«فرنی» سوگلی سفره‌های افطاری
۹۹۰۴۰۷
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۴
۶۹۰۶ 
ماه رمضان که از راه می‌رسد با خودش کوله باری از رسم و رسوم و آداب و سنت را به همراه می‌آورد.

خبرگزاری ایسنا: ماه رمضان که از راه می‌رسد با خودش کوله باری از رسم و رسوم و آداب و سنت را به همراه می‌آورد. سفره‌ها رنگ دیگری به خود می‌گیرد و زولبیا بامیه، عطر ریحان و نعناع و بوی خوش فرنی بر سر سفره‌های افطار خودنمایی می‌کند.

«فرنی» سوگلی سفره‌های افطاری اقوام گلستانی است، و از دیر باز جایگاه ویژه‌ای در میان اقوام فارس، ترکمن، قزاق و... گلستان داشته و اهمیت جایگاه غذایی آن بر سر سفره‌های افطار به قدری است که چند روز مانده به شروع ماه مبارک رمضان خانواده‌ها دیگ‌های مخصوص پخت فرنی که از جنس مس، قلع است، برای پرداخت و نوسازی به دست استادکار داده می‌شود تا فرنی ماه رمضان در بهترین حالت طبخ شود.

علاوه بر دیگ مخصوص، بسیاری از خانواده‌ها که عمدتا خود کشاورز هستند مقداری از برنج مرغوب خود را به روش سنتی آرد کرده و در کنار شیر محلی در طبخ فرنی از آن استفاده می‌کنند. درست کردن فرنی با این آداب خاص سالیان درازی است که به سنتی خاموش در بین اقوام گلستانی تبدیل شده و دست به دست و از مادر به دختران در حال انتقال است.

«فرنی» سوگلی سفره‌های افطاری

«فرنی» سوگلی سفره‌های افطاری

«فرنی» سوگلی سفره‌های افطاری

«فرنی» سوگلی سفره‌های افطاری

«فرنی» سوگلی سفره‌های افطاری

«فرنی» سوگلی سفره‌های افطاری

برچسب ها:
انتشار یافته: 5
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
15:44 - 1399/02/15
فرنی مختص آذرهاست
Iran, Islamic Republic of
16:09 - 1399/02/15
چقد جاشون باصفاست.خوشبحالشون
Iran, Islamic Republic of
17:12 - 1399/02/15
فرنی خوشمزه هست اگر خوب درست بشه آفرین
Iran, Islamic Republic of
21:04 - 1399/02/15
من ساکن گرگان استان گلستان سالی نبوده که در ماه مبارک رمضان فرنی نخورده باشم .
خیلی خوش عطر و خوش مزه .
پاسخ ها
ابی
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۶
آفرین
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج