۱۵۳۹۶۷۴
۹۶۶
۹۶۶
پ

روسیه با این اقدام شاید مکانیسم ماشه را خنثی کند

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی است که روسیه پیش‌نویسی جدید برای تمدید قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برجام ارائه کرده است.

فارس: گزارش‌های رسانه‌ای حاکی است که روسیه پیش‌نویسی جدید برای تمدید قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برجام ارائه کرده است.

600 (28)

خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال می‌گوید پیش‌نویس جدیدی که روسیه برای تمدید قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده شامل بندی است که امکان استفاده اروپایی‌ها از ساز و کار بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران (اسنپ‌بک) را در آینده از بین می‌برد. 

پیش از پایگاه «امواج‌مدیا» گزارش داده بود روسیه پیش‌نویسی برای تمدید این قطعنامه که قرار است در ماه اکتبر منقضی شود ارائه کرده است. 

«لاورنس نورمن»، خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال جزئیات تازه‌ای به این ادعا اضافه کرده است.

او نوشته در سند روسیه چنین آمده است: «تصمیم گرفته می‌شود که برای دوره تمدید مشخص‌شده در بند اول این قطعنامه، هرگونه بررسی محتوایی مسائل مرتبط با اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به حالت تعلیق درآید.»

نورمن مدعی شده وجود این بند در سند روسیه موجب خواهد شد که سه کشور اروپایی اعتمادی به نیت روسیه نداشته باشند. 

 وی این بند را اینطور تفسیر کرده که کلید زدن مکانیسم اسنپ‌بک و مباحثات پیرامون آن مشمول عبارت "بررسی‌های محتوایی مسائل مرتبط با قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام" می‌شود و بنابراین بایستی در دوره تمدید به حالت تعلیق درآید. 

او اذعان کرده که این تفسیر ممکن است نادرست باشد و منتظر شنیدن نظرات سایر کارشناسان در خصوص این بند از سند پیشنهادی روسیه است.

برجام توافقی است که در سال ۲۰۱۵ بین ایران و شش قدرت جهانی (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین به علاوه اتحادیه اروپا) امضا شد و هدف آن محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌های اقتصادی بود.

قطعنامه ۲۲۳۱، مصوب ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۵ (تیر ۱۳۹۴) شورای امنیت، این توافق را تأیید کرد و ضمن لغو تحریم‌های پیشین سازمان ملل علیه ایران، محدودیت‌هایی را تا سال ۲۰۲۵ تمدید نمود و مکانیسم اسنپ‌بک را برای نظارت بر اجرای برجام تعریف کرد.

 این مکانیسم به هر یک از طرف‌های برجام اجازه می‌دهد در صورت ادعای نقض تعهدات توسط ایران، تحریم‌های سازمان ملل را به‌صورت خودکار و بدون نیاز به رأی‌گیری جدید در شورای امنیت بازگرداند. این ابزار تا اکتبر ۲۰۲۵ معتبر است و انقضای قطعنامه آن را غیرفعال خواهد کرد.

سه کشور اروپایی که از طرف‌های اصلی برجام هستند، اخیراً به دلیل پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران تهدید کرده‌اند که اسنپ‌بک را فعال خواهند کرد تا ایران را به بازگشت به مذاکرات احیای برجام وادار کنند. 

ایران یک سال پس از خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ و بازگشت تحریم‌های یکجانبه، با توجه به نقض عهد کشورهای اروپایی در عمل به تعهداتشان برخی از تعهدات خود ذیل توافق برجام را کاهش داد. 

روسیه و چین، به عنوان متحدان نزدیک ایران، با فعال‌سازی اسنپ‌بک مخالف‌اند و آن را ابزاری برای فشار غیرمنصفانه غربی‌ها می‌دانند. 

 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج