۳۸۲۲۴۱
۱۸ نظر
۵۰۰۵
۱۸ نظر
۵۰۰۵
پ

مصباحی مقدم: خنده‌دار نیست که جت میسازیم اما هنوز خودروی قدیمی تولید میکنیم؟

یک نماینده سابق مجلس گفت:‌ با این که می‌دانیم رفع تحریم‌ها در بخشی از مشکلات اقتصادی تاثیرگذار است اما دیگر زمانش رسیده که دولت نگاهش را به اقتصاد داخلی معطوف کند.

خبرگزاری ایسنا: حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم در نشستی از سلسله نشست‌های هم اندیشی جمعیت پیشرفت و عدالت اجتماعی با موضوع رکود اقتصادی دولت و ساخت و ساز اظهار کرد: خروج از رکود و راهکارهای حمایت از ساخت و ساز مسأله مهمی است که دولت باید به آن توجه کند. متاسفانه دوران طولانی مدتی از حاکم شدن رکود در کشور ما می گذرد که معلول عوامل داخلی و خارجی متفاوتی است.

وی ادامه داد: به طور عمده عوامل داخلی رکود به استفاده نکردن از سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی، ضعف مدیریت و حرکت بسیار کندی در حل مشکلات بر می‌گردد.

مصباحی مقدم تصریح کرد: حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد مشکلات اقتصادی ما ربطی به ظرفیت‌های خارجی ندارد بلکه به ظرفیت‌های داخلی خودمان مربوط می‌شود و معنای عمومی این سخن این است که اگر دولتمردان ایران اهتمام خودشان را بر حل مشکلاتی که عاملش داخلی است بگذارند موفق‌تر خواهند بود؛ اما متاسفانه طی سه سال گذشته بیشتر دولتی‌ ها به مناسبات خارجی و رفع تحریم‌ها توجه کردند.

وی خاطر نشان کرد: البته مسلما تحریم‌های بین‌المللی ایران یک مانع بود اما هنوز همان هم به طور کامل حل نشده است؛ شاید با چشم اندازی بلند مدت درست شود اما دولت در کنار چشم اندازهای بلند مدت باید چشم انداز کوتاه مدت هم داشته باشد.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی هم‌چنین گفت:‌ قبل از مذاکرات ایران با ۱+۵ گفته می‌شد که ۳۰ درصد مشکلا ت اقتصادی ایران معلول تحریم‌ها است و ۷۰ درصد مشکلات ایران معلول عوامل داخلی است مثلا ساختار دولت ناکارآمد است و دولت باید موانع داخلی اصلاح کند.

وی با بیان اینکه با مذاکرات ایران بخشی از سایه های سنگین تحریم بر طرف و فضای جدیدی از نظر نگاه جهانی به اقتصاد ایران ایجاد شد، گفت:‌ با این که می‌دانیم رفع تحریم‌ها در بخشی از مشکلات اقتصادی تاثیرگذار است اما دیگر زمانش رسیده که دولت نگاهش را به اقتصاد داخلی معطوف کند.

این فعال سیاسی اصولگرا با انتقاد از سیستم بانکداری کشور اظهار کرد: ما از ظرفیت نقدینگی یک کشور استفاده نمی‌کنیم بانک‌ها به جای تولید مردم را به فعالیت‌های غیر مولد هدایت می‌کنند. بانک های ما پرطمع هستند و به حداکثر سود می اندیشند؛ سود هم در فعالیت‌های غیر مولد است وگرنه کشاورزی و صنعت به اندازه انتظار بانک ها سود ندارند. در واقع می‌شود گفت نظام بانکی ما در خدمت تولید نیست.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطر نشان کرد: دولت نقدینگی خود را باید به بنگاه‌های تولیدی اختصاص دهد. در ادامه نظارت بر بانک ها باید اصلاح شود. بعد از تصحیح این امور است که می‌توان برای خروج از رکود به ظرفیت‌های داخلی توجه کرد.

مصباحی مقدم با اشاره به آماری مبنی بر وجود مقدار زیادی ارز در دست مردم گفت:‌ مردم به سیستم بانکی اعتماد ندارند تا ارزهای خود را به آن‌ها بسپارند این در حالی است که دولت برای تامین ارز با مشکل زیادی روبرو است. اگر سیستم بانکی بتواند سپرده‌های ارزی به دست آورد می‌تواند سود ارزی هم به مردم بدهد که طبیعتا آنها راضی‌تر خواهند بود.

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: از طرف دیگر می‌توان از طلاهای خانوارها به عنوان سرمایه لازمه برای خروج از رکود یاد کرد. بعد از هند ایران دومین کشور استفاده کننده از طلای زینتی است. این یعنی سرمایه‌ای که با یک برنامه ریزی می‌توان از آن به عنوان سرمایه‌ای مناسب استفاده کرد.

مصباحی مقدم در تشریح پیشنهادات خود برای خروج از رکود گفت: اگر این اتفاقات رخ دهد سطح اشتغال بالا می‌رود و بنگاه‌هایی که امروز تعطیل هستند یا نصفه کار می‌کنند رونق می‌گیرد. اگر سرمایه لازم برای تولید فراهم شود، یک باره جهشی در رشد ما صورت می گیرد و دولت موفق خواهد شد تا کشور را از رکود خارج کند.

وی با تشکر از تلاش وزارت جهاد کشاورزی برای رسیدن به خودکفایی گندم گفت:‌ تا سال گذشته دو تا دو و نیم میلیارد دلار ارز برای خرید گندم از کشور خارج می‌شد که این مشکل را با موفقیت حل کردیم و به خودکفایی گندم رسیدیم. باید همین روش را هم در مورد مصارف دیگرمان مانند روغن و غذای دام هم استفاده کنیم.

این فعال سیاسی اصولگرا گفت: سالانه یک میلیون و هشتصد هزار تن تفاله سویا توسط یک نفر به صورت رانت وارد کشور می‌شود که مورد مصرف دام‌های ما قرار گیرد. آیا ما خودمان نمی‌توانیم گیاهی که تمامش از لحظه کاشته شدن تا زمانی که به تفاله تبدیل می‌شود قابل مصرف است را با آبیاری قطره‌ای توسط کشاورزان خودمان تولید کنیم؟

وی در پیشنهادی دیگر برای بهبود وضعیت کشاورزی کشور گفت:‌ خوب است از کشاورزان خواسته شود به جای زمین‌های کوچک با یکدیگر به صورت تعاونی کار کنند؛ از این رو است که هزینه های کاشت، داشت و برداشت هم‌چنین هزینه های مربوط به آبیاری، سمپاشی از گذشته کمتر می‌شود و نیروی کار بیشتری هم نسبت به قبل در این زمین ها مشغول به کار می‌شوند.

این نماینده سابق مجلس در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ایرادات فروش نفت خام در کشور ایران گفت:‌ امسال سه میلیون و هشت هزار بشکه تولید نفت داشته‌ایم. دست دوستانمان در وزارت نفت درد نکند. نسبت به سالهای گذشته تولید نفتمان افزایش یافته است اما بعد از توجه به افزایش این رقم بلافاصله ذهن ما به این سو می‌رود که آن‌ها برای پرهیز از خام فروشی نفت چه قدمی برداشته‌اند؟

وی افزود: اگر به جای صادرات نفت خام فراورده‌های نفتی مان را صادر کنیم با در نظر گرفتن هر بشکه نفت به ۳۵ تا ۴۰ دلار می‌توانیم بگوییم که فروش فرآورده‌مان به ده برابر قیمت یک بشکه نفت می‌رسد.

مصباحی مقدم هم‌چنین با انتقاد از وضعیت مصرف انرژی در کشور خاطر نشان کرد: مصرف انرژی در ایران برابر است با کشوری مانند چین. ما باید روش‌های مصرف خود را کاهش دهیم. با اصلاح روش‌ها در تولید و مصرف می‌توانیم سالانه صد میلیون دلار در بخش انرژی صرفه جویی داشته باشیم. دولت با این ظرفیت‌های ایجاد شده می‌تواند کسب درآمد کند.

این فعال سیاسی یادآور شد: رکود در کشور ما عمیق است و در حال حاضر از ظرفیت هایی که در درون نظام، ملت و دولت ما وجود دارد استفاده درستی نشده است. نمی دانم این عدم توجه به استفاده از ظرفیت های داخلی را چطور باید تحلیل کرد. آیا این درست است که از کشورهای دیگر که نسبت به ما متخصص تر هم نیستند بخواهیم بیایند در کشور ما، نیروگاه تولید کنند؟

وی ادامه داد: آیا این خنده دار نیست که ما می‌توانیم جت بسازیم، می‌توانیم ماهواره به فضا پرتاب کنیم؟ اما هنوز خودروهای قدیمی تولید می‌کنیم؟ آیا وقت آن نرسیده که دانشگاه‌های ما که به قسمت نظامی ما کمک می‌کنند به بخش صنعت هم کمک کنند. ما به یک مدیریت یکپارچه برای بهبود اوضاع نیازمندیم.

مصباحی مقدم در بخش دیگری از صحبت های خود با انتقاد از فربه بودن دولت نسبت به درآمدها و بهره وری‌اش خواستار اجرا شدن دقیق اصل ۴۴ قانون اساسی شد.

وی هم‌چنین در بخش دیگری از این نشست با اشاره به مبحث مطرح شده در رابطه با قانونی به نام FATF گفت :‌ قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در مجلس قبل به تصویب رسید. این قانون یعنی اجازه ندهیم تروریست‌ها از طریق کشور ما تقویت شوند. منظور از تروریست آنهایی است که مطابق با قوانین سازمان ملل تروریست شناخته می‌شوند اما هیچگاه سازمان ملل حزب الله را تروریسم ندانست.

وی هم‌چنین گفت:‌ برخی اعضای سازمان ملل با حزب الله تعامل خوبی دارند. مثالش کشور فرانسه است. حزب‌الله مجموعه‌ای مدنی و نظامی است که مجموعه مدنی آن نماینده رسمی پارلمان هستند و مجموعه نظامی‌اش از سرزمین شان دفاع می‌کنند؛ همین دفاع مشروع هم باعث شد اسرائیل را سرجایش بنشانند. آن‌ها دقیقا در راستای قوانین سازمان ملل عمل کردند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه سازمان ملل هیچ‌گاه با حزب الله مشکلی نداشته است گفت: کنگره آمریکا حزب الله را تروریست خوانده بود؛ با این حال FATF در مجلسی که من در آن حضور داشتم تصویب نشده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ساراازاصفهان

      بله خنده داره ،خیلی هم خنده داره

    • اشراقی گلپایگانی

      خیلی جالب است حرف مردم ودرددل مردم را مسئولان. میگویند. گرفتاری ومشکلات ومعضلات را مردم میدانند ....

    • هلنسا

      عرض کنم که خنده دار که نیست هیچ گریه دار است.........

    • بدون نام

      جت میسازیم ؟؟؟ از کی تا حالا ؟؟؟

    • مریم

      نه نیست

    • محسن

      خیلی جالبه ما دوساله مشابه RQ170 ساختیم
      ولی هنوز نمیتونیم از رو بنز ماشین بسازیم یعنی میتونیم چون سود بیشتری داره پراید میسازیم
      واقعا ......

    • امنه

      از ایت الله مصباحی مقدم خیلی خوشم میاد .واقعن سرمایه این خاک وبومن.خوش فکر هست و حرف دل مردم را میزند..و حرفاش منطقین.همیشه حرفای منطقی میزند .من با وجودیکه به اصلاح طلبها تمایل دارم ولی ایت الله مصباحی مقدم را خیلی قبول دارم و به نظر اگر شرایطی ایجاد بشه در یک پست مدیریت اجرایی منصوب بشن منشا خیر و پیشرفت خواهند بود .بخصوص که سالیان متمادی تجربیات ارزمند کسب کردند.حرفاشونو الان بخانید همه حرفاشون منطقیه حتی در مورد FATF که خیلی ها اومدن بدون اینکه بدونن چی هست یک اظهار نطری کردن و جبهه گیری کردن بسیار منطقی نظرشونو گفتن یا در مورد ساختن جت و مقایسش با ساختن ماشینهای از رده خارج که همه مردم اینها رو با هم مقایسه میکنن .ممنون

    • بدون نام

      سیاسیون که همش به ........، صنعت مستأصل خودرو را تحویل نظامیون بدین، دوساله صنعت بروز خودروی واقعی تحویل بگیرین.

    • بدون نام

      از کجا معلوم که واقعا ما جت میسازیم؟؟

    • بدون نام

      کاش سپاه وارد صنعت خودرو سازی میشد. واقعا عالی بود

    • بدون نام

      شاید هم ادعای ساخت جت خنده دار باشد.

    • بدون نام

      ما کجا جت ساختیم؟ اگر واردات و مونتاژ مدلهای چند دهه قبل است مثل هواپیما های اوکراینی 141 که به خاطر نواقص زیادش تقریبا کنار گذاشته شده اون منظور هست؟ آیا خداییش هواپیمای جتی که اینجا ساخته بشه جرات سوار کردن زن و بچه ات را در این جت داری؟ الان آقایان به اصطلاح ابداع کردند و موتور بنزینی فابریک و نه پایه گازسوز را به اصطلاح گاز سوز کردند که علاوه بر ضعف موتور، پدر موتور در می آمد. ما چیزی به اسم تحقیق در کشورمان نداریم و هم عاریه گرفته از اینترنت است. یا اختراع دیگری صورت گرفت و موتور و سیستم انتقال قدرت پراید را رو رنو 5 گذاشتند و شد پی. کی. با بدنه بر آمده. به قولی،یا موتور پژو را گذاشتند رو پیکان که شده بود پیکان پژویی! و یا موتور پیکان را گذاشتند رو پژو که شد پژو آردی!به هر حال این مصرف کننده در ایران است که چاره ای جز تن در دادن به این موارد ندارد و به قول معروف، همینی که هست!!

    • بدون نام

      همین چیزی که الان گذاشتید واسه تیترتون من کامنت گذاشتم شما ترسیدید بذارید.

    • سلام

      در مورد موشک یا جت،می خواهیم و می سازیم ولی دوستان خودرویی نمی خواهند که بسازند.بجاش با کمترین ریسک ماشین چینی سر هم می کنن،ملت هم برا فرار از تولیدات داخل ماشین های بی هویت و غیر اصل چینی رو به قیمت ماشین های روز اروپا می خرن.وقتی می تونیم یه مربی رو با دوازده میلیارد بیاریم اونم تو فدراسیون فقیر فوتبال نمی تونن این دو خودروساز یکی دوتا مهندس طراح رو به خدمت بگیرن و بجای سابرینا و آریسان که سمبل زشتی رو از اکتیون بردن ،دو سه تا نمونه ی بروز و کیفی بسازن؟وا... می تونن.

    • mori

      خنده داره ک اره هس.ولی یکم ازاون بسازن یکمم ازاین بدمیگم!!

    • ایرانی

      ایران نمی تواند جت بسازد

    • علی

      بهتر است به جای گفتن واژه تولید و ساختن ماشین قدیمی میگفت مونتاژ ماشینهای قدیمی با قطعات چینی!

    • عباس

      چرا بعضيها أسرار دارند كه ما نمى توانيم جت بساريم خوب ديگه وقتی آقای وزیر توان مردم را در حد آبگوشت بزباش میداند انتظار بيشتري نبايد داشت

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج