اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۵۹۰۳۲۶
۲ نظر
۵۰۰۸
۲ نظر
۵۰۰۸
پ

ستاریان: مسکن باید تبدیل به نهضت ملی شود

یک کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است که در حال حاضر نیمی از اقتصاد کشور دارند در فقری ناشی از صنعت ساختمان به سر می برند.

خبرآنلاین: یک کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است که در حال حاضر نیمی از اقتصاد کشور دارند در فقری ناشی از صنعت ساختمان به سر می برند.

بیت الله ستاریان با اشاره به وضعیت رکودی بخش مسکن اظهار داشت: مسکن ابعاد بسیار وسیع اقتصادی دارد و عموما بخش ساختمان تقریبا بیش از نیمی از اقتصاد دولت ها را در بر می گیرد. در کشور ما نیز همینطور است.

وی افزود: عموما بخش خصوصی و ۹۱ بخش ساختمان را بخش خصوصی فعال دارد و بیش از ۶۳ مردم نیز در این بخش اشتغال دارند.

این کارشناس بخش مسکن تصریح کرد: این ارقام نشان می دهد که ما داریم درباره سوژه عظیم اقتصادی صحبت می کنیم.

ستاریان عنوان کرد:از طرف دیگر، بحث مسایل اجتماعی این بخش بسیار عظیم است و بهداشت روانی جامعه را در بخش مسکن می توانیم ایجاد کنیم.

وی با بیان این که اگر بحث ناهنجاری های اجتماعی مسکن را خواهیم بڔرسی کنیم، می بینیم نقش قوه قضاییه بیشتر است.

این کارشناس مسکن متذکر شد: اتفاقاتی که در بخش مسکن مهر رخ داد، باید ببینیم کدام یک از مطالعات انجام شد و بحران هایی که در پی آن شاهد بودیم.

ستاریان ادامه داد: برای مساله مسکن ما نباید بخشی نگاه کنیم، باید کلان نگاه کنیم و مسکن یک نهضت ملی شود. وزارت راه و شهرسازی کجا می تواند حرف بزند که بخش های دیگر از نظر اقتصاد مسکن اطلاعاتی ندارند، اما در کشورهای توسعه یافته خلاف این است.

این کارشناس مسکن تاکید کرد: من معتقدم وزارت راه و شهرسازی دولت یازدهم نمی توانست برای حوزه مسکن کاری کند. ما در گذشته راهسازی را با بخش مسکنی که نیمی از اقتصاد کشور را در اختیار دارد، یکی کردیم.

ستاریان افزود: دولت های قبل وزارت مسکن و شهرسازی را حیات خلوت خود می دانستند. یعنی این قدر برای وزارت مسکن ارزش قایل نبودیم، در حالی که اگر بگوییم تمام وزارتخانه ها دارند برای دولت کار می کنند و فقط یک وزاتخانه می توانست برای بخش خصوصی نظر بدهد، همین بخش بود.

وی عنوان کرد: از سوی دیگر، رونق بخش مسکن، بخش مسکن و حتی بخش دولتی را رونق می دهد.

این کارشناس مسکن با بیان این‌که در حال حاضر نیمی از اقتصاد کشور دارند در فقری ناشی از صنعت ساختمان به سر می برند، یادآور شد: ما از روز اول می گفتیم که مسکن تنها کالایی است که ما نباید به تقاضای موثر آن نگاه و دقت کنیم، بلکه تقاضای مطلق آن باید نگاه کنیم.

ستاریان گفت: بر این اساس، این مباحث در بخش مسکن نه از دیدگاه اقتصادی، از نظر اجتماعی، جمعیتی، روانی، فرهنگی و... باید یک‌جا دیده شود و برنامه‌ای کامل و جامع داشت.

وی افزود: همچنین وقتی حرف از یک و دو میلیون واحد مسکونی می‌شود، فقط اسم آن یک میلیون واحد است، اما رقمی است که بخش وسیعی را باید بچرخاند. شما می‌دانید یک میلیون واحد مسکونی ساختن یعنی چه؟ یعنی ۱۰۰ میلیون مترمربع. یا ۲۲۰ میلیون مترمربع با فضاهای جانبی مثل مسجد، مدرسه و... . حالا اگر هر متر را در یک میلیون تومان ضرب کنید، ۲۲۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.

این کارشناس بخش مسکن خاطرنشان کرد: این در حالی است که ما می‌گوییم هر یک ریالی که در هر ساختمان ساخته شد، یک ریال زیرساخت می‌خواهد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بی خانمان

      باسلام
      واقعا باید از این کارشناسان دلال پیشه پرسید نیاز به یک میلیون خانه را از کجا در آورده اند!؟؟ و این تخم لق را چه کسی در دهانشان گذاشته؟!؟!؟
      ۱ میلیون خانه یعنی ۱ میلیون زوج و این یعنی ۲میلیون نفر!!!!
      با رشد جمعیت ۱/۷ در دهه هفتاد که الان به سن ازدواج رسیده اند چطور دومیلیون نفر در سال فراهم میآید؟!؟ درحالیکه تعدادی خانه هم به سبب مرگ طبیعی و مهاجرت خالی میشود! اضافه کنید تغییر بعد خانواده که غالبا ۱-۲ فرزند بیشتر نیست . نیاز به خانه با جمعیت ارتباط مستقیم دارد. دهه ۶۰ نگونبخت که لقمه گلوگیر جامعه از دبستان تا دانشگاه و کار و خانه را شامل میشد از معده گذشته و دیگر نیاز به مسکن مانند ده سال پیش نخواهد بود. به نظرم بحران بعدی دهه ۶۰ کمبود خانه سالمندان و آرامگاه خواهد بود.

    • سعید

      مسکن مسکن نکنید با خشت و خاک رو هم کردن مملکت درست نمیشه در ثانی تقاضایی برای مسکنهایی که با دلالی ده برابر گرون کردن وجود نداره قیمتها اصلا با درامدهای اکثریت جامعه همخونی نداره . بجای اینکه پنج میلیون خونه تو تهران خالی باشه با همان سرمایه اگر چهار تا مسئول با وجدان وجود داشت میشد پنج میلیون کارگاه راه انداخت .افسوس و صد افسوس که باسوادها شدن زیر دست بیسوادها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج