نحوه آماده کردن شربت زعفران
نحوه درست کردن این نوشیدنی خیلی راحت است و در مدت زمان کوتاهی میتوان آن را تهیه کرد. مهمترین چیزی که باید داشته باشید، زعفران باکیفیت و دم کرده است.
شربت زعفران یکی از نوشیدنیهای اصیل ایرانی است که علاوه بر خواص فراوان، طعم بینظیری دارد. این شربت یک نوشیدنی ایدهآل و پرطرفدار در فصل تابستان، در مهمانیها و ماه رمضان است. نوشیدن یک لیوان شربت زعفران در روزهای گرم، از گرمازدگی جلوگیری کرده و شما را شاداب و سرحال نگه میدارد. نحوه درست کردن این نوشیدنی خیلی راحت است و در مدت زمان کوتاهی میتوان آن را تهیه کرد. مهمترین چیزی که باید داشته باشید، زعفران باکیفیت و دم کرده است. میتوانید برای استعلام قیمت زعفران با بالاترین کیفیت، وارد این لینک شوید.
در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه شربت زعفران به صورت حرفهای و ترفندهای آمادهسازی آن آشنا کنیم.
روش تهیه شربت زعفران
آمادهسازی این شربت زمان زیادی از شما نمیگیرد و تنها در ۲۰ دقیقه میتوانید این شربت را در حجم دلخواه خود تهیه کنید. مواد لازم و نحوه درست کردن شربت زعفران به صورت زیر است:
مواد مورد نیاز |
اندازه |
آب |
۵۰۰ میلیلیتر |
شکر |
۲ پیمانه |
زعفران غلیظ دم کرده |
۲ قاشق غذاخوری |
گلاب |
۱ قاشق غذاخوری |
آبلیمو تازه (اختیاری) |
۱ قاشق غذاخوری |
پودر هل (اختیاری) |
نوک قاشق چایخوری |
-
مرحله اول
ابتدا زعفران را درون هاون بریزید و به خوبی پودر کنید. پودر زعفران را درون لیوانی بریزید و یک تکه یخ به آن اضافه کنید. اجازه دهید یخ در دمای محیط ذوب شود تا زعفران به خوبی رنگ بیندازد.
-
مرحله دوم
آب را در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت قرار دهید. سپس شکر را به آب اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. اجازه دهید محلول آب و شکر ۲۰ دقیقه بجوشد تا قوام پیدا کند.
-
مرحله سوم
بعد از به قوام رسیدن محلول آب و شکر، زعفران دم کرده را به آن اضافه کرده و هم بزنید. برای اینکه زعفران تمام رنگ خود را به آب بدهد، اجازه دهید ۵ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد.
-
مرحله چهارم
گلاب را به ترکیب اضافه کرده و هم بزنید. اگر دوست داشتید در این مرحله آبلیمو و هل را نیز اضافه کنید. سپس اجازه دهید ترکیب به دست آمده ۲۰ دقیقه دیگر روی حرارت بجوشد تا قوام پیدا کند.
-
مرحله پنجم
بعد از اینکه شربت غلیظ شد آن را از روی شعله بردارید و اجازه دهید از دما بیفتد.
-
مرحله ششم
چند قاشق از شربت خنک شده را داخل لیوانی ریخته و چند تکه یخ و آب به آن اضافه کنید. میتوانید به این شربت خاکشیر و تخم شربتی نیز اضافه کنید.
نکات و ترفندهای تهیه شربت زعفران
برخی از افراد در هنگام تهیه شربت زعفران به مشکل میخورند. مثلاً ممکن است شربتی که تهیه میکنند رنگ و طعم مطلوبی نداشته باشد و یا شکرک بزند. با رعایت چند نکته و ترفند ساده، شربت زعفران از حالت سادگی خارج شده و خوشمزهتر میشود. نکات مهمی که باید در نحوه درست کردن شربت زعفران مورد توجه قرار داد، به صورت زیر است:
- یکی از مهمترین نکات در تهیه این شربت، دم کردن زعفران است. بهتر است زعفران را با تکههای یخ و یا آب جوش دم کنید تا رنگ بیشتری داشته باشد. اگر زعفران را با استفاده از قند یا شکر پودر کنید، رنگ و طعم بهتری به شربت خواهد داد.
- ماده اصلی تشکیل دهنده این شربت، زعفران است. پس حتماً از زعفران مرغوب و با کیفیت استفاده کنید تا شربت طعم و عطر بهتری داشته باشد.
- هر چه زعفران دم کرده غلیظتر باشد، شربت شما خوشمزهتر خواهد شد؛ بنابراین از آن به اندازه استفاده کنید.
- استفاده از گلاب در تهیه شربت زعفران، طعم بینظیر و خاصی به آن میبخشد. گلاب کاشان و نیاسر عطروطعم فوقالعادهای داشته و برای تهیه شربت مناسب هستند. از گلاب زیاد استفاده نکنید؛ چرا که طعم آن غالب میشود. برای هر لیتر شربت زعفران ۲ قاشق غذاخوری گلاب کفایت میکند.
- برای اینکه شربت زعفران طعم خاصتری پیدا کند، میتوانید از عرقیات معطری همچون بیدمشک، بهارنارنج، عرق نسترن و عرق هل استفاده کنید. به ازای هر یک لیتر شربت زعفران، ۱ قاشق از این عرقیات کافی است.
- میزان شیرینی شربت زعفران به ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید با کم و زیاد کردن شکر، آن را تنظیم کنید.
- اضافه کردن آبلیمو به شربت زعفران علاوه بر اینکه طعم ترش و خوشمزهای به آن میبخشد، از شکرک زدن نیز جلوگیری میکند. آبلیمو را در دقیقههای پایانی پخت به شربت اضافه کنید.
- اضافه کردن دارچین به شربت زعفران، طعم ویژهای به شربت میبخشد.
- میتوانید این شربت را به مدت ۱ هفته در بطریهای شیشهای شفاف و در یخچال نگهداری کنید.
- این شربت را روی حرارت ملایم گاز آماده کنید؛ چرا که حرارت بالا سبب شکرک زدن آن خواهد شد.
- در هنگام سرو، یک سوم لیوان را شربت زعفران و بقیه آن را آب بریزید تا غلظت مناسبی داشته باشد.
- یکی از نکات مهم در نحوه درست کردن شربت زعفران، شکرک زدن آن است. برای جلوگیری از شکرک زدن شربت زعفران میتوانید از گلوکز و جوهر لیمو استفاده کنید.
- اگر شربت زعفران خیلی غلیظ شد، مقداری آب گرم به آن اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد.
- برای تهیه شربت زعفران علاوه بر شکر سفید میتوانید از شیرینکنندههای متنوعی همچون شکر قهوهای و عسل استفاده کنید. افزودن عسل به شربت در حال جوش، سبب تغییر طعم و شکرک زدن خواهد شد؛ بنابراین آن را پس از سرد شدن شربت اضافه کنید.
برای تزیین شربت زعفران میتوانید از چند برگ نعنا، برشهای لیمو و چند پرک زعفران استفاده کنید.
سخن پایانی
شربت زعفران یکی از شربتهای بینالمللی و اصیل ایرانی است که طعم فوقالعادهای دارد. مواد اصلی تشکیلدهنده این شربت، زعفران، شکر، گلاب و آب است. در این محتوا نحوه درست کردن شربت زعفران و فوتوفنهایی که به تهیه بهتر این نوشیدنی کمک میکند، ذکر شد. از این نوشیدنی خوشطعم میتوان در روزهای گرم تابستانی و مهمانیهای لاکچری استفاده کرد. با افزودن مواد مختلفی همچون دارچین، پودر هل، عرق بیدمشک، عرق نسترن و بهارنارنج طعم این شربت را خاصتر کنید. میتوانید شربت زعفران را همراه با تخم شربتی و خاکشیر سرو کنید. اگر این شربت را برای پذیرایی در مهمانیها استفاده کردید، آن را با چند برگ نعنا، برشهای لیموترش و چند پرک زعفران تزیین کنید.
سؤالات متداول
مواد لازم برای تهیه شربت زعفران چیست؟
زعفران ساییدهشده یا دمکرده (نیم قاشق چایخوری)، شکر (۱ پیمانه)، آب (۱ پیمانه برای شربت، بهعلاوه آب سرد برای سرو)، گلاب (۱ تا ۲ قاشق غذاخوری)، آبلیمو تازه (نصف قاشق چایخوری برای جلوگیری از شکرک زدن)
بهترین روش دم کردن زعفران برای تهیه شربت چیست؟
مقداری زعفران ساییدهشده را با چند قطره آب جوش و چند تکه یخ ترکیب کنید و اجازه دهید کاملاً دم بکشد.
آیا میتوانیم از زعفران خشک به طور مستقیم داخل شربت استفاده کنیم؟
استفاده مستقیم از زعفران برای تهیه شربت توصیه نمیشود. زیرا دم کردن باعث آزاد شدن بهتر رنگ و عطر آن میشود.
ارسال نظر