعد از ورز دادن، کف و دیواره‌های یک کاسه‌ی بزرگ را چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید. روی خمیر را با سلفون و سپس یک پارچه بپوشانید و آن را در جای نسبتا گرم قرار دهید. اجازه دهید خمیر شما بین ۱ تا ۱٫۵ ساعت استراحت کند. بعد از این که خمیر خوب پف کرد روی آن را بردارید و با دست پف آن را بگیرید.

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید

۷. سطح میز یا تخته کار را آردپاشی و خمیر را روی آن به ۶ چانه‌ی مساوی تقسیم کنید. روی چانه‌ها را دوباره با سلفون و پارچه بپوشانید و اجازه دهید برای ۱۵ دقیقه‌ی دیگر استراحت کنند.

سلفون‌ها را دور نریزید، بعد از ۱۵ دقیقه چانه‌های خمیر را بردارید و با وردنه روی سطح آردپاشی شده به ضخامت ۲ الی ۳ سانتی‌متر باز کنید. سپس با همان سلفون‌ها دوباره روی آن‌ها را بپوشانید و اجازه دهید برای ۱۵ دقیقه‌ی دیگر هم استراحت کنند.

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید

۸. تابه‌ی نچسب خود را روی حرارت متوسط رو به زیاد داغ کنید. خمیری که باز کردید را داخل تابه قرار دهید و اجازه دهید بپزد. وقتی روی نان شروع به حباب زدن کرد، آن را برگردانید. چند بار دیگر این کار را تکرار کنید تا دو طرف نان به طور یکدست طلائی شود.

وقتی نان‌ها پختند آن‌ها را از تابه خارج کنید و در یک پارچه‌ی تمیز بپیچید تا خشک نشوند.

طرز تهیه‌ی نان تابه‌ای خانگی؛ در روز‌های کرونایی خودکفا باشید

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • مهسا

      پودر خمیر مایه چیه ؟کسی میدونه؟ اصلا از کجا باید تهیش کرد ؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        مغازه لوازم شیرینی فروشی دارند،خیلی از سوپرمارکت ها هم دارند،مراقب باشین که بعد از باز کردن بسته باید توی یخچال نگهداری بشه

      • بدون نام

        عزیزم از سوپرمارکت ها بخر،به خمیر حجم میده و دو برابرش میکنه.

      • بدون نام

        عطاری ها دارند

      • بدون نام

        از سوپری یا عطاری ها تهیه کنین. برای ور امدن خمیر استفاده می شود.

    • بدون نام

      اگه هرروز بخوایم با ۲ لیوان آرد نون بپزیم باید ۱ کیسه آرد داشته باشیم

    • بدون نام

      منظور از قاشق مربا خوری و چای خوری ، کدوم قاشق توی پیمانه هاییه که میخریم؟

    • ترانه

      حوصله دارین بابا همون نونی که از بیرون میخریم رو اتیش داغ کنیم حله

    • گلی

      منظورش بکین پودر هست

      پاسخ ها

      • ارشیا آخالادزه

        خیر

    • بدون نام

      مایه خمیرازنانوایی

    • بهار

      چرا نمک رو نگفتید کجا اضافه کنیم؟!
      من بعد از پایان دستور فهمیدم اصلا نمک رو هیچ جا نگفتید!

      پاسخ ها

      • مهرنگار درخشان

        سلام ، عزیز ابتدا آزادی که الک شده را در ظرف بزرگ حسابداری ریخته بعد پودر خمیر مایه را که خاکی رنگ است با آب ولرم و ۱قاشق مربا خوری شکر کاملا می‌ گذاریم تا۵تا۶ دقیقه بماند بعد آ ن را بر روی آردها ریخته و بعد نمک را اضافه کرده و آرد را با آنها مخلوط میکنیم بعد آب ولرم را کم کم اضافه میکنیم و مدام آرد و آب را با هم مخلوط مکنیم چون اگر یکدفعه آب را اضافه کنیم ممکن است آب آن زیاد شود بعد خمیر می کنیم و روز میدهیم تا خمیر کاملا یک دوست شود بعد روی آنرا کمی آرد می پاشیم و روی آنرا با ۲ تا پارچه ضخیم می پوشیم تا ۲ ساعت که خمیر ور بیاید .* نکته از آب ولرم استفاده می کنیم که خمیر زودتر ور بیاید . آب سرد این فرایند را کند می کند. امیدوارم کاملا جواب سوالهایت را دریافت کرده باشی. موفق باشی.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج