۵۴۷۴۶۲
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

تشریح روابط اصلاح‌ طلبان با رهبر معظم انقلاب

یک عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز تأکید دارد که اصلاح‌طلبان چه در قالب شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان و چه در قالب افراد و شخصیت‌ها هرگز سراغ سهمیه از مدیریت نرفته و نمی‌روند چون در شأن خودشان نمی‌بینند.

روزنامه ایران: یک عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز تأکید دارد که اصلاح‌طلبان چه در قالب شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان و چه در قالب افراد و شخصیت‌ها هرگز سراغ سهمیه از مدیریت نرفته و نمی‌روند چون در شأن خودشان نمی‌بینند.
سید عبدالواحد موسوی لاری در پاسخ به این شائبه که اصلاح‌طلبان در دولت دوازدهم سهم‌خواهی می‌کنند، این مطلب را گفت و افزود: اینکه آقای روحانی باید رویکرد جدیدی داشته باشد، درست است. ایشان باید در چینش کابینه ملی و محلی خود یعنی استانداران و فرمانداران پیام رأی مردم را ببیند. روحانی نمی‌تواند بگوید که خودم تصمیم می‌گیرم. مردم با شفافیت در میان هیاهوهای مختلف و هزینه‌های سرسام‌آور به جریان رقیب روحانی نه گفتند. این نکته‌ای که روزنامه لوموند نوشت که مردم ایران به دو برابر شدن یارانه نه گفتند، تلقی درستی بود. مردم اگر می‌خواستند به وعده‌ها رأی بدهند، به کسانی رأی می‌دادند که می‌گفتند یارانه را ۲ برابر می‌کنیم.
وی ادامه داد: مردم به روحانی رأی دادند، گرچه گلایه‌هایی هم از او داشتند. بنابراین مردم باید درک بشوند. معنی این درک شدن در دولت این است که آقای روحانی باید تغییراتی را در کابینه انجام دهد. در استان‌ها، بعضی از استانداران و فرمانداران نتوانسته‌اند پا به پای مردم راه بروند. اگر آقای روحانی رأی مردم را بشناسد، باید دست به تغییراتی در جهت تمایلات مردم بزند. این به معنای سهم‌خواهی جریان اصلاحات نیست این به معنای تحقق خواسته اکثریت اصلاح‌طلب جامعه ما است. من همچنان باور دارم که بیش از ۶۰ درصد جامعه ما گرایش اصلاح‌طلبی دارند و در این انتخابات هم برای هر کسی که کمترین عقل سیاسی داشت، این موضوع مشخص شد. بنابراین آقای روحانی باید به این گرایشات لبیک بگوید و اگر به خواسته مردم لبیک نگوید، مردم مأیوس خواهند شد.
البته به نظر می‌آید آن طور که او در اظهارات تبلیغاتی‌اش اعلام می‌کرد به این موضوعات پایبند است و در جهت رأی مردم تغییرات را اعمال خواهد کرد. اگر اسم این مطالبه‌گری مردم را سهم‌خواهی بگذاریم، سهم‌خواهی مثبتی است. موسوی لاری در بیان توصیه‌هایی برای دولت آینده گفت: آقای روحانی باید فضای آزاد ایام انتخابات و فضای آزاد رسانه‌ای و تحمل دیگران و طرح دیدگاه‌های مخالف را حفظ کند. او باید بداند که در این چهار سال آتی لازم است شرایط زندگی مردم عوض شود و با شعار نمی‌توان پیش رفت. آقای روحانی با همه ظرفیت و توانش در زمینه اشتغال و معیشت باید پیش رود و ارتباط با سایر کشورها بویژه همسایگان را بهبود ببخشد که با کسب سرمایه‌گذاری خارجی رونق اقتصادی ایجاد شود و بتوانیم رکود را بشکنیم.
ه اصولگرایان و نه رئیسی نمی‌توانند «دولت در سایه» تشکیل دهند

نایب رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان درباره رقبای روحانی در انتخابات هم گفت: بازنده اصلی این انتخابات قالیباف بود. او به عنوان یک رزمنده دوران دفاع مقدس می‌بایست اخلاقی‌تر عمل می‌کرد ولی متأسفانه در اخلاق و در پیش بینی واقعیت‌ها نمره نیاورد. او در نوع رفتار هم ضعیف بود و به نظر من او از همه ۶ نفر نامزد خسارت بیشتری دید.

به گفته موسوی لاری، آقای رئیسی چیز زیادی از دست نداد. او یک روحانی غیر سیاسی است که تجربه او فقط در حوزه قضا بوده است و در امور سیاسی و اجرایی تجربه‌ای ندارد. در این انتخابات نیروهای سازماندهی شده پشت او قرار گرفتند و او از قالب یک نیروی قضایی تبدیل به چهره‌ای شده که در حوزه سیاست هم طرفدارانی دارد. وی در پاسخ به این سؤال که آیا رئیسی می‌تواند یک پتانسل قوی برای اصولگرایان در سال 1400 باشد؟ یا اینکه بتواند دولت در سایه تشکیل دهد؟ افزود: نه اصولگراها مرد این کار هستند که دولت در سایه تشکیل بدهند و نه رئیسی. او شانسش را امتحان کرده و اصولگرایان باید کس دیگری را بیابند.
دست اصلاح‌طلبان برای ۱۴۰۰ پر است
عضو مجمع روحانیون مبارز در باره اینکه آیا جهانگیری، عارف و ظریف می‌توانند گزینه اصلی اصلاح‌طلبان برای انتخابات چهار سال آینده باشند؟ گفت: خوشبختانه جریان اصلاحات به دلیل آنکه 15-10 سال از مدیریت اجرایی تا حدود زیادی فاصله گرفته است و نیروهای خوشفکر و ارزشمندی دارد، لیست خوبی از اشخاص در دست دارد. برای انتخابات 1400 دست جریان اصلاحات پر است. این طیف سیاسی کشور ساز و کار اجماع‌سازی دارد و از 92 تا 96 کار کرده است. اما رقبا نمی‌توانند به یک روش واحد برسند. همه این نیروهایی که شما مطرح کردید هم می‌توانند برای 1400 مطرح شوند. من هم پیشداوری نمی‎کنم که کدام یکی از این چهره‌ها می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
تشریح روابط اصلاح‌ طلبان با رهبری
وی درخصوص مواضع مجمع روحانیون مبارز و ادعای تضاد با نظرات رهبری هم توضیح داد: ما چارچوب‌های اصلی مورد تأیید رهبری را رعایت می‌کنیم. یعنی حفظ نظام و دفاع از ارزش‎ها. نیروهای عضو مجمع روحانیون زندان رفته‌های قبل از انقلاب هستند و بیشترین سهم را در پیروزی انقلاب داشتند و اصول اصلی دفاع از نظام و انقلاب و رهبری را رعایت می‌کنند. مجمع حافظ اصول انقلاب و نظام و شأن و کیان رهبری است. مجمع روحانیون بی آنکه سوء استفاده ای از جایگاه رهبری بکند، از ایشان حمایت می‌کند اما معتقدیم برخی متقابلاً از ایشان دفاع نمی‌کنند، بلکه بهره‌برداری می‌کنند. البته ما نقدهایی به روش اداره کشور توسط قوای سه گانه داشته و داریم و فکر می‌کنیم روش ما و توصیه ما برای اداره کشور مناسب‌تر است.

موسوی لاری در پاسخ به این سؤال که آیا بعد از دیدارهای آقای جهانگیری با رهبری رابطه اصلاح‌طلبان با رهبری بهبود پیدا کرده است؟ افزود: قبل از انتخابات مجلس من و آقایان جهانگیری و انصاری دیداری با رهبری داشتیم. بعد آقای جهانگیری چون در دولت بود، بیشتر این دیدارها را تکرار کرد. جهانگیری خیلی امیدوار است و معتقد است این رفت و آمدها می‌تواند اگر مسائلی فی مابین باشد، حل کند. آخرین دیدار هم درباره حضور اصلاح‌طلبان در عرصه انتخابات و جامعه بود که رهبری گفته بودند با حضور اصلاح‌طلب‌ها مشکلی ندارند. مطالبی هم در مورد رئیس دولت اصلاحات و محدودیت‌های ایشان در آن دیدار مطرح شده بود.

وی ادامه داد: معتقدم اگر اصلاح‌طلبان هم مانند دیگر جریانات به رهبری دسترسی داشته باشند، روابط بهتر خواهد شد. چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبی وفادارترین چهره‌ها به امام و انقلاب هستند و در این زمینه هم هزینه داده‌اند. کسانی مانند آقای مصباح یزدی ادعای حمایت از رهبری را دارند ولی نظر آنان برخلاف نظر امام است. امام می‌گوید میزان رأی ملت است ولی او می‌گویند ملت چه کاره هست که تصمیم بگیرد؟ بنابراین دیدگاه کسانی همچون آقای مصباح با دیدگاه امام کاملاً متفاوت است. هرچند ایشان باید بتواند نظر خود را ولو اگر مغایر نظر امام است، مطرح کند اما نباید شرایط به گونه ای پیش برود که این نظرات و دیدگاه‌ها به عنوان دیدگاه‌های مدافعان رهبری مطرح شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج