adexo3
۵۳۶۰۴۱
۱۹ نظر
۵۰۰۶
۱۹ نظر
۵۰۰۶
پ

کوهکن: ۱۶ میلیون رأی رئیسی، دستاورد بزرگی بود

محسن کوهکن نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری، معتقد است که رای مردم در انتخابات ریاست جمهوری رای به افراد است نه رای به جناح‎ها. از این رو نمی‎توان چنین پنداشت که جریان اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری شکست خورده است.

خبرآنلاین: نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری، معتقد است که رای مردم در انتخابات ریاست جمهوری رای به افراد است نه رای به جناح‎ها. از این رو نمی‎توان چنین پنداشت که جریان اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری شکست خورده است.

محسن کوهکن هم ۱۶ ميليون راي ابراهيم رئيسي را دستاورد بزرگي مي‎داند و هم رفتار پسا انتخاباتي او را مي‎ستايد و معتقد است که مردم بايد اين رفتار را با رفتارهاي پس از انتخابات ۸۸ مقايسه کنند تا متوجه اخلاق مداري اصولگرايان شوند.

مشروح گفت و گوي خبرآنلاين با او يک روز پس از اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوري دوازدهم و پيروزي حسن روحاني را در ادامه بخوانيد:

به نظرتان مهمترين ويژگي‎هاي انتخابات رياست جمهوري دوازدهم چه بود و چه تفاوتي با انتخابات‎هاي پيش از آن داشت؟

مهمترين ويژگي اين انتخابات آرامشي بود که علي رغم پيش بيني بدخواهان دال بر اينکه ممکن است مشکلاتي بوجود بيايد، هيچ مساله امنيتي‎اي بوجود نيامد و مردم با طمانينه خاصي در انتخابات شرکت کردند. به نظرم امنيت اين انتخابات ناشي از اقتدار نظام بود و آرامش آن ناشي از سطح فرهنگ و بصيرت رو به کمال ملت بود.

تحليل‎تان از نتيجه اين انتخابات چيست؟ فاصله آراي نامزد پيروز و نامزد دوم نسبت به انتخابات قبل کاهش يافته است، اما اصولگرايان علي‎رغم اجماع روي يک نامزد، باز هم نتوانستند پيروز انتخابات شوند. برخي تحليل‎ها حاکي از آن است که در صورت افزايش مشارکت مردم، اصولگراها نمي‎توانند پيروز شوند چه با اتحاد و چه با تشتت.

با نگاهي به روند انتخابات درمي‎يابيد که نظر و راي مردم به تدريج شکل گرفته و يا حتي تغيير يافته است. از زماني که نامزدها در سخنراني‎هاي انتخاباتي‎شان حرف‎هاي متفاوتي زدند و بعد از مناظره‎ها، ديدگاه مردم شکل و شمايل خاص خود را يافت تا اينکه بالاخره در روز راي گيري به منصه ظهور در آمد.

در مجموع به نظر مي‎رسد که بايد به راي مردم به دور از گرايشات سياسي‎اشان بنگريم و تحليل کنيم. اينگونه نيست که راي دهندگان از ابتداي امر بر اساس سلايق سياسي، نامزد مورد نظرشان را انتخاب کنند. چون اگر بر اساس گرايشات سياسي مي‎خواستند تصميم بگيرند بعد از مشخص شدن نامزدها، معلوم مي شد که چه کسي به چه نامزدي مي خواهد راي دهد. اما دست کم در سه انتخابات اخير ثابت شد که مردم در ماه هاي آخر و حتي در روزهاي آخر تصميم مي گيرند به چه کسي راي دهند و در اين فاصله چه بسا موضعشان عوض هم بشود.

اما در کشورهاي دو حزبي، مردم در حقيقت به حزب راي مي دهند نه نامزد معرفي شده از سوي حزب. براي همين هم وقتي از آنها پرسيده مي ‌شود که به چه کسي راي داديد؟ مي‎گويند به دموکرات‌ها يا به جمهوري‎خواه‎ها يا محافظه کارها يا حزب کارگر و... اما در کشور ما که نظام حزبي نيست تا مردم به برنامه احزاب و مصاديق اجرا کننده آن راي نمي دهند؛ بلکه صرفا به افرادي راي مي دهند که نامزد شده اند. چه بسا اين نامزدها هم هيچ پشتوانه حزبي اي نداشته باشند.

براي همين است که در کشور ما نوع حضور نامزدها در مناظره‎ها و اتهاماتي که به يکديگر مي‎زنند، در راي مردم به آنها تعيين کننده است. در شرايط موجود يک نامزدي مي گويد که اگر رقيبش راي بياورد، مثلا جنگ مي‎شود! اين کار رسما رقيب هراسي است نه جناح هراسي. در چني شرايطي برنامه جناح ها نقد نمي‎شود. در چنين فضايي مردم به تشخيص خودشان و بر اساس علايقشان عمل مي کنند، نه بر اساس نزديکي به گرايشات سياسي. به همين دليل معتقدم که راي مردم را نمي توان راي به احزاب و طيف هاي سياسي دانست، بلکه راي به اشخاص است.

نکته دومي که بايد به آن اشاره کنم، اقداماتي است که منهاي نگرش سنجي‎هاي سياسي شاهد آن بوده‎ايم. در دوم خرداد ۷۶، مجموعه اي که به رقيب رئيس جمهور منتخب راي داد؛ پشت سر رئيس مجلس بود و تلاش زيادي هم کردند که راي بياورند ولي ميزان راي مردم بالا بود و رقيبش پيروز شد. بلافاصله بعد از انتخابات رقيب مغلوب به رقيب پيروز تبريک گفت.

اينکه در انتخابات اين دوره رياست جمهوري جريان اصولگرايي در ايجاد اجماع موفق بود و نهايتا به يک کانديدا رسيد را بايد مثبت ارزيابي کرد. اگرچه اين نامزد، پيروز نشد اما کسب ۱۶ ميليون راي هم توفيق بزرگي است.

اين مويد همان تحليل نيست که حتي با اجماع هم اصولگرايان پيروز نشدند؟

نه. چون همانطور که گفتم راي مردم به نامزدها راي به شخص آنهاست نه راي به احزاب و طيف‌هاي سياسي.

در مورد انتخابات شوراها چطور؟ در شوراها که راي مردم ليستي است و بر اساس اخبار منتشره ليست اصلاح طلب‎ها پيروز در اغلب شهرها بوده است.

در انتخابات شوراها هم آراي مردم در شهرهاي مختلف متفاوت است. جايي ليست حاميان دولت راي آورده و جاهايي هم راي نياورده است. اين آراي پراکنده نشان مي دهد که نگاه ها در حوزه هاي کوچک هم به سمت شخص است و گرايش هاي سياسي در مرحله بعد اهميت مي يابد.

مضاف بر اينکه اصولگرايان فقط در يکي دو شهر ليست دادند و تکثر ليست هم داشتند. همانطور که اصلاح طلب ها هم دچار تشتت بودند.

آقاي رئيسي با اينکه سابقه فعاليت سياسي چنداني نداشتند اما توانستند آرايي بيش از مجموع آراي نامزدهاي اصولگرا در انتخابات رياست جمهوري قبل کسب کنند. به نظرتان از اين پشتوانه ۱۶ ميليوني راي چطور مي‎توانند از اين پس استفاده کنند؟

به نظرم روش آقاي رئيسي پس از انتخابات روش مدبرانه اي بود. در جريان انتخابات ۸۸ اگر رقيب رئيس جمهور منتخب، به جاي ساختار شکني و کار کف خياباني کار آقاي رئيسي را مي کرد و با پشتوانه رايش مي ايستاد و پيش مي رفت؛ مي‎توانست در انتخابات رياست جمهوري ۹۲ بار ديگر وارد عرصه رقابت شود و به جاي روحاني او انتخاب مي شد.

آقاي رئيسي ۳ ميليون راي بيش از بالاترين نامزد مغلوب سال ۸۸ داشت اما تبريک گفت و بعد هم گفت اگر دولت فعلي در مسير توجه به مطالبات او و حاميانش گام بردارد، از او حمايت هم مي کند. اين نشان دهنده تراز ملي فهم و فکر او است که مصالح نظام را بر امور حزبي و جناحي ترجيح مي دهد.

مردم بايد اين دو نماد سياسي را مقايسه کنند که نوع برخوردشان با رئيس جمهور منتخب چه بود. البته سال ۷۶ هم رقيب جريان اصلاحات، به نامزد پيروز تبريک گفت که مستند ديگري براي رفتار اخلاق مدارانه جريان اصولگرايي است.

برخي معتقدند که آقاي رئيسي با راي ۱۶ ميليوني‌ا‎ش ظرفيت ليدري جريان اصولگرايي را دارد. نظر شما چيست؟

جمعي تلاشي کرد و او را وارد عرصه کرده و حمايتش کرد تا در چارچوب قانون، مطالبات اين جمع را پيگيري کند. ايشان همانطور که در بيانيه‎شان نوشته‎اند همچنان نيز در جايگاه مطالبه گري قرار دارند و هرجا لازم باشد دولت مستقر را نقد مي کنند.

به نظرم آقاي رئيسي شخصيت شاخصي است که مي تواند تاثير گذارتر باشد و در کنار اشخاص حقيقي و حقوقي جريان اصولگرا رهبري اين جريان را به پيش ببرد.

يعني به تنهايي نمي‎تواند ليدر جريان اصولگرا باشد؟

حتي جريان اصلاح طلب هم يک ليدر مشخص ندارد...

چرا آنها آقاي خاتمي را ليدر خودشان مي‎دانند.

نه اينطور نيست چون باوجود پيام‎هاي آقاي خاتمي باز هم برخي اصلاح طلبان عليه موضع او نظر مي دهند. در جرياني که ساختارش حزبي نيست در يک فرايند همگرايي و خرد جمعي بايد پيش رفت. در اين حالت يک نفر شاخص مي شود و مجموعه با او همراهي بيشتري مي کند. در هر دو جريان اصلاح طلب و اصولگرا همين طور است. در جريان اصلاح طلب شوراي عالي اصلاحات وجود دارد.

در جريان اصولگرا هم جمنا وجود دارد. اما آنها يک ليدر هم دارند ولي در جريان اصولگرا جاي اين ليدر خالي است.

جريان اصلاح طلب و اصولگرا دو تا حزب نيستند و ساختار حزبي ندارند، ولو اينکه يک نفر شاخص داشته باشند اما باز هم بايد از فرايند همگرايي استفاده کنند. البته خوب است که اين دو جريان به سمت حزبي شدن پيش بروند و جريان مخروطي از پايين به بالايي را با حضور يک دبيرکل تشکيل بدهند.

خوب است که جريان انقلابي اصولگرا خودش را به عموم نيازهاي فکري و تحليلي مجهز کند و قويتر از گذشته در سنگر اخلاق و بايستد و ارزشهاي انقلاب را پاس بدارد. آرزو دارم که مجموعه نحله‌هاي اصولگرايي زير يک سقف کار کنند.

به نظرتان در حال حاضر چه انتظاراتي از آقاي روحاني و دولت دوازدهم وجود دارد؟

آقاي روحاني و جهانگيري در طول تبليغات انتخاباتي بارها صراحتا گفتند که اگر مردم به آنها راي دهند، چه اقداماتي خواهند کرد. الان با راي مردم، ايشان چهار سال فرصت دارند که مشکلات را حل و فصل کنند. با کسب ۲۳ ميليون راي، بايد به حرف ها و قول‌ها و وعده هايشان عمل کنند.

آرزو مي کنم که ايشان در عمل به وعده هايشان موفق شوند چون براي ما اصل نظام و مردم مهم است نه اينکه چه کسي مشکلات را حل مي‎کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      چه دستاوردی؟ همیشه رای تون در همین حوالی ثابته !

    • بدون نام

      اقای کوه نکن شانزده میلیون دست اورد خوبی بود مثل اینکه بیست سه میلیون را نمیتوانی بخونی یه متعرجم بفرستیم

    • سید

      آقای کوهکن زیادی زور نزن تو چه دستاوردی داشتی برای شهرستان لنجان ؟؟؟؟؟؟!!!!!!!

    • شهرام

      ماشاالله چه سخندان هم هستید. شما شکست نخوردید. لوله شدید.

    • بدون نام

      با این ریزشها دوره بعد اصولگرایان ده میلیون هم رای نمی آورند

    • بدون نام

      شوکه شدند دارم خودشون و دل داری میدن نمی دونند که رئیسی فقط ۳میلیون رای داره

    • بدون نام

      این دیگه کیه رییسی که نمانده اصول گرایان بود که باخت توهم زده

    • احمد

      یک سری مردم خیلی فقیر و محروم به خاطر 150 هزار تومان آمدند رای دادند اگه این وعده هم نمی دادند 10 میلیون هم رای نمی گرفتند آقای قالیباف فکر می کرد 96 در صد مردم به خاطر یارانه بهشون رای می دهند اما بینش مردم بالاتر رفته

    • بدون نام

      درود بر روحانی

    • بدون نام

      دلت رو خوش کنین اصولگرایی رو احمدی نژاد نابود کرد و به خاک سپرد تا سالیان سال اصلاح طلبان در صدرند

    • علیرضا

      عمویی خوابی هنوووو بیدار شو صبح شده با ای حرفت میخوای تفرقه بندازی دکتر روحانی رییس جمهور همه مردمه

    • بدون نام

      ۱۶م رای جناب قالیباف در سبد جناب ریییسی واردشد

    • بدون نام

      الان هر روز هیچ نشده کشورها رو تهدید میکنید..اخه از طرف کی؟؟مردم نشون دادن برخلاف شما جنگ نمیخوان

    • محمد

      هیچوقت به نفر دوم جام قهرمانی نمیدن حالا تو هی بگو

    • فرهاد کوه کن

      آقای دلواپس عزیز شما دوره گذشته هم اینقد رأی داشتین منتها بین چند نفر تقسیم شده بود امسال یه نفر موندین که آبروتون نره

    • بدون نام

      بخاطره یارانه سه برابری این مقداررای اوردن اگه این وعده نبوداندازه میرسلیم پیش ملت هواداردارین چون میرسلیم وعده یارانه سه برابرنداد

    • بهنام

      ده میلیون ؟ اینا پنج میلیونم نیستن الکی خودشون باد میکنن که از تک وتا نیفتن ....

    • مهران

      ابن 16 میلیون رای مال رییسی نبود مال کل حزب اصولگرا بود اگر هرشخصی دیگر هم بود همین رای می آورد .

    • بدون نام

      ما به شخص رای ندادیم ما به آرامش خودمان رای دادیم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج