۱۵۹۴۶۷۱
۱ نظر
۳۴۲۸
۱ نظر
۳۴۲۸
پ

مجتمع عجیب در قزاقستان شبیه یک شهر آخرالزمانی

مجتمع مسکونی «آئول»، اثر معماران ب. ورونین، ل. آندریوا، ی. راتوشنی، و. لپشوف و و. وی، در سال ۱۹۸۶ در آلماتی قزاقستان ساخته شد.

عصر ایران: مجتمع مسکونی «آئول»، اثر معماران ب. ورونین، ل. آندریوا، ی. راتوشنی، و. لپشوف و و. وی، در سال ۱۹۸۶ در آلماتی قزاقستان ساخته شد.

این پروژه یکی از شاخص ترین نمونه های معماری اواخر دوران شوروی در آسیای مرکزی به حساب می آید و به خاطر فرم غیرمتعارف و زبان حجمی خاص خود شناخته می شود. طراحی مجموعه از سکونتگاه های سنتی و ساختار های قبیله ای الهام گرفته و نام «آئول» نیز به معنی روستا یا سکونتگاه سنتی در فرهنگ قزاق است.

فرم پلکانی و توده گذاری فشرده ساختمان باعث شده حجم پروژه حالتی شبیه یک سازه تدافعی یا زیستگاه صخره ای پیدا کند. در نمای ساختمان استفاده گسترده از بتن اکسپوز و هندسه مدولار دیده می شود که آن را به جریان بروتالیسم شوروی نزدیک می کند. در عین حال پروژه تلاش دارد با اقلیم و شرایط زندگی جمعی در آلماتی نیز هماهنگ باشد.

مجتمع از چندین بلوک متصل تشکیل شده و تراس های عمیق، فضا های نیمه باز و مسیر های ارتباطی داخلی در آن نقش مهمی دارند. این ویژگی ها باعث شده پروژه فقط یک ساختمان مسکونی نباشد و بیشتر شبیه یک ساختار شهری فشرده عمل کند.

امروزه «آئول» در میان علاقه مندان معماری شوروی، بروتالیسم و معماری مدرنیستی آسیای مرکزی جایگاه ویژه ای دارد و تصاویر آن بارها در پژوهش ها و آرشیو های مرتبط با معماری متاخر شوروی منتشر شده است.

55

5756

حرکت عجیب مجری، روی آنتن زنده صدا و سیما!

سفارش محصول

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    مسکن‌های (...) محله ما از این آخرالزمانی‌تره. 😄😉

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج