۱۵۱۲۸۱۲
۱ نظر
۵۴۸
۱ نظر
۵۴۸
پ

یک قلعه ساسانی قطب گردشگری می‌ شود

قلعه تاریخی یزدگرد سوم در نهاوند استان همدان بعد از بازسازی و مرمت به جاذبه گردشگری تبدیل خواهد شد.

همشهری ‌آنلاین: قلعه تاریخی یزدگرد سوم در نهاوند استان همدان بعد از بازسازی و مرمت به جاذبه گردشگری تبدیل خواهد شد.

5180895

  قلعه نهاوند یا دژ یزدگرد قلعه‌ای ساسانی در دوران قاجار تخریب شد و به تازگی عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه و شهرسازی از برنامه‌های دولت برای بازسازی قلعه تاریخی یزدگرد سوم، آخرین پادشاه ساسانی خبر داده و گفته است که این قلعه پس از جابه‌جایی ساکنان و حفاری‌های باستان‌شناسی به قطبی برای گردشگری و اشتغال‌زایی در نهاوند تبدیل خواهد شد.

نماینده نهاوند در مجلس با اشاره به اهمیت تاریخی این قلعه گفت: «پی‌ها و سازه‌های اصلی قلعه هنوز زیر خاک هستند و پیش از بازسازی، باید ساکنان اطراف آن جابه‌جا شوند. سپس حفاری‌های دقیق باستان‌شناسی انجام خواهد شد تا این بنای تاریخی به شکل اصولی مرمت شود.» به گفته علیرضا نثاری، این قلعه در گذشته دارای قنات‌ها و چاه‌های آب بوده و هنوز هم خروجی آب آن در میدان قیصریه دیده می‌شود.

یادگار نبرد نهاوند

قلعه نهاوند در بخش غربی ایران، یک دژ باستانی است که شاهد بسیاری از رویدادهای تاریخی بوده است. ساخت قلعه نهاوند به دوره امپراتوری اشکانی نسبت داده می‌شود. این قلعه به عنوان یک دژ نظامی برای حفاظت از منطقه در برابر حملات و تهدیدات خارجی ساخته شده بود. این قلعه با نبرد نهاوند در سال ۶۴۲ میلادی شناخته می‌شود که یکی از رویدادهای مهم در جریان فتح اسلامی ایران بود. این نبرد منجر به سقوط امپراتوری ساسانی و گسترش اسلام در فلات ایران شد. این قلعه با دیوارهای سنگی مستحکم و موقعیت استراتژیک خود طراحی شده بود تا در برابر محاصره‌ها و حملات مقاومت کند. دیوارهای قلعه ضخیم و بلند هستند و از آن در برابر تیرها و پرتابه‌های دیگر محافظت می‌کنند. همچنین قلعه دارای برج‌ها و استحکامات دفاعی متعددی است که نقاط دیدبانی و لایه‌های امنیتی اضافی را فراهم می‌کردند. یکی از ویژگی‌های معماری برجسته این قلعه، موقعیت استراتژیک آن روی تپه‌ای است که چشم‌انداز فوق‌العاده‌ای از منطقه اطراف فراهم می‌کند.

تخریب برای یافتن گنج

داخل قلعه، بقایای اتاق‌ها، راهروها و اتاقک‌های مختلفی کشف شده است. چیدمان قلعه منعطف با طراحی معمولی دژهای باستانی است که حیاط مرکزی آن توسط دیوارها و ساختمان‌ها احاطه شده است.

در طول قرون، قلعه تغییرات مختلفی را تجربه کرد. در نهایت، بخش‌های زیادی از قلعه توسط ناصرالدین شاه قاجار برای یافتن گنج‌های باستانی به‌طور کامل تخریب شد.

اکنون قلعه نهاوند به یک سایت باستان‌شناسی مهم است که به زودی به یک جاذبه گردشگری تبدیل خواهد شد.

 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ⓘⓡⓐⓝⓘ

    لعنت به شاهان بی خاصیت قاجار که فقط فکر خوش گذرانی و عیش و نوش بودند و برای ایران یک کار ارزشمند انجام ندادند ،به جز ظلم و زور و تکه پاره کردن ایران عزیز

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج