واقع نگری در لايحه بودجه ۹۶
وحيد شقاقيشهري؛ اقتصاددان در روزنامه آرمان نوشت: دولت لايحه بودجه سال آينده را با سقف بيش از ۱۰۰۰ تريليون تومان و منابع عمومي ۳۲۰ هزار ميلياردي روز گذشته به مجلس تقديم كرد. آنچه ميتواند ما را به اجراي صحيح و بدون مانع اين لايحه اميدوار كند وجود نگاه واقعبينانه به اين لايحه است.
وحيد شقاقيشهري؛ اقتصاددان در روزنامه آرمان نوشت: دولت لايحه بودجه سال آينده را با سقف بيش از ۱۰۰۰ تريليون تومان و منابع عمومي ۳۲۰ هزار ميلياردي روز گذشته به مجلس تقديم كرد. آنچه ميتواند ما را به اجراي صحيح و بدون مانع اين لايحه اميدوار كند وجود نگاه واقعبينانه به اين لايحه است.
برآورد قيمت نفت تا محدوده ۵۵ دلار چندان دور از ذهن نبود و در اين زمينه دولت بر اساس انتظارات عمل كرد. همچنين پيشبيني نرخ ۳۳۰۰ تومان براي دلار در سال ۹۶ با توجه به روح اقتصاد، وضعيت فعلي بازار ارز و شكاف ايجاد شده بين تورم داخل و خارج كشور نرخ بسيار معقولانهاي است. البته آنچه در بازار ارز بايد اتفاق افتد و اكنون بيش از هر زماني نياز به آن احساس ميشود، تك نرخي شدن ارز است.
علاوه بر اين، تعيين ۱۱۲ هزار ميليارد توماني درآمدهاي مالياتي براي سال آينده نشان ميدهد كه دولت همچنان توجه زيادي به اين درآمدها دارد، اما اخذ درآمدهاي مالياتي در سال آينده با توجه به افزايش درآمدهاي مالياتي با فشار كمتري صورت ميگيرد. همانطور كه مشاهده كرديم دولت سقف درآمدهاي نفتي را مانند سالهاي گذشته كمتر از درآمدهاي مالياتي ترسيم كرد. طبيعتا با توجه به وضعيت كنوني اقتصاد ايران و ركودي كه بر آن حكم فرماست دولت بيش از اين نميتواند بر افزايش مالياتها تاكيد كند.
اكنون نيز دولت از افزايش درآمدهاي نفتي اطمينان كسب كرده است و كمتر صاحبان صنايع و بنگاههاي توليدي را در تنگنا قرار ميدهد. بايد توجه داشت كه درآمد پيشبيني شده نفت براي سال جاري حدود ۷۶ هزار ميليارد دلار است و مقايسه اعداد و ارقام لايحه اين دو سال ديد واقعگرايانهتر سال آينده را به خوبي نشان ميدهد. همچنين توجه به هزينهها و درآمدهاي بودجه هر سال، نقش مهمي براي خروج از ركود ايفا ميكند؛ به نظر ميرسد دولت براي خروج واقعي از ركود در سال ۱۳۹۶ هم نتوانست آنطور كه ميخواهد، بودجه عمراني در نظر بگيرد، در واقع دولت براي سال آينده چارهاي غير از در نظر گرفتن بودجه انبساطي نداشت.
دولت در سال ۱۳۹۶ سعي ميكند بر درآمدهاي نفتي تكيه كند و پروژههاي عمراني را از اين طريق پيش ببرد. در دو سال گذشته كه قيمت نفت در پايينترين سطح خود قرار گرفت، دولت يازدهم نتوانست به خوبي پروژههاي عمراني را توسعه بخشد، طبيعتا دولت براي جبران عقبماندگيها ناچار است به سمت درآمدهاي نفتي حركت كند.
البته مسئولان بايد به ديگر ظرفيتهاي اقتصادي توجه داشته باشند، تا بار ديگر به معضل اقتصادي تك محصولي مبتني بر نفت دچار نشوند. برداشت بسياري از تحليلگران اين است كه دولت براي خروج از ركود بايد سياستهاي انبساطي را در پيش گيرد و دولت هم با بودجهاي كه تنظيم كرده است نشان داد بيش از هر فرد و گروهي بر اين امر واقف است.
حال به نظر ميرسد بودجه سال ۱۳۹۶ عملياتيتر از بودجه سال جاري تنظيم شده است، زيرا همانطور كه گفته شد در اين سالها درآمد اصلي اقتصاد ايران كه از طريق فروش و صادرات نفت كسب ميشد، به كمترين حد خود رسيد، اما توافقي كه در در سازمان اوپك شكل گرفت، خريداران نفت را ناچار به خريد نفت با قيمت بالاتر كرد.
اين توافق بيشتر مبتني بر علم اقتصاد روي داد و كشورهاي عضو اوپك دريافتند كه بايد با توجه به منحني عرضه و تقاضا، از ميزان توليد و صادرات خود بكاهند. متاسفانه در چند سال گذشته كشور عربستان به دليل كارشكنيهاي سياسي، خواستههاي ساير اعضا را برآورده نكرد و بازار را در اين چند سال بر هم زد. با اين حال دولت در تنظيم بودجه سال آينده به خوبي عمل كرد و مبتني بر واقعيات برنامه را به مجلس ارائه داد. البته نقدهايي به چند بند از اين لايحه وجود دارد كه اميد ميرود نمايندگان مجلس در بررسي لايحه در مسير اصلاح آن گام بردارند.
تبلیغات متنی
-
یکتا ناصر بهخاطر منوچهر هادی درخواست حلالیت کرد
-
فشار برای برکناری پیمان جبلی بالا گرفت
-
روسیه تهدید به استفاده سلاحهای اتمی کرد!
-
بروکسل تصمیم ایران درباره ارتش را رد کرد
-
واکنش رسمی به دیدار احمدینژاد با چهره جنجالی آمریکا
-
رفتار عجیب و بیادبانه محمدحسین مهدویان در جشنواره فجر
-
حضور مجدد الناز ملک در جشنواره پس از حواشی روز گذشته!
-
اقدام امنیتی برای حفاظت از تهران و پایگاه فردو
-
فراخوان برای آنفالو کردن هادی چوپان در اینستاگرام
-
الناز شاکردوست از سینما خداحافظی کرد
-
صداوسیما فهرست اهداف حمله به امارات را اعلام کرد
-
محسن یگانه علیه صداوسیما به سیم آخر زد
-
بازیگر پایتخت از حضور این خانم در جشنواره فجر شاکی شد
-
یک ملیپوش دیگر از تیمملی خداحافظی کرد
-
وضعیت برگزاری کلاس تحصیلات تکمیلی در نیمسال دوم
-
یکتا ناصر بهخاطر منوچهر هادی درخواست حلالیت کرد
-
بروکسل تصمیم ایران درباره ارتش را رد کرد
-
واکنش رسمی به دیدار احمدینژاد با چهره جنجالی آمریکا
-
رفتار عجیب و بیادبانه محمدحسین مهدویان در جشنواره فجر
-
اقدام امنیتی برای حفاظت از تهران و پایگاه فردو
-
فراخوان برای آنفالو کردن هادی چوپان در اینستاگرام
-
الناز شاکردوست از سینما خداحافظی کرد
-
صداوسیما فهرست اهداف حمله به امارات را اعلام کرد
-
یک ملیپوش دیگر از تیمملی خداحافظی کرد
-
حضور داماد یهودی ترامپ در نشست جمعه با ایران
-
نطق شبانه ترامپ درباره مذاکره با ایران در استانبول
-
جمله معنادار روی لباس چهره مشهور در جشنواره فجر
-
پیغام غیرمستقیم نتانیاهو درباره حمله ایران
-
پروازهای ایران به دو مقصد خارجی دوباره برقرار شد
-
زمان دیدار ویتکاف و عراقچی در استانبول مشخص شد
-
ناو هواپیمابر لینکلن دریای عمان را ترک کرد
-
مداح مشهدی شعار «این آخرین نبرده» را اجرا کرد
-
یک افغانستانی صاحب جایزه بدترین خانه سال جهان شد!
-
اعزام پهپادهای سپاه برای تعقیب آبراهام لینکلن
-
خشم منوچهر هادی در جشنواره فجر: دیکتاتور هستید!
-
سفارت ایتالیا در تهران تعطیل شد
-
ادامه اعزام نیرو و تجهیزات نظامی آمریکا به منطقه
-
ورود کاروان نظامی بزرگ آمریکا به عراق
-
پدیده دنیای مداحان در شبکه سه رونمایی شد
-
زمان دیدار ویتکاف و عراقچی در استانبول مشخص شد
-
خبر مهم؛ آمریکا در حال تخلیه پایگاه العدید قطر
-
نیروهای ویژه آمریکا در دیگو گارسیا مستقر شدند
-
جزئیات طرح جدید افزایش حقوق کارمندان
-
حرکت زشت و زننده مجری شبکه افقِ صداوسیما
-
توافق ایران با آمریکا وارد فاز تازهای شد
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
لایحه بودجه بدون پشتوانه عقلانی! اگه روزنامه آرمان تایید نکنه پس کی تایید کنه؟