اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۵۲۶۰۰
۱ نظر
۵۰۱۲
۱ نظر
۵۰۱۲
پ

فیلم: کاندیداهای عجیب ریاست‌ جمهوری (۱)

در این مستند، که ‌می‌بینید، با چهره و هویت گروه دیگری آشنا می‌شوید که هرچند برخی از آنان سوابقی نیز دارند، قطعاً در سطح ریاست جمهوری نیستند؛ افزون بر این، اما به انگیزه و هدف برخی از این کاندیداها پی می‌برید که در مواردی با صداقت کامل بیان می‌شود!

تابناک: از مجموع ۶۸۶ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، چهل تن شناخته شده بودند و از این میزان، بیش از انگشتان دو دست در قواره تن پوش ریاست جمهوری این مملکت ۷۷ میلیونی نبودند و سایرین، گروه‌هایی از مردم بودند که از خلأ موجود در قانون اساسی استفاده کردند و با حضور در محل ‌نام‌نویسی، حتی بعضاً بیش از برخی چهره‌های شناخته شده در معرض توجه قرار گرفتند. این وضع اما باید در ادوار آتی ادامه داشته باشد؟

اصول ۱۱۳، ۱۱۴ و ۱۱۵ به عنوان ‌مهمترین بخش از اصول مرتبط با ریاست جمهوری در قانونی اساسی کشورمان، همواره چالش برانگیز بوده و یکی از دلایلی که لزوم بازنگری در برخی مواد از قانون اساسی را ضروری می‌سازد، کلی‌گویی در ‌همین مواد و ‌ارائه نکردن تعاریف دقیق‌تر است.

نوع نوشتار این قوانین در موارد متعددی چالش برانگیز شده؛ اما چالش برانگیزترین آنها به اصل ۱۱۵ باز‌می‌گردد که در آن تنها آورده شده است: «رئیس‏ جمهور باید از میان‏ رجال‏ مذهبی‏ و سیاسی‏ که‏ واجد شرایط زیر باشند انتخاب‏ گردد: ایرانی‏ الاصل‏، تابع ایران‏، مدیر و مدبر، دارای‏ حسن‏ سابقه‏ و امانت‏ و تقوی‏، مومن‏ و معتقد به‏ مبانی‏ جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ و مذهب‏ رسمی‏ کشور‌» و مرجع تأیید صلاحیت‌ها نیز شورای نگهبان ذکر شده است.

بنابراین، هر شخصی با ارائه عکس و اصل و کپی شناسنامه می‌تواند در انتخابات ریاست جمهوری ‌نام‌نویسی کند و این مسأله به عنوان نقطه قوت مردم سالاری در نظر گرفته شد اما از چهار دور پیش شرایط عجیبی برای انتخابات ریاست جمهوری پیش آمد و تعداد چهره‌هایی که از فضای سیاسی و حتی اجتماعی کشور پرت بودند و برای دیده شدن به سالن ‌نام‌نویسی وزارت کشور می‌آمدند، افزایش یافت و در واقع فضا به سمتی رفت که ثبت نام برای ریاست جمهوری کشورمان به یک برنامه کمدی تبدیل شد.

گویا، فضای کنونی هرچند همین فضای آزاد سیاسی را در کشور به تصویر می‌کشد، در مجموع برای چهره سیاسی کشور مناسب نیست و بی شک اگر قرار باشد روزی به فکر اصلاح قانون اساسی فعلی بود، یکی از اصلی‌ترین قوانینی که نیازمند تغییر است، همین مواد از قانون اساسی است و از این حیث انتظار می‌رود چنین مسأله کلیدی به سال‌های دور موکول نشود.

این مسأله از این حیث نیز با اهمیت است که بسیاری از رسانه‌های بیگانه با استناد بر عدد محدود تأییدصلاحیت‌ها در مقابل شمار ‌نام‌نویسی کنندگان که یک رقم کاذب و متأثر از خلأ قانونی، چنین تبلیغ می‌کنند که اتفاقاً آزادی لازم نیست و مخاطب انگلیسی زبان نیز که از واقعیت ماجرا خبر ندارد، با مقایسه این دو عدد، استدلال مذکور را می‌پذیرد که در واقع سوءاستفاده از آگاهی ناقص مخاطب غیرایرانی است.

درباره کاندیداهای اینچنینی که در دوره اخیر ‌نام‌نویسی کردیم، مستندی تهیه کرده که در چهار بخش تقدیمتان می‌کند. در بخش دوم از این مستند، که امروز ‌می‌بینید، با چهره و هویت گروه دیگری آشنا می‌شوید که هرچند برخی از آنان سوابقی نیز دارند، قطعاً در سطح ریاست جمهوری نیستند؛ افزون بر این، اما به انگیزه و هدف برخی از این کاندیداها پی می‌برید که در مواردی با صداقت کامل بیان می‌شود! شاید این مستند بتواند در تسریع تصحیح این قانون کارساز شود.

فیلم: کاندیداهای عجیب ریاست‌ جمهوری (۲)

فیلم: کاندیداهای عجیب ریاست‌ جمهوری (1)


پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • elham

      وااااااای عجبا

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج