adexo3
۴۰۰۳۶۱
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

پرده دیگر از توافقنامه با رنو

پرویز نصیری؛ کارشناس خودرو در خبرآنلاین نوشت: این روزها جو رسانه‌ای صنعت خودروی کشور تحت تاثیر توافقنامه‌ای است که چند روز قبل دولت‌مردان ایرانی به نمایندگی از خودروسازان آن را در پاریس امضا نمودند! خبری که در صدر اخبار روز جمعه نهم مهرماه پخش شد تحلیل‌های فراوانی در پی داشت.

پرویز نصیری؛ کارشناس خودرو در خبرآنلاین نوشت: این روزها جو رسانه‌ای صنعت خودروی کشور تحت تاثیر توافقنامه‌ای است که چند روز قبل دولت‌مردان ایرانی به نمایندگی از خودروسازان آن را در پاریس امضا نمودند! خبری که در صدر اخبار روز جمعه نهم مهرماه پخش شد تحلیل‌های فراوانی در پی داشت.
عده‌ای می‌گفتند چنین کاری از سوی دولت گسترش سیاست‌های دخالتی در صنعت خودروسازی است و چنین تیتر زدند که «ایدرو خودروسازان را دور زد» تعدادی هم معتقد بودند که قرارداد بیانگر سیاست‌های حمایتی دولت از خودروسازان است و تعداد دیگری هم از نبود مدیران خودروساز در زمان امضای توافقنامه گله‌مند شدند.

اما در بین تحلیل‌های مختلف به نظر می‌رسد که جای یک نکته ناگفته هنوز باقی است. در تصاویر ارسالی از پاریس, مردی که به «پرده نشین صنعت خودرو» معروف بود دیده می‌شد؛ بیوک علیمرادلو رئیس جدید هئیت مدیره گروه خودروسازی بهمن؛ که نقش پر رنگی در امضای این توافقنامه داشت؛ در لحظه امضای توافقنامه حاضر بود.

شاید به نظر برسد که مهندس علیمرادلو در این سفر به عنوان ديگري در این ترکیب قرار داشته است اما اگر بخواهیم صفحاتی از تاریخ همین چند سال گذشته صنعت خودرو را بازخوانی نماییم به نقش این شخص در یکی از مهمترین قرارداد قبلی رنو با سازمان گسترش می‌رسیم؛ علیمراد‌لو در بهار ۱۳۸۲ با جدایی از شرکت مهر‌کام پارس به دستور رئیس وقت سازمان گسترش‌، برای تشکیل شرکت توسعه صنعت خودرو و طراحی و تولید پلت‌فرمی مشترک برای خودروسازان داخلی برگزیده شد و در همان مقطع بود که امضای تفاهمنامه سازمان گسترش با رنوی فرانسه در پروژه تندر ۹۰ مطرح شده بود.

وی از طرف سازمان گسترش ماموریت یافت تا این قرارداد را نهایی و اجرایی کند و در نهایت شرکت توسعه صنعت خودرو با سهام ۴۸ درصدی سازمان گسترش و سهام ۵۲ درصدی مساوی سایپا و ایران خودرو تشکیل و پس از یک سال مذاکره با رنو، تحت مدیریت وی بود که قرارداد شرکت توسعه صنایع خودرو با رنو پارس برای تولید تندر‌۹۰ نهایی شد. حاصل این قرارداد تشکیل شرکت رنو- پارس با سهام ۴۹ درصدی شرکت گسترش صنایع خودرو و سهام ۵۱ درصدی رنوی فرانسه بود‌‌ که بر اساس آن مقرر شد تا با کمک و انتقال دانش فنی توسط شرکت رنو، تولید قطعات تندر۹۰ در داخل کشور بومی‌سازی شود.

دقیقاٌ یک سال مانده به ۹۰ علیمرادلو که نقش پر رنگی در قرارداد تندر۹۰ داشت؛ به تدریج از صنعت خودرو فاصله گرفت و به صنعت قطعه‌سازی وارد شد اما در نهایت در اوایل سال ۹۱ به این جمع‌بندی رسید که با خروج از صنعت خودرو و قطعه‌سازی به فعالیت در بخش ديگري بپردازد‌. در آغاز به کار دولت یازدهم علیمرادلو به عناوين مشاور منتصب شد؛ او این روزها هم به اين عنوان و هم رئیس هئیت مدیره گروه بهمن است ؛حال باید دید که نقش علیمرادلو در این توافقنامه چگونه تعریف شده است؟ اگر او از منظر رئیس هئیت مديره گروه بهمن موتور در این توافقنامه حضور داشته, که جای درنگ بسیار برای سایر مدیران خودروساز دارد که چرا آنها به این مراسم حضور نداشتند و اگر او با سمت ديگري در این مراسم حاضر بوده؛ که باز بهتر می‌بود با توجه به جایگاه جدیدش (به عنوان رئیس هئیت مدیره گروه بهمن موتور) هم چنان پرده نشین باقی می‌ماند .

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج