۱۵۰۸۱۹۰
۵ نظر
۶۴۲
۵ نظر
۶۴۲
پ

چرا موز برای کلیه ها مضر است؟!

​موز یکی از محبوب ترین و مغذی ترین میوه هاست که در کشور ما نیز طرفداران زیادی دارد و سرشار از فیبر، ویتامین B۶ و قندهای طبیعی است. با این حال، وقتی صحبت از سلامت کلیه‌ها می‌شود، به خصوص در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی، مصرف بیش از حد موز در واقع می‌تواند مضر باشد.

همشهری آنلاین: موز یکی از محبوب ترین و مغذی ترین میوه هاست که در کشور ما نیز طرفداران زیادی دارد و سرشار از فیبر، ویتامین B۶ و قندهای طبیعی است. با این حال، وقتی صحبت از سلامت کلیه‌ها می‌شود، به خصوص در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی، مصرف بیش از حد موز در واقع می‌تواند مضر باشد.

9c0f577a-82bf-4cc7-b801-78a73e87890f

سرشار از پتاسیم

موز به طور طبیعی سرشار از پتاسیم است، یک ماده معدنی که برای عملکرد عضلات، سلامت اعصاب و ریتم قلب ضروری است. اما در افرادی که عملکرد مناسب کلیه ندارند، بدن نمی‌تواند پتاسیم اضافی را به طور موثر فیلتر کند. این می‌تواند منجر به وضعیتی به نام هیپرکالمی شود، به این معنا که سطح پتاسیم در خون به طور خطرناکی بالا می‌رود و به طور بالقوه باعث ضربان قلب نامنظم یا حتی ایست قلبی می‌شود.

تعادل الکترولیت‌ها

کلیه‌های سالم به حفظ تعادل الکترولیت‌هایی مانند سدیم، پتاسیم و فسفر کمک می‌کنند. هنگامی که کلیه‌ها آسیب می بینند یا تحت فشار قرار می گیرند، این تعادل مختل می‌شود. خوردن غذاهای غنی از پتاسیم مانند موز فشار بیشتری بر کلیه‌های ضعیف می‌آورد.

خطر برای سلامت قلب

پتاسیم بیش از حد نه تنها بر کلیه‌ها اثر می‌گذارد بلکه مستقیما بر قلب نیز تاثیر می‌گذارد. علائم پتاسیم اضافی شامل ضعف عضلانی، خستگی، بی حسی و آریتمی‌های خطرناک قلبی است. برای بیماران کلیوی، حتی بیش از یک موز در روز می‌تواند باعث افزایش خطرناک سطح پتاسیم شود.

احتیاط بیشتر برای بیماران دیالیزی

به ویژه افرادی که دیالیز می‌شوند آسیب پذیر هستند. دیالیز به حذف مواد زائد و مایعات اضافی کمک می‌کند، اما همیشه پتاسیم را به طور کامل حذف نمی‌کند. به همین دلیل است که بسیاری از بیماران دیالیزی تحت رژیم غذایی کم پتاسیم قرار می‌گیرند و مصرف موز همراه با سایر میوه‌های پر پتاسیم مانند پرتقال، آووکادو و سیب زمینی برای بیماران دیالیزی معمولا محدود می‌شود.

کنترل مهم است

این بدان معنا نیست که موز باید به طور کامل حذف شود. در مراحل اولیه بیماری کلیوی یا تحت راهنمایی متخصص تغذیه، مقادیر کم ممکن است بسته به سطح پتاسیم فردی مناسب باشد. با این حال، خود درمانی با «میوه های سالم» بدون نظارت می‌تواند در مراقبت از کلیه نتیجه معکوس داشته باشد.

جایگزین‌های سالم‌تر

اگر هوس میوه دارید اما نیاز به کنترل دریافت پتاسیم دارید، میوه‌های کم پتاسیم مانند سیب، توت، انگور و هندوانه اغلب گزینه‌های مطمئن‌تری هستند. همیشه با یک نفرولوژیست یا متخصص تغذیه کلیه مشورت کنید تا مصرف میوه خود را با شرایط خاص خود تنظیم کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • پرسپولیس

    دروغه والکی میگه

  • A

    موز و میوهای گرون برای سلامتی ضرر دارند تا میتوانید فقط خیار وگوجه بخورین برای سلامتی مفید هستند و ارزون

  • تیرداداژدری

    اخه عزیزمن بااین گرانی ها خیلی کم شده میوه لاکچری من کارمند زور بزنم دوجا کار دارم میکنم جای اول کرایه خانه هست کاردوم هم که پولمون به خوردن یه برنج مرغ میرسه اونم داره پر میزنه گفتن دلار بیاد پایین ارزون میشه همه چی بدتر رفت بالا ایران ایرانه

  • لیونل مسی

    این چرت و پرت هارو از کجا درمیارین برا کلیه مضرر که قیمتش با طلا بالا میره و هرکسی جرات نزدیک شدن بهش رو ندارن و هنوز خیلیا موز رو با پوستشون میخورن اونم با نمک بعدش شما ارزون کن به فکر کلیه ماها نباش روی پاکت سیگار هم نوشتن سرطان زاس ولی میبینم که اونایی که سیگارین عمرشون مفیدتر و بیشتر هستش

  • سیبو

    کو موز کو میوه لیمو ترش کیلو صد تومن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج