۱۲۱۷۲۲۲
۱۱۱۷
۱۱۱۷
پ

۵ قانون غذا خوردن برای تقویت سلامت روان

نایدو به بیماران توصیه می‌کند که از قانون ۸۰-۲۰ پیروی کنند. ۸۰ درصد از رژیم غذایی باید تا حد امکان با غذاهای فرآوری نشده، طبیعی و غنی از فیبر پوشش داده شود. ۲۰ درصد باقی‌مانده گاهی اوقات می‌تواند اصطلاحا "ناسالم" باشد و هوس‌های غذایی را برطرف کند. در نهایت، تغذیه باید بدن و ذهن را ارضا کند.

ایسنا: اختلالات افسردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در سراسر جهان است و بر اساس برآوردها، حدود ۲۰ نفر از هر ۱۰۰ نفر، یعنی از هر پنج نفر، یک نفر حداقل یک بار در زندگی از افسردگی رنج می‌برد.
 
به نقل از نشریه آلمانی "Focus Online" دکتر "اوما نایدو" روانپزشک در بیمارستان عمومی ماساچوست و متخصص تغذیه، معتقد است که درست غذا خوردن می‌تواند سلامت شما را بهبود بخشد و حتی علائم بیماری‌های روانی را تا حدودی کاهش دهد. وی در کتاب خود تحت عنوان "تغذیه برای روان" توضیح می‌دهد که کدام غذاها و مواد مغذی مفید و کدام مضر هستند.
نایدو می‌گوید: این‌که چگونه کسی به یک رژیم غذایی خاص واکنش نشان می‌دهد، متفاوت است. برخی از رژیم‌های غذایی که برای یک فرد بسیار خوب تاثیر کرده‌اند، ممکن است برای دیگری به همان شکل موثر نباشند.
 
بااین‌حال، او توضیح می‌دهد که حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی مانند مصرف بیشتر سبزیجات و انواع توت‌ها و همچنین چربی‌های سالم مانند امگا ۳، روغن زیتون و آجیل می‌تواند خلق‌وخو و تمرکز را بهبود بخشد.
 
نایدو همچنین تأکید می‌کند که یک رژیم غذایی سالم به‌هیچ‌وجه نمی‌تواند جایگزین درمان روانپزشکی شود بلکه آن را به شکلی معنادار و مؤثر تکمیل می‌کند.
 
۱. قانون ۸۰-۲۰
 
نایدو به بیماران توصیه می‌کند که از قانون ۸۰-۲۰ پیروی کنند. ۸۰ درصد از رژیم غذایی باید تا حد امکان با غذاهای فرآوری نشده، طبیعی و غنی از فیبر پوشش داده شود. ۲۰ درصد باقی‌مانده گاهی اوقات می‌تواند اصطلاحا "ناسالم" باشد و هوس‌های غذایی را برطرف کند. در نهایت، تغذیه باید بدن و ذهن را ارضا کند.
 
۲. هرچه رنگارنگ‌تر، بهتر
 
این متخصص تاکید می‌کند که تا حد امکان غذاهای با رنگ‌های مختلف باید در هر وعده مصرف شود. سه‌چهارم بشقاب باید با سبزیجات پر شود. یک چهارم باقی‌مانده از چربی‌های سالم مانند روغن زیتون و آجیل و کربوهیدرات‌های با زنجیره بلند مانند غلات کامل یا کینوآ تشکیل شود. مراقب مصرف پروتئین کافی نیز باشید. قانون کلی این است: یک گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن باید مصرف شود. بنابراین یک زن ۶۵ کیلوگرمی باید حدود ۶۵ گرم پروتئین مصرف کند، حالا از طریق گوشت یا ماهی، حبوبات یا محصولات لبنی.
 
۳. مصرف سبزیجات برگ سبز
 
سبزی‌های با برگ‌های تیره به‌ویژه مغذی هستند. هرچه سبزی تیره‌تر باشد، تراکم مواد مغذی آن بیشتر است. بنابراین باید روزانه چهار تا شش مشت سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کاهو، چغندر، کلم‌پیچ بخورید.
 
۴. گوش دادن به بدن
 
به‌طور کلی، شما همیشه باید به احساس بدن خود گوش دهید. از احساسی که بعد از غذا دارید آگاه باشید. اگر بعد از غذا خسته و بی‌حال هستید یا نمی‌توانید تمرکز کنید، سوءهاضمه یا علائم مشابه دارید، باید این سوال را داشته باشید که آیا غذاهایی که قبلا مصرف کرده‌اید مقصر هستند یا خیر. فقط غذاهایی را مصرف کنید که هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی به شما احساس خوبی می‌دهند.
 
۵. اجتناب از غذاهای التهاب‌زا
 
به‌گفته نایدو، غذاهای فوری می‌توانند باعث بروز التهاب در بدن شوند و در نتیجه اضطراب، استرس روانی و افسردگی را نیز افزایش دهند. از این غذاها باید فقط در حد اعتدال لذت برد.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج