حکم مرگ برای متهم جنایت در نزاع کارگران غیرمجاز
دعوای کارگران افغانستانی بر سر امنیت شغلی در ساختمان نیمهکاره به قتل یکی از آنها منجر شد و قاتل از سوی قضات دادگاه کیفری استان تهران حکم قصاص دریافت کرد.
اعتمادآنلاین: دعوای کارگران افغانستانی بر سر امنیت شغلی در ساختمان نیمهکاره به قتل یکی از آنها منجر شد و قاتل از سوی قضات دادگاه کیفری استان تهران حکم قصاص دریافت کرد.
دعوای کارگران افغانستانی بر سر امنیت شغلی در ساختمان نیمهکاره به قتل یکی از آنها منجر شد و قاتل از سوی قضات دادگاه کیفری استان تهران حکم قصاص دریافت کرد.
دو مرد زخمی در نخستین روزهای فروردین سال گذشته به بیمارستانی در یافتآباد منتقل شدند. هر دو مرد بر اثر اصابت ضربات چاقو به شدت زخمی شده و خونریزی داشتند. ساعتی بعد یکی از آنها جان باخت. پس از آن، با اعلام گزارشی از سوی کادر درمان، ماموران پلیس از واقعه مطلع و تحقیقات آغاز شد.
بررسیهای اولیه گویای آن بود که دو مرد زخمی از اتباع افغانستان هستند و مقتول به نام ضیا همراه دوست زخمیاش در ساختمانی نیمهکاره مشغول به کار بود. دوست مقتول وقتی تحت بازجویی قرار گرفت، جزئیاتی از قتل را بازگو کرد و گفت: «من، ضیا و دوست دیگرمان به نام احمد، به صورت غیرقانونی به ایران آمدیم و در اینجا مشغول به کار شدیم. احمد هر وقت اقوامش از افغانستان به تهران میرسیدند آنها را با خودش سر کار میآورد. روز حادثه صاحبکار ما وقتی دید چند افغان دیگر نیز در آنجا مشغول به کار شدهاند به احمد اعتراض کرد و گفت این رفتارش باعث ایجاد دردسر برای او میشود. صاحبکار ما را بیرون کرد و در ساختمان را بست.»
شاهد جنایت ادامه داد: «بعد از این اتفاق، من و ضیا به احمد اعتراض کردیم و گفتیم رفتار او باعث میشود ما شغلمان را از دست بدهیم. سر همین موضوع با هم دعوا کردیم. احمد زیر بار نمیرفت و در نهایت به همراه سه نفر از اقوامش که در آنجا حضور داشتند به ما حمله کرد و هر دوی ما را با چاقو زد.»
کارآگاهان بعد از اطلاع از جزئیات جنایت سراغ احمد رفتند و او را بازداشت کردند. این مرد دعوا با هموطنانش را قبول کرد اما گفت زمان حادثه اصلاً چاقو نداشت و شاید پسرعمهاش به نام مظاهر این جنایت را مرتکب شده باشد.
ماموران در ادامه مظاهر را دستگیر کردند و او در دادسرای جنایی تهران به وارد کردن ضربات مرگبار اعتراف کرد. پس از آن، پرونده تکمیل شد و در اختیار قضات دادگاه کیفری استان تهران قرار گرفت. در جلسه دادگاه، پسرعموی مقتول در جایگاه قرار گرفت و گفت: «پدر و مادر ضیا در افغانستان هستند و نتوانستند به ایران بیایند. من وکیل آنها هستم و از طرفشان برای قاتل درخواست قصاص دارم.»
در ادامه، مظاهر در جایگاه ایستاد و گفت قاتل نیست و اعتراف اولیهاش صحت ندارد. احمد و سایر شرکتکنندگان در نزاع نیز خود را بیگناه خواندند. سپس وکیل متهم اصلی به دفاع از موکلش پرداخت و گفت وکالت پسرعموی مقتول باید از سوی سفارت افغانستان بررسی شود.
در نهایت، هیات قضات وارد شور شدند و مظاهر را به جرم قتل به قصاص و به خاطر وارد کردن ضربات چاقو به دوست مقتول به حبس و همچنین به دلیل ورود غیرمجاز به زندان و اخراج از کشور محکوم کردند.
ارسال نظر