adexo3
۱۳۸۲۲۰۹
۳۵۱
۳۵۱
پ

آمار خودکشی سال ۱۴۰۱ اعلام شد

حمید پیروی، نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی در گفتگوی جدیدی از آمار خودکشی در ایران در سال ۱۴۰۱ گفته است. به گفته ی وی، برخی استان های کشور نیز آمار بالاتری در زمینه ی خودکشی دارند.

تجارت نیوز: حمید پیروی، نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی در گفتگوی جدیدی از آمار خودکشی در ایران در سال ۱۴۰۱ گفته است. به گفته ی وی، برخی استان های کشور نیز آمار بالاتری در زمینه ی خودکشی دارند.

پیروی درباره ی آمار خودکشی سال ۱۴۰۱ گفت: آمار خودکشی در ایران طی سال ۱۴۰۱ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۷/۴ بود. یعنی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۷/۴ نفر اقدام به خودکشی کرده و فوت کردند. در مجموع، طی سال گذشته بیش از ۶۰۰۰ هزار نفر اقدام به خودکشی منجر به فوت داشتند.

به ازای هر خودکشی کامل (منجر به فوت)، حدود ۲۰ تا ۳۰ برابر آن اقدام به خودکشی می‌کنند. در سال گذشته حدود ۱۲۰ هزار نفر اقدام به خودکشی داشتند که در سامانه وزارت بهداشت ثبت رسمی شده است. ممکن است مواردی هم به موسسات خصوصی مراجعه کرده باشند که اقدام به خودکشی آنها ثبت نشده باشد.

وی همچنین در پاسخ به این سؤال که در کدام استان‌ها آمار خودکشی بیشتر است، گفت:

در استان‌های زاگرس‌نشین آمار خودکشی بیشتر است. به نسبت جمعیت، خودکشی در استان‌های ایلام، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد بیشتر است. این استان‌ها نیازمند توجه بیشتری هستند. البته نه به این معنا که سایر استان‌ها را رها کنیم، بلکه صرفا برنامه‌ریزی و توجه بیشتر مورد نظر است.

نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی درباره عواملی که منجر به خودکشی می‌شود یا آنکه فرد به فکر خودکشی بیفتد گفت:

عوامل مختلفی در خودکشی افراد دخیل است؛ از اقتصادی و اجتماعی گرفته تا مشکلات روانشناختی. حدود ۶۰ درصد از افرادی که خودکشی می‌کنند، حین انجام خودکشی، افسردگی داشتند. این آمار جهانی است. عوامل مختلفی هم موجب بروز افسردگی می‌شود که باید از این اختلال هم پیشگیری کرد.

ما بحثی تحت عنوان «تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامت» داریم. این تعیین‌کننده‌ها شامل شغل، مسکن، رفاه، دسترسی به خدمات بهداشتی-درمانی، دسترسی به خدمات آموزشی و… می‌شود. حتی وجود راه‌های ارتباطی و بزرگراه‌ها هم در این موضوع مطرح است.

کشوری مانند امریکا هم شاخص‌های اقتصادی خوبی دارد، اما همچنان آمار خودکشی بالایی دارد. می‌خواهم بگویم صرفا مسائل اقتصادی در مسئله خودکشی اثرگذار نیست.

جامعه‌شناسان و روانشناسان باید بررسی کنند که چرا امید به آینده و تاب‌آوری پایین آمده است. شاید ایران نسبت به برخی کشورها وضعیت اقتصادی بهتری داشته باشد، اما باز هم در مقایسه با این کشورها، آمار خودکشی بالاتری دارد.

خودکشی تابع عوامل مختلفی است. مشکلات سلامت روان بیشتر در بروز خودکشی موثر است. پیمایش‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد که حدود ۳۰ درصد از مردم دچار نوعی از اختلالات روانی هستند. از سوی دیگر می‌دانیم که خودکشی رابطه مستقیمی با اختلال روانی دارد. بنابراین باید در این زمینه مداخله کنیم و افرادی که به نوعی مشکلات روانشناختی دارند را زودهنگام شناسایی کنیم و در مسیر دریافت خدمات تخصصی قرار دهیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۵ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج