adexo3
۳۵۸۰۰۹
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

گرما زدگی در کمین مردم جنوب

این روزها که گرما شدیدی در بسیاری از شهرهای کشور به ویژه مناطق جنوبی آن حاکم شده دانستن علائم گرمازدگی، راه‌های درمان و علل بروز آن برای هر فردی که در معرض گرما قرار دارد، ضروری است.

خبرگزاری ایسنا: این روزها که گرما شدیدی در بسیاری از شهرهای کشور به ویژه مناطق جنوبی آن حاکم شده دانستن علائم گرمازدگی، راه‌های درمان و علل بروز آن برای هر فردی که در معرض گرما قرار دارد، ضروری است.

گرمازدگی معمولا بدنبال فعالیت بدنی متوسط تا شدید در هوای گرم ایجاد می‌شود، در این عارضه به علت تعریق شدید آب بدن از دست رفته و متعاقب آن درجه حرارت مرکزی بدن بالا می‌رود، گرمازدگی می‌تواند بصورت خفیف، متوسط یا شدید بروز کند تا جایی که این عارضه در موارد شدید حتی می‌تواند منجر به مرگ شود.

دکتر "مریم محبی" پزشک عمومی درباره گرمازدگی توضیح داد: زمانی که بدن قادر به دفع حرارت اضافی نباشد، در نتیجه حرارت در بدن باقی مانده و بدن شروع به داغ کردن می‌کند، این افراد دچار تب شدیدی ‌شده و درجه حرارت آنها به ۴۲ درجه هم می‌رسد.

وی اضافه کرد: گرمازدگی در مناطق گرمسیری بیشتر به چشم می‌خورد، مردان بیش از زنان مستعد ابتلای به گرمازدگی هستند و علت این امر عرق کردن بیشتر مردان، همچنین از دست دادن سریع‌تر آب بدن در مقایسه با زنان است.

محبی تصریح کرد: افرادی که در گرمای شدید فعالیت می‌کنند، دچار گرمازدگی می‌شوند، به ویژه نوزادانی که دچار سرما خوردگی شده‌اند و تب مختصری دارند. گاهی مادران به علت این که سرما خوردگی کودک تشدید نشود، او را در زیر پتو قرار می‌دهند که این امر سبب تداوم تب شده و نوزاد دچار گرمازدگی می‌شود.

این پزشک عمومی با بیان این که کودکانی که دچار گرمازدگی شده‌اند، باید پاشویه شوند، اظهار کرد: هنگامی که کودکی دچار تب شدید می‌شود باید بلافاصله شکم و پشت نوزاد را با آب ولرم شستشو داد.

وی با بیان اینکه گرمازدگی علامی دارد که با توجه به آنها می‌توان متوجه شد که یک فرد دچار گرمازدگی شده است، گفت: منگی‌، خستگی‌، غش‌، سردرد، رنگ‌ پریدگی‌ و مرطوب‌ بودن‌ پوست، تند و ضعیف‌ بودن‌ نبض‌، تند و سطحی‌ بودن‌ تنفس، گرفتگی‌ عضلانی، داغ‌، خشک‌ و بر افروخته‌ بودن‌ پوست‌ بدون تعریق، بالا بودن‌ درجه‌ حرارت‌ بدن، تند بودن‌ ضربان‌ قلب، گیجی‌ و از دست‌ دادن‌ هوشیاری‌ از علائم شایع گرمازدگی به شمار می‌روند.

محبی با بیان اینکه باید در هوای گرم از مایعات بیشتر استفاده کرد، افزود: افراد در هوای گرم تابستان از مایعات و آب میوه زیاد استفاده کرده و از مصرف قهوه، چای و انواع کولاها خودداری کنند، زیرا این مواد باعث از بین رفتن بیشتر آب بدن می‌شوند.

وی تصریح کرد: دوغ و شربت آبلیموی خنک، بهترین راه درمان گرمازدگی در فصل تابستان هستند، همچنین استفاده از خاکشیر یخ زده برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است، ترجیحا بهتر است این نوشیدنی‌ها خانگی و دست ساز باشد.

این پزشک عمومی خاطرنشان کرد: اولین اقدام برای بهبود فرد گرمازده، قرار گرفتن بیمار در محیط خنک و در سایه و نیز شست و شوی او با آب ولرم است.

وی به فرسودگی گرمایی اشاره کرد و گفت: فردی که در معرض گرمای شدید عرق می‌کند آب زیادی از بدنش را از دست می‌دهد و به علت تبخیر و ادرار زیاد نمک بدنش کاهش یافته و دچار فرسودگی گرمایی می‌شود.

محبی با بیان این که فرسودگی گرمایی باعث مرطوب شدن و عرق کردن پوست بدن فرد می‌شود، اذعان داشت: بدن این افراد اصلا داغ نیست و فشار خون پایین و نبض کندی دارند، تشنه نیستند و گفته می‌شود تنظیم آب و الکترولیت‌های بدنشان به هم خورده است که در صورت عدم رسیدگی به بیمار احتمال مرگ آنها بالاست.

وی درباره فرد گرمازده توصیه کرد: برخلاف فرسودگی گرمایی، فرد گرمازده بسیار تشنه و بدن داغی دارد و باید به سرعت خنک شود، تشنگی بیمار با مایعات خنک به مرور رفع می‌شود، ولی مهمتر از همه خنک کردن بدن فرد بیمار است که با مصرف آب بیشتر، فرد دچار فرسودگی گرمایی می‌شود.

محبی بیان این که فرسودگی گرمایی در فرد هیچ علایم قرمزی و داغی بدن ایجاد نمی‌کند، ‌خاطرنشان کرد: دادن آب و خنک کردن فرد هیچ تاثیری در روند بهبودی بیمار ندارد و هرچه سریع تر باید به پزشک مراجعه کند. تنها راه درمان تزریق سرم است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج