۴۴۷۷۸۶
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

تقوی: نماز جمعه را نباید به درگیری کشاند

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه می‌گوید: ما سیاست‌هایمان را از رهبری می‌گیریم و به تبعیت از مقام معظم رهبری دولت را حمایت می‌کنیم.

خبرآنلاین: روز گذشته در نمازجمعه شهر یزد عده ای به سخنان حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور با پرتاب مهر و تسبیح اعتراض کردند. اتفاقی که پیشتر هم در قم برای رییس مجلس اتفاق افتاده بود. حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی در گفتگو با خبرآنلاین در واکنش به این اتفاق می گوید: نماز جمعه محل برخورد و درگیری نیست بلکه باید محل ارتباط، تبادل نظر و حل مشکلات باشد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه یادآور می شود: اصلا ما سیاست هایمان را از رهبری می گیریم و به تبعیت از مقام معظم رهبری دولت را حمایت می کنیم. همانطور که مقام معظم رهبری دولت را حمایت می کند ما نیز مدیران مخلصی که می خواهند برای مردم و ملت کار کنند دست شان را به گرمی می فشاریم چون باید کمک شان کنیم.

مشروح این مصاحبه را در ادامه بخوانید.

***

اتفاقی در نماز جمعه شهر یزد افتاد و سخنرانی حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با اعتراض و پرتاب مهر و تسبیح مواجه شد، آیا گزارشی به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه رسیده است؟

با امام جمعه و کسانی که حضور داشتند صحبت کنید.

برخی یک نقدی را در رسانه ها مطرح می کنند و می گویند شورای سیاستگذاری ائمه جمعه باید مشخص کند سخنرانی که می خواهد قبل یا بین دو نماز در نمازجمعه صحبت کند چه مباحثی را بگوید، آیا این کار جزء سیاست های شما بوده است؟

ما همیشه گفتیم و می گوییم. نه سخنران گوش به حرف می کند و نه نمازگزاران. سخنران مطالب تند می گوید نمازگزاران هم جوش می آورند برخورد پیش می آید حال آنکه در نماز جمعه واقعا نباید چنین برخوردهایی صورت گیرد. ما از همه می خواهیم که توجه کنند. نماز جمعه محل برخورد و درگیری نیست ولی خوب وقتی سخنران مطالبی را می گوید که احساسات مردم را تحریک می کند طبعا ما جلوی مردم را نمی توانیم بگیریم چون اختیارشان دست ما نیست.

به نظرتان این حرکت ساماندهی شده بود یا نمازگزاران بودند که خون شان به جوش آمد و اعتراض کردند؟

آن طور که به ما گزارش دادند مردم نمی دانستند ایشان به نمازجمعه می آید. ایشان اتفاقی آنجا رفت. استاندار خواهش و درخواست کرد تا ایشان صحبت کند، آیت الله ناصری امام جمعه یزد هم گفته "ما بین دو نماز سخنران نمی گذاریم چون مردم برای نماز عصر معطل می شوند" ولی خوب این طور که گزارش به ما رسیده اصرار کردند و گفتند "ایشان ۱۰ دقیقه بیشتر صحبت نمی کند"، بعد امام جمعه براساس اصرار پذیرفت که صحبت انجام شود وگرنه ما به آقایان اعلام کردیم بین نماز جمعه و نماز عصر سخنرانی نگذارند چون مردم معطل می شوند اما سخنرانی قبل از خطبه ها ایرادی ندارد. در کل برنامه ریزی برای سخنرانی ایشان نشده بود تا کسی در جریان باشد. گویا ایشان به نماز جمعه رفت و استاندار تقاضا کرد حالا که ایشان به نماز جمعه آمده صحبتی هم بین دو نماز انجام دهد و این طور که به من گزارش دادند امام جمعه هم براساس اصرارها پذیرفت. البته من هنوز نرسیدم از آیت الله ناصری امام جمعه یزد بپرسم.

درست است مهر و تسبیح که از نمادهای دینی هستند ابزار اعتراض شوند؟

اینها را نمی توانیم بگوییم. من دارم کلی سیاست ها را می گویم، آیا دنبال این هستید که چیزی بگیرید و این را در فضای مجازی بگذارید.

نه هدف ما این نیست. بالاخره اینها جزء نمادهای دینی هستند ...

شماها که اصلا دنبال خبر نیستید دنبال دعوا درست کردن هستید.

اتفاقا ما خدمتتان تماس گرفتیم که درباره رعایت شأن و جایگاه نمازجمعه بفرمایید.

سیاست ما وحدت، صفا، صمیمیت، یکپارچگی است که این سیاست ها را در نماز جمعه هم سخنران و هم مردم باید مراعات کنند. حالا وقتی سخنران سیاست ما را گوش ندهد، از مردم توقع داریم که رعایت کنند؟ خوب نمی کنند. نماز جمعه را نباید به درگیری بکشانیم اصلا مصلحت نیست.

نمازجمعه محل وحدت، یکپارچگی، روشنگری، منطق، استدلال، سیاست، کیاست و تدبیر است که سیاست ما هم محسوب می شود. همه باید به نماز جمعه بیایند و در ادای آن شرکت کنند. حالا معاون رئیس جمهور آنجا رفته مطلبی را گفت یک عده ای هم بلند شدند و برخورد کردند، ما چه کار کنیم؟ مگر عنان و اختیارشان در دست ماست. یک طرف می گوید من آزادم، طرف مقابلش هم می گوید اگر او آزاد است من هم آزادم. چه چیزی به آنها بگویم.

پس شما همه را به سعه صدر بیشتر توصیه می کنید؟

اولا مسائل اینگونه ای را در نماز جمعه و سخنرانان مطرح نکنند. حالا سخنان ائمه جمعه قالب و چارچوبی دارد اگر مطلبی را بگویند می شود آن را ... ولی سخنران آزاد یا مردم در اختیار ما نیستند. البته ما یک کلیاتی را می گوییم ولی سخنران است دیگر، می گوید من خودم صاحب نظرم. نظرم را می گویم.

آیا درباره اتفاق نمازجمعه یزد از شما گزارشی خواستند که آن را به دستگاهی ارائه دهید؟

خیر ما به چه کسی گزارش دهیم.

دستگاه قضایی، انتظامی و دیگر دستگاه ها که می خواهند پیگیر موضوع باشند یا گزارش خود را تکمیل کنند.

اگر چنین گزارشی را بخواهند، از محل می گیرند. نمی دانم اطلاع ندارم. دنبال این هستیم که با آیت الله ناصری امام جمعه یزد صحبت کنیم ببنیم چه کار کردند. از ما کسی چیز نخواسته و کسی هم به ما چیزی نگفته است.

برخی خطبا یا سخنرانان قبل یا حین خطبه های نماز جمعه اگر انتقادهایی را به عملکرد دولت می بینند، مطرح می کنند، در مقابل مقامات دولتی نیز وقتی به استان ها سفر می کنند می خواهند از تریبون نمازجمعه خدمات دستگاه اجرایی به مردم و کشور را تشریح کنند، آیا تریبون نمازجمعه می تواند این مباحثه دو طرفه را داشته باشد؟

ما همیشه اعلام کردیم. ما وقت بسیار زیادی از تریبون های نمازجمعه در اختیار مسئولان منطقه است. در هفته دولت برنامه ریزی سراسری کردیم تا دولتمردان بتوانند مطالب شان را بگویند. تمام وزرا و معاونان وزرا به استان ها رفتند و به تناسب کار خودشان صحبت کردند. از این جهت که مسئولان بیایند به مردم گزارش دهند تریبون های نمازجمعه آمادگی داشتند و همیشه هم این کمک را انجام دادیم. خودمان هم خواستار این بودیم که بیایند گزارش شان را به مردم بگویند، به مردم امید دهند و مردم با شنیدن کارهای انجام شده خوشحال شوند، این کار خوبی است.

اصلا ما سیاست هایمان را از رهبری می گیریم و به تبعیت از مقام معظم رهبری دولت را حمایت می کنیم. همانطور که مقام معظم رهبری دولت را حمایت می کند ما همه مدیران مخلصی که می خواهند برای مردم و ملت کار کنند دست شان را به گرمی می فشاریم باید کمک شان کنیم. مگر با کسی دشمنی داریم؟ آن هم نماز جمعه که مربوط به نظام است و باید بتوانیم با انعکاس خدمات دولت مردم را امیدوار و خوشحال کنیم. حتی در شهرستان ها، چند نفر از مدیران و مسئولان روز جمعه داخل مصلا می آیند، اتاق هایی را در اختیارشان می گذارند قبل و بعد از نماز به مشکلات مردم از این طریق رسیدگی می شود.

یعنی نماز جمعه باید پل ارتباطی مسئولان و مردم باشد؟

بله، نماز جمعه باید محل ارتباط، تبادل نظر و حل مشکلات باشد. ما خودمان کاره ای نیستیم بلکه زمینه را فراهم می کنیم جا و مکان می گذاریم، برنامه ریزی و اعلام هم می کنیم که این هفته مدیرکل آموزش و پرورش، بهداشت یا ... می آید مردم می توانند برای رفع مشکلات خود به آنها مراجعه کنند. حتی در تهران هم دنبال این بودیم.

رهبرانقلاب در دیدار جمعى از دانشجویان فرمودند "برهم زدن هر اجتماع و مجلسی، کاری مضر و یا حداقل بی‌فایده است. در مواقع لازم با تشکیل اجتماعات، حرف خود را در قبال اجتماعات مخالف بیان کنید".

بله، این سخنان حضرت آقاست اما وقتی جوانی جوش می آورد یک کاری می کند که نمی توان او را کنترل کرد. حالا باید چه کار کرد؟ فردی که مسئول و معاون رئیس جمهور است -البته من حرف هایش را نشنیدم و الان هم در مقام قضاوت نیستم- وقتی مهمان است و چند دقیقه می خواهد صحبت کند ۲ خبر امیدوارکننده بدهد، از مردمی که در نماز جمعه شرکت کردند تشکر کند، بگوید نمازجمعه را تقویت کنید، همه دست به دست هم دهیم و مهربانانه کنار هم بنشینیم. اگر این حرف ها زده شود چه کسی رو به رو او می خواهد بیایستد. البته همانطور که گفتم گزارش ها نرسیده و من تحقیق نکردم، در کل حالا حرف هایی زده و یک دفعه بلند شدند و به او اعتراض کردند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج