۱۰۰۵۹۲۳
۶ نظر
۵۰۰۷
۶ نظر
۵۰۰۷
پ

۳۴هزار هکتار زمین‌خواری در کشور طی ۱۰سال

رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه به ۳۴ هزار هکتار اراضی ملی کشور طی ۱۰ سال گذشته به صورت غیرمجاز دست‌درازی شده است، گفت: ۸.۵ میلیون هکتار زمین هم مورد دعوای بین دولت و مردم است.

خبرگزاری فارس: علیرضا اورنگی رئیس سازمان امور اراضی کشور در نشست خبری اعلام کرد: طی ۱۰ سال گذشته به ۳۴ هزار هکتار از اراضی کشور به صورت غیرمجاز دست‌درازی شده است، گفت: این میزان طی ۱۹۲ هزار و ۹۰۰ مورد در سطح کشور اتفاق افتاده است.

اورنگی همچنین گفت: طی این مدت ۲۹ هزار هکتار هم به صورت‌های مجاز و قانونی از اراضی کشور تغییر کاربری یافته‌اند.

تغییر کاربری‌ها در سال‌های گذشته به جهت اینکه ارزش افزوده بیشتری نسبت به زمین کشاورزی دارد به یک امر رایج و مرسوم تبدیل شده و خیلی از زمین‌ها به ویژه در مناطق شمال به بهانه‌های مختلف و دور زدن قانون تغییر کاربری یافته و ساختمان‌های بلند بنا شده‌اند.

*8.5 میلیون هکتار زمین مورد دعوای ملت و دولت

وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که پس از اجرای برنامه کاداستر در سال ۹۴، بسیاری از کارمندان شما اراضی موروثی و آبا و اجدادی کشاورزان را به نام دولت زده‌اند و اصولا چرا باید این کار را بکنند و این حقوق از دست رفته را چگونه می‌توان برگرداند؟ گفت: این مسأله که زمین آبا و اجدادی کشاورزان به نفع دولت ثبت و ضبط گردد از قدیم پس از اصلاحات اراضی بوده و در حال حاضر ۸.۵ میلیون هکتار زمین مورد دعوی بین دولت و مردم برای رسیدگی وجود دارد اما از سال ۹۴ وزارت جهاد تصمیم گرفت که رأساً اقدام به کاداستر و نقشه‌کشی کند و زمین‌های دولتی و مردمی را از هم تفکیک دهد.

خبرنگار فارس پرسید برخی ا اختلاف پس از اجرای برنامه کاداستر شما در سال ۹۴ رخ داده است یعنی مأموران دولتی هر زمین مشکوکی را ابتدا بر فرض دولتی بودن گذاشته‌اند و پس از آن کشاورز باید دنبال اثبات حقانیت خودش باشد، وی پاسخ داد: کمیسیونی تشکیل شده و کسانی که زمین‌های آنها مورد اختلاف است می‌توانند ابتدا به مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان خود مراجعه و پس از تشکیل پرونده در کمیسیون استانی رأی نهایی داده خواهد شد.

اورنگی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که مدت زمان رسیدگی به این پرونده‌ها چقدر خواهد بود گفت: از ۶ ماه تا یکسال زمان رسیدگی به این پرونده‌ها است.

خبرنگار فارس واکنش داد: این روش که فرض را ابتدا بر دولتی بودن زمین‌ها بگذارند و پس از آن یکسال کشاورز به دنبال حق خود بدود منطقی و درست نیست و حداقل برای کاهش این پرونده‌ها باید مأمورانی که برای تعیین نقشه و کاداستر می‌فرستید توجیه باشند تا از تشکیل چنین پرونده‌هایی جلوگیری شود.

رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: در برنامه ششم توسعه تکلیف شده ۲۰ میلیون هکتار از زمین‌های اراضی کشور کاداستر و نقشه تهیه شود تا کنون ۲.۲ هکتار برای جانمایی و ثبت ارسال شده است.

اورنگی در خصوص مقابله با زمین‌خواری‌ها و دست‌درازی به اراضی ملی گفت: فرمانده یگان حفاظت در ۲۹ استان کشور تشکیل و فرماندهان آن منصوب شده‌اند. همچنین سامانه ۱۳۱ نیز به طور ملی راه‌اندازی شده و آماده دریافت اخبار تخریب‌ها و اطلاعات اجرای قانون است.

وی تأکید کرد: برنامه ما برای جلوگیری از تخریب اراضی بیشتر پیشگیرانه است و با راه‌اندازی این سامانه امیدوار هستیم تا ۹۰ درصد جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز را بگیریم.

رئیس سازمان امور اراضی کشور حفاظت از اراضی، واگذاری زمین برای طرح‌های ملی،‌اجرای رفع تداخلات در اراضی ملی و انجام حدنگاری و کاداستر برای صدور اسناد تک‌برگی را ۴ وظیفه اصلی این سازمان خواند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • نیما

      در ایذه قبلا زمین ها سند عادی داشتن ، ما سال ۸۵ زمینی خریدیم که افرازی از یک زمین بزرگتر بوده و نزدیک مرکز شهر هم می باشد ، سایر افراز های ان داری سند هستند ، سال ۹۱ زمانی که نوبت ما برای سند رسید اداره شهرسازی گفت که این زمین جزء زمین های موات هست و سند آن به نام دولت زده می شود از ان زمان یک ترس همواره با ما هست که ممکن است سرپناهمون که تنها داریی و سرمایه ی سی سال معلمی پدرم هست را از ما بگیرند
      این مشکل برای تعداد زیادی از خانه های این شهر هست
      حال انکه زمین موات زمینی است که هیچ استفاده ای از ان نمی شود و بدون صاحب هست و جز اراضی ملی محسوب می شود در صورتی که این خانه ها در مرکز محدوده شهری هستند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ببینید پای کدام مسئول در میان بوده

    • ا

      فشنگ بخورن الهی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        الان میندازن گردن خاوری یا سلطان زمین

    • بدون نام

      سلام- اداره اوقات شهرستان دزفول با بی حیایی و قلدری تمام داره چند هکتار اززمینهای کشاورزی ما رو میخوره بعدش که من اقدام قانونی کردم براشون من را تهدید کردن که نیاید پیگرد بشی

    • بدون نام

      کار یکی از مسئولین بوده شک نکنید

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج