adexo3
۲۶۷۱۸۰
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

چرا غول «کنکور» همچنان طرفدار دارد؟

ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های بدون کنکور ۵۱۸ هزار و ۲۹۰ نفر بود اما حدود ۱۲ هزار داوطلب برای پذیرش در این رشته‌ها ثبت‌نام کردند. نگاه به این آمار حکایت از استقبال سرد داوطلبان کنکور از رشته‌های بدون آزمون دارد.

تسنیم: استقبال داوطلبان از رشته‌های بدون آزمون کنکور ۹۴ و پذیرش رشته‌های کارشناسی ناپیوسته دانشگاه‌های غیرانتفاعی براساس سوابق تحصیلی کمرنگ است و حجم زیادی از ظرفیت‌ها خالی مانده است، اما عدم‌تمایل داوطلبان به رشته‌های دانشگاهی بدون کنکور به‌چه‌دلیل است؟

طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو مقرر شد تا سوابق تحصیلی در پذیرش دانشگاه‌ها سهم ۸۵درصدی داشته باشد. هم‌اکنون سهم سوابق تحصیلی برای ورود به دانشگاه‌ ۲۵ درصد است که این میزان باید به‌تدریج افزایش یابد. بر این اساس در کنکور سال ۹۵ علاوه بر سهم ۲۵درصدی سوابق تحصیلی، نمرات نهایی دوره پیش‌دانشگاهی سهم ۵درصدی خواهد داشت.

با این روند، کنکور به‌تدریج حذف و سوابق تحصیلی جایگزین آن خواهد شد، البته طبق گفته‌های حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش باید طی ۵ سال، ۸۵ درصد پذیرش در دانشگاه‌های کشور بر اساس سوابق تحصیلی و ۱۵ درصد با توجه به آزمون (کنکور) باشد. ۱۵درصدی که برای آن آزمون برگزار می‌شود، مربوط به رشته‌های برتر و دانشگاه‌هایی است که شهریه برای آن پرداخت نمی‌شود.

به‌گفته توکلی قرار است برای ۱۳ رشته پرطرفدار مانند پزشکی، داروسازی، دامپزشکی و مهندسی علاوه بر سوابق تحصیلی، آزمون نیز برگزار شود که این آزمون توسط دانشگاه‌ها برگزار نخواهد شد، بلکه به‌صورت متمرکز خواهد بود.

طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو، شرط پذیرش دانشگاه‌ها برای اغلب رشته‌ها براساس سوابق تحصیلی خواهد بود و کنکور تنها شرط ورود به دانشگاه‌های برتر و رشته‌های پُرطرفدار است.

در کنکور سال ۹۴ پذیرش دانشجو در تعدادی از رشته‌های مقطع کاردانی دوره روزانه دانشگاه‌های علوم پزشکی، رشته‌های تحصیلی مؤسسات آموزش عالی غیردولتی ــ غیرانتفاعی، مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور و پردیس‌های دانشگاهی دانشگاه تهران و صنعتی شریف در کیش براساس سوابق تحصیلی صورت گرفت.

ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های بدون کنکور ۵۱۸ هزار و ۲۹۰ نفر بود اما حدود ۱۲ هزار داوطلب برای پذیرش در این رشته‌ها ثبت‌نام کردند. نگاه به این آمار حکایت از استقبال سرد داوطلبان کنکور از رشته‌های بدون آزمون دارد.

مؤسسات غیرانتفاعی و غیردولتی نیز برای پذیرش دانشجو در دوره‌های کارشناسی ناپیوسته براساس سوابق تحصیلی اقدام می‌کنند. ظرفیت موجود در این دوره ۱۵۱ هزار و ۲۶۹ نفر است و فرصت ثبت‌نام تا ۳۰ آبان ادامه دارد که تاکنون ۱۴ هزار و ۴۹۸ داوطلب ثبت‌نام کرده‌اند یعنی تا این لحظه ۹۰ درصد ظرفیت خالی مانده است.

اما علت استقبال سرد داوطلبان از رشته‌های بدون کنکور چیست؟ به نظر می‌رسد رشته‌هایی که پذیرش در آنها براساس سوابق تحصیلی است برای داوطلبان جذابیتی ندارند و به‌اصطلاح جزو رشته‌های کم‌متقاضی محسوب می‌شوند یا دانشگاه‌هایی که اقدام به پذیرش دانشجو به این روش می‌کنند مورد علاقه دانش‌آموزان نیستند.

حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش در پاسخ به این پرسش که "چرا استقبال از رشته‌های بدون آزمون دانشگاه‌ها کمرنگ است؟" می‌گوید: این موضوع به آن دلیل است که داوطلب نداریم یعنی اغلب داوطلبان در رشته‌های دارای آزمون پذیرفته می‌شوند و تعداد داوطلبانی که برای پذیرش رشته‌های بدون کنکور اقدام می‌کنند،‌ کم است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج